kawusiek napisał:
dziwne - bo dtv jest nadawana na cala polske z jednej stacji czolowej i ona jest własnie w gdyni
- wiec raczej nie powinno byc problemów odbiorem - a jaka masz wersje softu - jakbys mógł podać mac stb to Ci powiem czy mamy ten sam sprzęt i soft.
Teraz z pamieci pisze...soft taki jaki na dzien 12 marca 2009 dostepny byl wersja 3 jesli a co do kodowych namiarow to pozniej bo musze zczytac z STB.
A problemy sa nie mowie o przycinkach, mlecznym obrazie bo to wszyscy maja, ale np. kanal TV1000 wiecznie wyskakujace zielone lub fioletowe kwadraty (nazywalem to pikselami, ale technik po wizycie u mnie powiedzial ze to nie piksele) Wyglada to jak divix ktory jest skompresowany przy uzyciu jakiegos dziwnego kodeka i byl pozniej problem z jego odtworzeniem.
Co ciekawe na tym samym TV1000 3 na 4 filmy potrafia w ciagu dnia leciec w slow motion - czyli tak jakby ktos je odtwarzal w trybie spowolniony.
Problem mial polegac jak mi technik powiedzial na przesterowanym sygnale lub wrecz za mocnym. Wiec przed STB zalozyl "dławik" minus 6dB to powinno rozwiac problem, lecz niestety dalej jest to samo wlacznie z brakiem synchronizacji glosu z obrazem na NGHD.
Tak mam od pierwszych dni podlaczenia tej uslugi u mnie.
Co do namiarow szczegolowych to napisze Tobie wieczorem...