Z tym 1283DD to fakt, szkoda że się nie da. Szczególnie że Hyundai L110 nawet to obsługuje.
Tego do końca nie jestem pewien. Miałem ten playerek, ale do ampli nie podłączałem. Co prawda w specyfikacji piszą, że jest DTS dekoder, ale bez konkretów. Warto zapytać w Human Media, świetna firma, odpowiadają na każde pytanie telefonicznie lub mailowo.
Tyle że w nim z kolei jest obleśny interface (chyba, że coś się zmieniło w kolejnych softach), brak mu dziury na hdd, zapisu streamingu na hdd i paru usprawnień netowych z klonów 1073DD.
Dokładnie dlatego się go pozbyłem. Koszt spory, możliwości niewielkie. Wziąłem go m.in. z uwagi na obsługę napisów .TXT (mam spore archiwum filmowe), ale jak się jeszcze okazało, że nie obsługuje zewnętrznych napędów CD/DVD i nie czyta obrazów Blu-ray (przynajmniej przy tamtym firmware, który miałem w ubiegłym roku) to wyekspediowałem do innych.
Zastanawia mnie jeszcze C200 Manty na ile jest to wierny klon AC Ryan? Jakoś nie spotkałem na forach odważnych którzy podmienili oprogramowanie.
To jest dokładnie sklonowany Evolve. Evolve z kolei pochodzi od AC Ryana, więc... Też jest na forum wątek temu poświęcony, zresztą też się tam wypowiadałeś, o ile pamiętam. Co do firmware, to pamiętam, że na MPCClub goście pisali o firmware Ryana włożonym do Evolve i bezawaryjnym działaniu.
Pisałeś, że Trax obsługuje zewnętrzny napęd bez dodatkowego zasilania - jaki model/marka?
NEC DVD RW ND-6750A. Ten model ma dwie wtyczki USB, obydwie muszą być podłączone, ale testowałem ostatnio jakiegoś Samsunga z jedną wtyczką i działał bez problemu.
Kurcze, waham się między tym L110, klonami na 1073DD i HDX-Bone bo mimo wszystko zależałoby mi na sensownych częstych aktualizacjach softu i dobrym wsparciu.
Jeżeli chodzi o aktualizację softu to jest ich najwięcej, z uwagi na olbrzymią liczbę klonów - tylko brać wybierać... Moim zdaniem trzeba też zwracać uwagę, które modele mają najwięcej modowanego softu. Tutaj klony na RTK1073DD biją wszystko na głowę. Oczywiście oprócz Popcorna