TRAXDATA MMS 1080P - informacje, opinie użytkowników

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Traxdata - WiFi, delikatne podsumowanie.

Potwierdzam za maciekk@maciekk że dongle WiFi USB (RTL8191SU) 59zł na Aledrogo z opisem „ …. do HDplayera ARIVA oraz PATRIOT” działa z Traxdata. Co więcej tak samo śmiga z Argosy HV335T. Mam nazbierane typy WiFi kompatybilne z Argosy

- Encore ENUWI-G2 USB 2.0
- D-Link DWA-131
- D-Link DWA-130
- Belkin F5D8053v6
- Zonet ZEWN2546 (802.11n)
- USB Wireless Lan 802.11N1 1T2R Adapter na www.monoprice.com
- AirLink101 AWLL6075 Wireless N Mini USB Adapter
- Airlink 11.n AWLL6077
- Cnet 11.n WU906

Więc można się pokusić o wysoką prawdopodobność że będą współpracowały z Traxdata i jej familią. Oczywiście nas interesuje lokalny i niedrogi pewniak.

maciekk@maciekk

New member
MKV- problem?!

Zgywam film z Blu-Ray do mkv...

Na etapie w którym mam odzielnie pliki audio i video( mkv i ac3) jest ok. W sensie ze player odtwarza prawidlowo obraz.
W momencie gdy zrobie muxing ( polacze obraz z audio do jednego pliku mkv ) player nie odtwarza obrazu...słychac tylko dzwiek. Muxing przeprowadzam programem mkvmerge GUI v4.2.0.

Dodam jedynie ze na komputerze wszystko smiga!

Ostatnia edycja:

drjones

Member
Według mnie Traxdata, Sumvision, Mvix tworzą jedną linię klonów a Manta, Woxter, Evolve, AC Ryan - drugą

Też mi się tak wydaje - właśnie zbieram bałagan z forów i ustalam co można bezpiecznie wklonowć do Traxdaty i do Manty. Wyniki w aktualizacji tego postu niebawem ;)
Aha quska jak tam działanie sklepowych DVD i model procka w Mancie? :>

Kompatybilność softów

Podrzucajcie aktualizacje do tego zestawienia.

Ostatnia edycja:

maciekk@maciekk

New member
Potwierdzam za maciekk@maciekk że dongle WiFi USB (RTL8191SU) 59zł na Aledrogo z opisem „ …. do HDplayera ARIVA oraz PATRIOT” działa z Traxdata. Co więcej tak samo śmiga z Argosy HV335T. Mam nazbierane typy WiFi kompatybilne z Argosy

- Encore ENUWI-G2 USB 2.0
- D-Link DWA-131
- D-Link DWA-130
- Belkin F5D8053v6
- Zonet ZEWN2546 (802.11n)
- USB Wireless Lan 802.11N1 1T2R Adapter na www.monoprice.com
- AirLink101 AWLL6075 Wireless N Mini USB Adapter
- Airlink 11.n AWLL6077
- Cnet 11.n WU906

Więc można się pokusić o wysoką prawdopodobność że będą współpracowały z Traxdata i jej familią. Oczywiście nas interesuje lokalny i niedrogi pewniak.

Powinny tez pasować kary od Xtreamer'a i Novatron'a ale... to tylko teoria :)

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Podrzucajcie aktualizacje do tego zestawienia.

Roxcore EZ-Play HD, numer modelu 98509. Zgodność firmware firmware w obydwie strony z Traxdata MMS 1080p, Sumvision Cyclone MKV (nie MKV2), Mvix Ultio MX-800HD, Noontec V8, IconBit HDS5L. Potwierdzone własnym doświadczeniem oraz wypowiedziemi uczestników forów.

To samo można napisać w przypadku IconBit.

maciekk@maciekk

New member
Co aktualnie jets godnego uwagi...

Sprzedałem jednak Sumvision...za duzo rzeczy mnie irytowalo :)
Czym obecnie warto sie zainteresowac...?
Myslalem o
A.C.Ryan ACR-PV73100...a moze tego Fergusona 210 ?
Podpowiedzcie cos ! :blagam: ;-)

I czy moze mi ktos wyjasnic co naczy :
"Mede8er MED500X jest jedynym z budżetowych playerów dających możliwość odtwarzania zawartości bezpośrednich kopii płyt Blu Ray (Blu Ray Lite)."
Czy chodzi po prostu o ISO BR?

A co mozna powiedziec o Popcorn Hour A200?

Ostatnia edycja:

jgx

New member
Bez reklam
Napisał trade
Witam, można gdzieś w Polsce kupić Traxdata. Jeśli nie to co mogę kupić zamiast Traxdaty tak żeby funkcjonalnie i jakościowo nie odbiegała od oryginału.

Właśnie się sprzedał za 300 zł. Ciekawe czy kupujący to odwiedzający ten watek?

tak odwiedzający jak najbardziej :) - kupiłem bo czasem komp w roli odtwarzacza już mnie wkurzał - ciągłe podłaczanie lapka ustwianie bo wiecznie coś było nie tak - chce spróbować jak to będzie z playerem myśle że za 300 stówy moge spróbować jak będe niezadowolony to będzie do kupienia :) z racji tego że w tym temacie dopiero zaczynam pewnie jak przyjdzie będe was atakował pytaniami :) u mnie ma służyć tylko do mkv z DD i dts i flac
pozdro 4all

drjones

Member
Czym obecnie warto sie zainteresowac...?
Myslalem o
A.C.Ryan ACR-PV73100...a moze tego Fergusona 210 ?

Ferdka sobie daruj to ta sama liga nawet okrojona w stosunku do Trax'ów i mierny support. Jak już chcesz coś innego niż klony Traxa to:
Cena obu (AC Ryan i Mere8er) podobna, ale Mede8er na bank obsługuje zew. napęd DVD w tym płyty sklepowe (zabezpieczone). Userzy AC Ryana ostatnio strasznie pieklili się o brak tej funkcji u siebie, ale chyba na razie nic się nie zmieniło (koledzy poprawcie jeśli się mylę). Czy Mede8er czy AC Ryan (to kwestia gustu i estetyki - co lubisz) jeśli już kupujesz nowy, sprawdź czy jest 1073 DD+ obsługujący HD audio.
A co do softu tak naprawdę wszyscy się kiszą od lipca czekając na SDK 3 Realteka a tego jak nie było tak nie ma.

cypisek_xl

Member
Bez reklam
tak odwiedzający jak najbardziej :) - kupiłem bo czasem komp w roli odtwarzacza już mnie wkurzał - ciągłe podłaczanie lapka ustwianie bo wiecznie coś było nie tak - chce spróbować jak to będzie z playerem myśle że za 300 stówy moge spróbować jak będe niezadowolony to będzie do kupienia :) z racji tego że w tym temacie dopiero zaczynam pewnie jak przyjdzie będe was atakował pytaniami :) u mnie ma służyć tylko do mkv z DD i dts i flac
pozdro 4all

No to witam w imieniu klubu. Co do lapka to tez kiedyś myślalem że załatwi wszystko. Dobrze wypasiony, BD, HDMI i pilot. Wszystko pięknie ale po jakimś czasie znudziło mi się podłączanie.
Nie ten komfort używania. Po przeczytaniu dokładnie tego tematu można być już mocno zorientowanym. Zacznij od tego. A te 300 zł to dobry deal zwłaszcza że towar trudniej dostępny.

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Ferdka sobie daruj to ta sama liga nawet okrojona w stosunku do Trax'ów i mierny support.............

No brak np. USB Slave to troszkę może być uciążliwe. Może nie jest to najważniejsze dla funkcji playera a jednak czasami bardzo przydatne. I ponoć ta dioda nie jest za ładna jak się prezentuje na statycznym zdjęciu reklamowym. Takie tam drobnostki a jednak warto wiedzieć.

jgx

New member
Bez reklam
Wprowadzili pełną obsługę komercyjnych DVD i - uwaga - obsługę zewnętrznych napisów TXT. Dołożyli też języków menu, w sumie jest ich 18. Brzmi interesująco, mam zamiar potestować.

witam
kto wprowadził? O jakim sofcie mowa - czy chodzi o noontec-a którego wgrał maciekk?, interesi mnie to .txt, maciekk rozumiem że miałeś ten soft a przed wysyłką do mni playera wgrałeś oryginalny - napisz czy ten Noontec faktycznie obsługiwał txt i jak się ma do oryginalnego najnowszego i który Twoim zdaniem lepszy?
pozdro

Ostatnia edycja:

maciekk@maciekk

New member
witam
kto wprowadził? O jakim sofcie mowa - czy chodzi o noontec-a którego wgrał maciekk?, interesi mnie to .txt, maciekk rozumiem że miałeś ten soft a przed wysyłką do mni playera wgrałeś oryginalny - napisz czy ten Noontec faktycznie obsługiwał txt i jak się ma do oryginalnego najnowszego i który Twoim zdaniem lepszy?
pozdro

Jest soft Noonteca...zostawilem bo jest najnowszy i ma najladniejsze logo :))
Oprogramowanie w wiekszosci wypadkow to jedynie inny znaczek firmowy.
Co do napisow to nie wiem bo nie mam takich filmow...czytam ksiazki jedynie a filmy ogladam raczej:)

Zmiana firmware to max 3min. Wgrasz sobie jaki będziesz chciał. Operacja banalnie prosta.

Ostatnia edycja:

jgx

New member
Bez reklam
oki, dzięki skoro uważasz że jest najlepszy z dotychczasowych to zdaje się na Ciebie i na razie będe na nim działał - w końcu masz już staż w tym temacie :) - napisz jak jest z tym txt czy sprawdzałeś? Wiem że to moment zmienić format ale jeśli by obsługiwało było by git

maciekk@maciekk

New member
oki, dzięki skoro uważasz że jest najlepszy z dotychczasowych to zdaje się na Ciebie i na razie będe na nim działał - w końcu masz już staż w tym temacie :) - napisz jak jest z tym txt czy sprawdzałeś? Wiem że to moment zmienić format ale jeśli by obsługiwało było by git
To co Pisal Kirek to wlasnie porawki w nowym sofcie wiec te txt powinno dzialac...Jedyna denerwujaca rzecz to problem ze schowaniem napisow informacyjnych po wcisieciu "info". Napisy pojawiaja sie w kolko zamias zgasnac...trzeba chwile poczekac ( po drugim wcisnieciu ) i dopiero wcisnac klawisz info.
To jedyna rzecz dzialajaca gorzej w nowym sofcie ktora zauwazylem.

A tak przy okazji...paczka gotowa zaraz popylam na poczte :)

Ostatnia edycja:

jgx

New member
Bez reklam
okin - już się nie moge doczekać aby podłączyć pudło do moich " jestem ciekaw jak wypadnie konfrontacja z lapkiem - głównie mi chodzi o jakość obrazu na mkv - jak ogólnie nie będe zadowolony to pójdzie w następne ręce dlatego tak targowałem cene coby póżniej szybko sprzedać w razie czego :)
pozdro

maciekk@maciekk

New member
okin - już się nie moge doczekać aby podłączyć pudło do moich " jestem ciekaw jak wypadnie konfrontacja z lapkiem - głównie mi chodzi o jakość obrazu na mkv - jak ogólnie nie będe zadowolony to pójdzie w następne ręce dlatego tak targowałem cene coby póżniej szybko sprzedać w razie czego :)
pozdro

Tylko podlacz przez HDMI to telewizora!!! Kabelka nie ma w zestawie.
Jakosc obrazka - boska :)

Ostatnia edycja:
Do góry