Transformers 4 Wiek Zagłady (zwiastun)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Dokładnie tak. Teraz widzę ktoś wystawił pack 4 częsci za niecale 200zł. Cenka taka normalna można powiedzieć. Za 200zł niedawno była też w Empliku antologia Obcego w steelbooku, teraz produkt niedostepny. Też się pewnie za jakiś czas skuszę. Mogliby jeszcze wstawić jakieś fajny pack Terminatorów.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Sprawdzilem swoja druga część, jest 5.1 DTS HD MA, w trzeciej czesci jest 7.1 DT .HD
Dokładnie też sprawdziłem ale powiem szczerze że jakiś czas temu oglądałem Transy od I do III cz. i ja tam nie zauważyłem różnicy w dźwięku pomimo że II cz. jest DTS HDMA. Oba formaty są bezstratne i jeśli film jest zrobiony ok w obu przypadkach będzie to widowisko na poziomie..

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Z tego co słyszę i o czym kiedyś rozmawialiśmy, to z tym dźwiękiem tez jest różnie. Zależy od filmu. Na jednym mam podgłośnione na 40 i jest super, a na innej starszej produkcji porownywalna głośność jest dopiero przy 50. Często rownież między DD HD a DTS HD tez nie sposób wychwycić róznic. Na DVD słyszałem ogromną przewagę DTS nad DD, a na BD już to się zaciera.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Z tego co słyszę i o czym kiedyś rozmawialiśmy, to z tym dźwiękiem tez jest różnie. Zależy od filmu. Na jednym mam podgłośnione na 40 i jest super, a na innej starszej produkcji porownywalna głośność jest dopiero przy 50. Często rownież między DD HD a DTS HD tez nie sposób wychwycić róznic. Na DVD słyszałem ogromną przewagę DTS nad DD, a na BD już to się zaciera.

Dokładnie - ja już podchodzę inaczej do sprawy nie patrzę aż tak bardzo jaki jest format dźwięku na bluray tylko dopiero oceniam po tym jak obejrzę, bo to co jest napisane to jest jedno, a to jak dany film jest zrobiony pod względem dźwięku to druga sprawa. Generalnie znacznie bardzie można było usłyszeć różnicę pomiędzy 5.1 DD a dts w przypadku filmów na dvd niż różnicę usłyszeć pomiędzy DTSHDMA, a DTHD w filmach na bluray.

Ostatnia edycja:

Kadajo

New member
Bez reklam
Przy DVD dzwiek mieliśmy stratny dodatkowo ac3 czyli dolby Digital był obciety bo pozwalał na DVD zapisać tylko 448kbps (core ma 640kbps). Przy DTS nie było tego cięcia i na DVD można było zapisać full core 1,5mbps czyli to co dzis mamy w blu ray ripach. Chodź filmy na DVD ze względu na małą pojemność płyt DTS mialy najczęściej tylko z połowa bitrate czyli 778kbps, dawało to jednak i tak wyraźną różnice w dynamice porównując do ac3 448. Różnice między DTS 1,5mb a ac 3 640kbps są praktycznie nie do wylapania.

Sent from my GT-I9300

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Przy DVD dzwiek mieliśmy stratny dodatkowo ac3 czyli dolby Digital był obciety bo pozwalał na DVD zapisać tylko 448kbps (core ma 640kbps). Przy DTS nie było tego cięcia i na DVD można było zapisać full core 1,5mbps czyli to co dzis mamy w blu ray ripach. Chodź filmy na DVD ze względu na małą pojemność płyt DTS mialy najczęściej tylko z połowa bitrate czyli 778kbps, dawało to jednak i tak wyraźną różnice w dynamice porównując do ac3 448. Różnice między DTS 1,5mb a ac 3 640kbps są praktycznie nie do wylapania.

Sent from my GT-I9300
Prowde godocie Kolego :)

Kadajo

New member
Bez reklam
Właśnie testuje płytę BD i potwierdzam to co piszą. REFERENCJA. Obraz i dźwięk stoją na najwyższym poziomie. Jak trzeba komuś zaprezentować nasze kino to jest film po który powinniśmy sięgnąć... Kopara do ziemi opada szczególnie jak słyszę ten film.

Sent from my GT-I9300

lolek126

Well-known member
Bez reklam
moim zdaniem najgorsza część. straszną bajkę już z tego zrobili

Kolego rozumiem że film może Ci się nie podobać i nie neguje tego ale pisanie że z IV części zrobiono bajkę to tak wygląda jakby pierwsze trzy filmy to były jakieś arcydzieła pod względem fabuły i generalnie jakby to były filmy górnych lotów. A tak naprawdę jest to jak to mówią rozrywkowe kino rodzinne gdzie obejrzą starsze dzieci i dorośli którzy lubią się rozerwać przy tego typu filmie i będą mogli zapomnieć o codziennym dniu i tyle... bo tu nie ma co za bardzo się rozwodzić nad tym filmem - taki klimat tego filmu.
Do tego tez dochodzi różnica gdzie tego typu film się ogląda : kino czy np w domu na tv powiedzmy 50 cali czy już nie wspomnę o oglądaniu takiego filmu na monitorze od kompa..

A teraz jeśli chodzi o audio i video to tak na szybkiego przewinąłem Transów IV i jak dla mnie dźwiękowo jest dobrze śmiem twierdzić że nie gorzej jak III cz. Odnośnie obrazu również nie zauważyłem jakiegoś nadmiernego ziarna nawet nie wiem czy nie było go więcej w III cz i oczywiście mam na myśli to ziarno o którym pisaliśmy wczesniej czyli wprowadzone specjalnie dla klimatu tego filmu. Ale jak obejrzę cały to raz jeszcze napiszę swoje spostrzeżenia.
Hobbit II cz w porównaniu do Transów wydaje mi się że dźwiękowo jest deko słabszy (ale to inny też film więc ciężko porównywać jest dźwięk , natomiast obraz chyba lepiej jest w Hobbicie ale muszę obejrzeć w całości wtedy można pisać na 100%. Na razie jest w obu filmach z 11 godzin dodatków do obejrzenia ...

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja bym nie oceniał Transów 4 jako gorsza część, brakuje mi tylko Meganki, a tak to same pozytywy. Osobiście wole Marki Marka, od tego smarka który gościł w trzech pierwszych odsłonach. Audio miazga. Już to pisałem ponad msc. temu, obraz też super. Dla mnie bomba.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jestem po obejrzeniu dodatków do tego filmu, gorąco polecam bo naprawdę fajnie zrobili i warto obejrzeć i dowiedzieć się troszkę rzeczy i popatrzeć na bryczki i inne fajne sprawy związane z tym filmem.
Zapomniałem tez dodać jak pisałem wczesniej że w wydaniu 3d obraz się zmienia raz jest na całości a raz obcina pasy ( nie wiem od czego to zależy ) ale generalnie pierwsze kilka razy troszkę to drażni a później się o tym zapomina, a dzięki temu zapewne w wielu momentach mamy obraz na całości ekranu, a to zmienia postać rzeczy w 3d.
Co do jakości obrazu i dźwięku jak obejrzę to napiszę i potwierdzę to co napisał np Armanig - na szybkiego jestem tego samego zdania co i Kolega.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Zapomniałem tez dodać jak pisałem wczesniej że w wydaniu 3d obraz się zmienia raz jest na całości a raz obcina pasy ( nie wiem od czego to zależy ) ale generalnie pierwsze kilka razy troszkę to drażni a później się o tym zapomina, a dzięki temu zapewne w wielu momentach mamy obraz na całości ekranu, a to zmienia postać rzeczy w 3d.

Masz wersję IMAX :wink:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ja bym nie oceniał Transów 4 jako gorsza część, brakuje mi tylko Meganki, a tak to same pozytywy. Osobiście wole Marki Marka, od tego smarka który gościł w trzech pierwszych odsłonach. Audio miazga. Już to pisałem ponad msc. temu, obraz też super. Dla mnie bomba.
Dziś widziałem w MM za 129 zł z Dolby Atmos 7.1.4. Jak wrażenia z Atmosem? Może się kuszę...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dziś widziałem w MM za 129 zł z Dolby Atmos 7.1.4. Jak wrażenia z Atmosem? Może się kuszę...

Skuś się skuś, obowiązkowa płyta do kolekcji. Fabularnie jak to Transformers, ja nigdy nie byłem jakimś wielkim fanem więc trudno mi tutaj oceniać która lepsza, dla mnie czwórka była ok, ale audio to dalej pompa i czołówka.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Skuś się skuś, obowiązkowa płyta do kolekcji. Fabularnie jak to Transformers, ja nigdy nie byłem jakimś wielkim fanem więc trudno mi tutaj oceniać która lepsza, dla mnie czwórka była ok, ale audio to dalej pompa i czołówka.

Armanisia nawet nie obchodzi o co w tym chodzi,po prostu włącza play,zamyka oczy i odpłyyyyyyyyywaaaaaaaa :grin:

Do góry