Transformers 4 Wiek Zagłady (zwiastun)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Ja Ci powiem Lolek że nie ma reguły. Kto ma zachorowac to zachoruje. Moja babcia nigdy nie piła i nie paliła, dobrze się odżywiała bo wszystko robiła własnoręcznie, a umarła na raka żołądka. Dziadek natomiast palił, za kołnierz nie wylewał i dożył prawie 80-tki. Czasami mam wrażenie, że im bardziej się próbuje dbać i prowadzi zdrowy tryb życia, tym cześciej się jakieś dziadostwa przyplątuja. Stres podejrzewam bardziej obciąża cały organizm, niż to że sobie łykniesz raz na dwa tygodnie.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Z drugiej strony Lolek, życia trzeba używać. Teraz nie wypij, nie zapal, nie por...aj, nie zjedz bigosu czy schabowego, to po co żyć. Oglądanie TV tez niszczy wzrok a sluchanie muzyki słuch, a na forum propagujemy coraz większe przekątne TV i coraz lepszy sprzęt audio:) Ja tam jestem za tym żeby robić w zyciu to, na co się ma ochotę. Jasne, nie mowię żeby chlać wódę z mety przez 2 tygodnie czy palić po 2 paki skręcanych fajek, ale wszystko w granicach rozsądku. Wszystko jest dla ludzi, jak to się mówi.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Z drugiej strony Lolek, życia trzeba używać. Teraz nie wypij, nie zapal, nie por...aj, nie zjedz bigosu czy schabowego, to po co żyć. Oglądanie TV tez niszczy wzrok a sluchanie muzyki słuch, a na forum propagujemy coraz większe przekątne TV i coraz lepszy sprzęt audio:) Ja tam jestem za tym żeby robić w zyciu to, na co się ma ochotę. Jasne, nie mowię żeby chlać wódę z mety przez 2 tygodnie czy palić po 2 paki skręcanych fajek, ale wszystko w granicach rozsądku. Wszystko jest dla ludzi, jak to się mówi.

Krzychu ja wiem że z życia trzeba korzystać i ja to robię tylko uwierz mi na słowo, jakbyś widział to co ja widziałem na oddziale - tych ludzi co dają sobie czadu jak to się wygląda po takiej operacji i jakie są rokowania ( i nie mam na myśli tych co raz na dwa tygodnie piją ) to naprawdę na widok wódki byś tak samo reagował jak ja w chwili obecnej, ja już Kolego testament pisałem a to było 4 lata temu - 36 lat miałem... I cale życie miałem przed oczyma i nie rozumiałem dlaczego ja, pomimo że tyle co ja alkoholu wypiłem to jakby wszyscy tyle pili to pewnie zakłady z branży poupadałyby... Ale to wszystko wpływa na nasze zdrowie i ja tez znam takich co lubią sobie wypić i robią to często a nic im nie jest ale wiesz może to jest kwestia czasu... i pytanie jak bardzo się to lubi??? Zresztą nie istotne, ważne jest to co Piramida napisał dbajmy o zdrowie bo na pewno lepiej dbać niż potem się leczyć...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj obejrzałem Transów i zacznę od 3d że efekty bardzo fajne jedne z najlepszych jakie oglądałem ( na pewno wpływ na taką ocenę jest fakt że obraz co jakiś czas jest na cały ekran, wiele jest fajnych scen z 3d). Jeśli chodzi o obraz tez jest bardzo dobrze nie licząc tego "ziarna" które reżyser dla podkręcenia klimatu wkłada co mi osobiście w niektórych scenach pasuje w tym filmie i jest tego znacznie mniej jak w pierwszej i w drugiej części i tak na 90% jestem przekonany że w trzeciej części było też więcej. Na pewno też to bardziej widoczne będzie oglądając przez projektor na 100-130 calach..
Dźwięk jest bardzo dobrzy, na pewno nikt się nie zawiedzie, choć pod względem samej dynamiki to mam filmy mocniej nagrane, ale generalnie jest super, kupa różnych dźwiękowych leci z głośników w tym również z surrandowych, a suba bardzo często się odczuwa w brzuchu. Generalnie jak ktoś lubi takie klimaty i jeśli ktoś nie ma pretensji do reżysera i producenta że nie rozwalają super drogich sportowych samochodów podczas kręcenia filmu to polecam.

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Witam, również wczoraj zaliczyłem Transformersów 4 u siebie a nie jak po przednio u kolegi na sprzęcie. I tu będzie małe sprostowanie mianowicie sprzęt sprzętowi nie równy, oglądałem od jakiegoś czasu kilkadziesiąt filmów na swoim projektorze i ani jednego filmu u kogoś. Ostatnio przypadkiem obejrzałem z czystej ciekawości transów u kolegi jak one będą się prezentowały na jago sprzęcie tj. BenQ 1070. Napisałem, że obraz kaszana, masa ziarna itd... po prostu mi się obraz nie podobał. Włączyłem u siebie tą samą płytę a tu proszę obraz jak bym inną płytę oglądał. Ziarno praktycznie nie zauważalne, owszem delikatne jest ale podobnie jest transach 4. W scenach z IMAXa obraz czysty, kolory i szczegółowość detali na wysokim poziomie. Można na spokojnie zobaczyć jak są zrobione transformersy.....;-) Podsumowując, niestety ale sprzęt 4x droższy nie ukrywam ale zmiażdżył pod względem jakości i detali obrazu tamten projektor. Użyte procesory, lampa oraz fukcje i inne parametry sonego odwaliły kawał dobrej roboty w wyciągnięciu detali w wyświetlanym obrazie. Niech się nie obrażają osoby, które akurat tego benqa posiadają, ponieważ w swojej klasie jak na te pieniądze jest żyletą. Ale dopiero teraz widzę kolosalna różnicę jak przez pewien okres czasu ogląda się na lepszym sprzęcie i nagle przez przypadek zobaczy się coś na innym, w tedy od razu widzimy lub słyszymy że coś jest nie tak....;-) Kilka fotek:

upload pics

image hosting above 5 mb

gif upload

Dla fanów obrazu 3D, efekty super jest non stop jakaś scena robiona z efektami. Nie ma tak, że prze pół godziny nie ma żadnego efektu jak w nie których filmach. Jest masa scen wychodzenia z obrazu gorąco polecam ten film również obejrzeć w 3D...;-) Ja już go oglądałem 2x w 2D i raz w 3D. Tu i tu jest pierwsza klasa. Jedyny minus 2D to taki że nie ma obrazu bez pasów cały czas jest z pasami. W 3D jest bardzo dużo scen na cały ekran w tedy to jest niesamowite wrażenie...

Ostatnia edycja:

robertuss

Active member
Bez reklam
O czym my piszemy.Sprzęt twój 4 razy droższy...Ktoś jak nie będzie miał porównania to Benqu rewelacja.Porównał klasę premium z klasą dla kowalskiego;) Nie będę się spierał , jak kiedyś kupię Benqu to powiem czy kasza czy nie.Jeśli obraz na płycie Żyletka to wyświetlona będzie żyletka.Nie wiesz co tam kumpel miał ustawione, projektor tak degraduje obraz??Ja kaszy nie widziałem w transach (wydanie zachodnie)

Do końca tej wypowiedzi nie rozumiem.

"Ziarno praktycznie nie zauważalne, owszem delikatne jest ale podobnie jest transach 4"

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
O czym my piszemy.Sprzęt twój 4 razy droższy...Ktoś jak nie będzie miał porównania to Benqu rewelacja.Porównał klasę premium z klasą dla kowalskiego;) Nie będę się spierał , jak kiedyś kupię Benqu to powiem czy kasza czy nie.Jeśli obraz na płycie Żyletka to wyświetlona będzie żyletka.Nie wiesz co tam kumpel miał ustawione, projektor tak degraduje obraz??Ja kaszy nie widziałem w transach (wydanie zachodnie)

"Ziarno praktycznie nie zauważalne, owszem delikatne jest ale podobnie jest transach 4"

Hej Kolego projektor to bardzo ważna sprawa, zarówno jak i ekran.. Jak pytałem się kilku takich profesjonalnych firm które zajmują się kinem od A do Z ( zanim moja żona definitywnie powiedziała NIE na projektor w salonie) to każda z tych firm mówiła cos takiego : .." że oni każdy projektor mogą założyć i każdy ekran ale jak się chce mieć 120-130 cali ekran i oglądać to z odleg. 4-5 m to projektor musi minimum kosztować 10 tys a najlepiej tak około 12-13 tys - minimum... reszta to są zabawki" Dlatego oni mi tłumaczyli że jeśli ktoś naprawdę chce się cieszyć dobrym obrazem z projektora to musi być na to stać kogoś w 100% - choć mówili że zdarzało się im instalować i bardzo cienkie projektory jak i ekrany...
Mi kilka projektorów polecali miedzy innymi ten co ma Kolega Bipo i oglądałem na nim kilka filmów i naprawdę było świetnie i dlatego się dziwiłem, bo to aż nie możliwe żeby na takim projektorze źle wyglądał obraz.. Ale teraz już wszystko jasne bo Bipo sprostował i również potwierdza się co znaczy mieć projektor dobry w domu..
I powiedz jaki tv się równa z projektorem i ekranem 130 cali ? To jest dopiero radość oglądania filmów w domu..

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie znam się na projektorach ale przecież każda technologia się starzeje.Czy przypadkiem nie jest tak,że ktoś kupił 2 lata temu projektor za 10-12 tys,a teraz można kupić inny podobnej jakości powiedzmy za 5 -7 tys ?

robertuss

Active member
Bez reklam
Hej Kolego projektor to bardzo ważna sprawa, zarówno jak i ekran.. Jak pytałem się kilku takich profesjonalnych firm które zajmują się kinem od A do Z ( zanim moja żona definitywnie powiedziała NIE na projektor w salonie) to każda z tych firm mówiła cos takiego : .." że oni każdy projektor mogą założyć i każdy ekran ale jak się chce mieć 120-130 cali ekran i oglądać to z odleg. 4-5 m to projektor musi minimum kosztować 10 tys a najlepiej tak około 12-13 tys - minimum... reszta to są zabawki" Dlatego oni mi tłumaczyli że jeśli ktoś naprawdę chce się cieszyć dobrym obrazem z projektora to musi być na to stać kogoś w 100% - choć mówili że zdarzało się im instalować i bardzo cienkie projektory jak i ekrany...
Mi kilka projektorów polecali miedzy innymi ten co ma Kolega Bipo i oglądałem na nim kilka filmów i naprawdę było świetnie i dlatego się dziwiłem, bo to aż nie możliwe żeby na takim projektorze źle wyglądał obraz.. Ale teraz już wszystko jasne bo Bipo sprostował i również potwierdza się co znaczy mieć projektor dobry w domu..
I powiedz jaki tv się równa z projektorem i ekranem 130 cali ? To jest dopiero radość oglądania filmów w domu..

Zgadzam się z tobą.Ale na początek trzeba zacząć od czegoś bardziej przystępnego cenowo.

Nie znam się na projektorach ale przecież każda technologia się starzeje.Czy przypadkiem nie jest tak,że ktoś kupił 2 lata temu projektor za 10-12 tys,a teraz można kupić inny podobnej jakości powiedzmy za 5 -7 tys ?

No jakoś projektory Sony nie chcą zejść poniżej 10 tys;) Technologia DLP jakoś się nie chce zestarzeć i ciągle jest stosowana.Laser nie tanieje i Led także i mamy to co mamy.Nie ma co narzekać , wielu jest bardzo zadowolona ze sprzętu za 3 tysiące

Patrząc na parametry Optoma Hd91 3D to ta Optoma na papierze zjada na śniadanie Sony HW 55 ES. A cena podobna.Optoma jest na Ledach.Żywotność lampy rewelacja

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pisząc "technologia" miałem na myśli bajerki,dzięki którym obraz w projektorach lepiej wygląda.
Kiedyś np. Plazmy były po 40 000 zł a teraz lepszą plazmę kupiez za 1000 zł...

krzysiek1980

Active member
Bez reklam

Przez weekend obejrzałem 3 części Transów na BD, i potwierdzam że zdarzały się sceny z widocznym ziarnem. Ogólnie dźwięk i obraz super, ale takowe sceny też były.

robertuss

Active member
Bez reklam
Pisząc "technologia" miałem na myśli bajerki,dzięki którym obraz w projektorach lepiej wygląda.
Kiedyś np. Plazmy były po 40 000 zł a teraz lepszą plazmę kupiez za 1000 zł...

Kupiłbyś plazmę;) obecnie to już przeszłość.Ceny projektorów są jakie są czy wysokie??Kwestia zamożności.Potaniały i tak.Ale to towar nadal niszowy nie masowy co TV więc ceny nie lecą na łeb.Ale przyznać muszę że to potaniaaało.Na szkoleniu byłem kiedyś Sonego z 8 lat temu i pierwszy raz zobaczyłem projektor w akcji i film sezon na misia.Rewelacja !!! w domu napalony chciałem sprawdzić jaka cena takiego projektora , no i mnie ostudziło na tamte czasy 35 tysięcy !!! stylistykę utrzmali do dziś widzę ale ceny poleciały jak widzimy 13 tys plus konsola PS4 więc wychodzi na 11500zł , to nie jest dużo za sprzęt z czołówki rankingów

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie kupiłbym plazmy.To był tylko przykład... :)
Nie chodzi mi o spadek cen KONKRETNEGO modelu,tylko pytałem sie,czy nie jest tak,że przykładowo kupilismy 2-3 lata temu projektor z górnej półki,a dzis INNY projektor,który wyszedł na rynek w roku 2014,bedzie miał podobne parametry za sporo niższą cenę ? :)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
A ja właśnie odwrotnie. Gdyby plazmy były nadal produkowane, to przy następnym zakupie na pewno by była plazma a nie LCD czy LED. Mnie bardziej się podoba obraz z plazmy.

Henry

Active member
Bez reklam
Oglądanie filmów z projektora w domowych warunkach- bezcenne ;)
Zrobiłem dzieciakom mini KD na bazie Benq HDReady/ ekran ok. 90", mimo pewnych "niedoskonałości" wolę tam oglądać filmy niż na TV FHD.

Do góry