polecam dzisiejszy iBood - iBOOD.com - Internet's Best Online Offer Daily!
jeżeli ktoś planuje zakup to chyba nie ma co się zastanawiać
jeżeli ktoś planuje zakup to chyba nie ma co się zastanawiać
- jak na razie przetestowałem FW z Evolve Blade (praktycznie to samo FW jak oryginalnie w Mancie) oraz z Woxter I Cube 750 (bardziej zaawansowane), w najbliższych dniach postaram się potwierdzić możliwość wgrania FW z AC Ryan (zablokowane ale podobno można odblokować) i Mede8er
- wykonanie playera całkiem staranne (co dziwi w przypadku Manty) lepiej też się prezentuje w porównaniu do Argosy
- na oryginalnym FW Manty DVD na USB nie jest widziane - do przetestowania na innych FW
- testy wyjść zostawiam na później
UPDATE - na FW z Evolve Blade DVD na USB jest widziane prawidłowo (pojawia się ikonka DVD w przeglądarce) i na 10 filmów wszystkie byly odtwarzane bezproblemowo !!!
Witam, można gdzieś w Polsce kupić Traxdata. Jeśli nie to co mogę kupić zamiast Traxdaty tak żeby funkcjonalnie i jakościowo nie odbiegała od oryginału.
Watek przeczytałem i dlatego chciałem kupić Traxdate. Ostatnio przeczytałem o promocji na Mede8er MED500X 533zł. Czy to dobry wybór czy może lepiej wybrać coś tańszego. Chce to podłączyć do Logitech z-5500 (po optyku) i tv FullHD (HDMI). Odtwarzać będę mkv z wysokim bitrate i dzwiękiem 5.1. Czasem też xvid, divix itp. Chyba, że wybrać coś tańszego. Szkoda, że traxdata jest już praktycznie nieosiągalna bo po przeczytaniu wątku chętnie bym kupił.
Mede8er zostawiam na koniec acczkolwiek już mam przeczucie, że tak łatwo nie pójdzie![]()
Problem powtarza się podczas odtwarzania krótkich filmów (teledyski, trajlery).Już dwa razy zaliczyłem w moim Sumvision rozjazd pliku z filmem - odtwarzanie z wewnętrznego dysku.
Pierwszy objaw polegał na komunikacie o uszkodzonym pliku podczas próby odpalenia podglądu - małe okienko po prawej. Pomogła zmiana nazwy pliku.
Drugi objaw to zatrzymanie odtwarzania trailera filmu. Nie pomogło nic. Plik wykasowałem.
Problem powtarza się podczas odtwarzania krótkich filmów (teledyski, trajlery). Film po prostu się zatrzymuje.
Czasem plik ściąga się z błędami, czasem został źle skompresowany, czasem... Jeżeli są to kontenery AVI użyj NanDuba lub VirtualDuba, w audio ustaw interleaving na "0", w video "direct stream", zapisz po czym sprawdź. W przypadku Matroski warto przejrzeć zawartość kontenera (MKVmerge, MKVdiag), czasem ludzie wrzucają dziwne rzeczy, które komputer odtworzy, a stacjonarny player niekoniecznie. Ostatnio miałem taki problem z plikami MP4, w których ktoś umieścił obrazki JPEG HD w rozdzielczości powyżej 5 tys. pix.
Jak testowałeś "obce" firmware? Na "sucho", czy wrzucałeś normalnie do playera?
Zamówiłem właśnie dla kolegi i jutro mam odebrać w Euro.
Nie ukrywam, że gdyby soft od AC Ryana albo od Mede8era działał, to zamówiłbym dla siebie.
Może dzieciom dałbym Xtreamera![]()
Witam po dłuższej przerwie - soft od Woxtera i Evolve wrzuciłem normalnie, nie było żadnego problemu. "Na sucho" testowałem soft z Traxdaty i na razie nie poszedł
Resztę testów zostawiam na następny tydzień poo powrocie z urlopu - na razie mam soft z Woxtera z lekkimi modyfikacjami i nie mam zastrzeżeń
Soft z AC Rayn i Mede8er można wrzucić normalnie aczkolwiek trzeba dokonać paru modyfikacji - mniej więcej już wiem jak to zrobić ale musi to poczekać też na koniec urlopu
Jest nowy firmware do Noontec'a v8
http://www.noontec.com/En/Service/Download/Wrzuciłem go do swojego Sumvision Cyclone MKV Enclosure.
Polski jest bo to to samo co firmware innych producentów. Mowie o ver 3.Czy dołożyli już język polski? Czy bez problemu działa zewnętrzny napęd DVD, czy obsługuje komercyjne płyty?