Transformers 4 Wiek Zagłady (zwiastun)

Caparzo

New member
Bez reklam
Nie no bez przesady, skyline przy tym odmużdżaczu jest inny, tutaj da się odstresować, ale w pewnym momencie już sie nudzi ;) Jedynka wciąż najlepsza ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Skyline ma referencyjny dzwięk, bez niego ten film nie istnieje. To samo jest z Transami 4, nie da się tego inaczej oceniać. Ja do dziś nie obejrzałem Transów 4 w całośći (za jednym razem), a czy 1/2/3 są lepsze? Nie sądze, to cały czas ten sam poziom rozrywki.

Caparzo

New member
Bez reklam
Ok, ale dla mnie 1 najlepsza, kiedy poznajemy technologię, a CH53 zamieniający się w robota to wisienka na torcie w tym filmie ;)

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Panowie, mam pytanie. Czy istnieje wydanie „Transformersów 4” jako 2D? Wszędzie widzę wydania 2D/3D. 3D mnie nie interesuje i szkoda mi pieniędzy na coś, z czego i tak nie skorzystam.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeżeli miałbym podsumować całą serię Transów, to chyba tą część gdzie "wąż" w fabryce wije się między halami.
Efekty surround miażdżą i ciary chodzą. Nie pamiętam która to była część.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli miałbym podsumować całą serię Transów, to chyba tą część gdzie "wąż" w fabryce wije się między halami.

To trzecia cz. była. Wg mnie też pod względem dźwięku uważam że to najlepsza cz.

SebaK1205

New member
Bez reklam

Wg mnie z jednym z najlepszych ścieżek dźwiekowych - na znajomych robi ogromne wrażenie, co można osiągnąć w kinie domowym...

Bipo

Active member
Bez reklam
Efekty zarówno dźwiękowe jak i obraz bardzo dobrej jakości, jeśli ktoś ma możliwość obejrzenia tego filmu w 3D GORĄCO POLECAM!!!! Sceny na cały ekran kręconymi kamerami IMAX, są też momenty wychodzenia poszczególnych przedmiotów z ekranu...;-). Ja oglądałem ten film już 2 razy w 2D i raz w 3D. W 3D mnie i mojej żonie najbardziej się podobał...;-). Ponadtto efekty powolnych transformacji zrobionych tak aby wyłapać wszystkie szczegóły pierwsza klasa...;-). Obowiązkowy film zarówno dla fanów transów jak i dla ludzi, którzy chcą zobaczyć efekty specjalne na najwyższym poziomie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Efekty zarówno dźwiękowe jak i obraz bardzo dobrej jakości, jeśli ktoś ma możliwość obejrzenia tego filmu w 3D GORĄCO POLECAM!!!! Sceny na cały ekran kręconymi kamerami IMAX, są też momenty wychodzenia poszczególnych przedmiotów z ekranu...;-). Ja oglądałem ten film już 2 razy w 2D i raz w 3D. W 3D mnie i mojej żonie najbardziej się podobał...;-). Ponadtto efekty powolnych transformacji zrobionych tak aby wyłapać wszystkie szczegóły pierwsza klasa...;-). Obowiązkowy film zarówno dla fanów transów jak i dla ludzi, którzy chcą zobaczyć efekty specjalne na najwyższym poziomie.

Ty masz ten plus że to oglądasz na 130 calach :) rewelka..

Bipo

Active member
Bez reklam
Powiem Ci, że nie wyobrażam sobie obejrzeć takiego filmu na mniej niż 50" ekranie. Rozumiem też, że nie każdy ma możliwość lub pozwolenie żony na projektor, ale na mniejszym ekranie nie dostrzeżmy tych szczegółów na które zwrócimy uwagę oglądając na dużo większym. Transów, już od pierwszej części podziwiałem zawsze za jakość obróbki graficznej samych transformersów, zatrzymywałem sobie obraz i próbowałem dostrzec jak najwięcej szczegółów dotyczących ich budowy (takie zboczenie z dzieciństwa). Idąc od pierwszej części do ostatniej, widać ewidentny skok jakościowy samej obróbki komputerowej. Jak dla mnie ostatnia część to już majstersztyk w swojej klasie...;-). To samo możemy zauważyć w Terminatorach.
Ps: teraz staram się powtórzyć całą moją kolekcję zgromadzonych filmów na dużym ekranie tylko, że z czasem jest zawsze krucho... Wiem, że projektor tak jak twoim jak i moim był od wielu lat na pierwszym miejscu marzeniem, które chciałem aby się spełniło dlatego wieżę, że kiedyś również u Ciebie się to spełni czego z całego serca Tobie i kolegą z forum życzę. Wesołych Świąt.;-)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Powiem Ci, że nie wyobrażam sobie obejrzeć takiego filmu na mniej niż 50" ekranie. Rozumiem też, że nie każdy ma możliwość lub pozwolenie żony na projektor, ale na mniejszym ekranie nie dostrzeżmy tych szczegółów na które zwrócimy uwagę oglądając na dużo większym. Transów, już od pierwszej części podziwiałem zawsze za jakość obróbki graficznej samych transformersów, zatrzymywałem sobie obraz i próbowałem dostrzec jak najwięcej szczegółów dotyczących ich budowy (takie zboczenie z dzieciństwa). Idąc od pierwszej części do ostatniej, widać ewidentny skok jakościowy samej obróbki komputerowej. Jak dla mnie ostatnia część to już majstersztyk w swojej klasie...;-). To samo możemy zauważyć w Terminatorach.
Ps: teraz staram się powtórzyć całą moją kolekcję zgromadzonych filmów na dużym ekranie tylko, że z czasem jest zawsze krucho... Wiem, że projektor tak jak twoim jak i moim był od wielu lat na pierwszym miejscu marzeniem, które chciałem aby się spełniło dlatego wieżę, że kiedyś również u Ciebie się to spełni czego z całego serca Tobie i kolegą z forum życzę. Wesołych Świąt.;-)

Dzięki za życzenia i również wszystkiego najlepszego życzę Ci Kolego , ale jeśli chodzi o projektor w salonie to jest to jedno z tych marzeń które raczej na 99% się nie spełnią , chyba że wezmę rozwód lub sprzedam dom w którym mieszkam i mieszkanie które mam dla dziecka i kupię dom żeby miał dodatkowy pokój w którym będę mógł go przerobić na salon do KD. Obie rzeczy są niemożliwe do zrealizowania więc pozostaje cieszyć mi się tym, że na kolejny tv jest zgoda kupienia większego, choć to do 130 cali to żadna pociecha :) ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. :) Dziękuję jednak za miłe kinowe życzenie, od siebie również wszystkim życzę co mają możliwość w swoich domach, mieszkaniach i zgodę swojej żony :) powiesić sobie projektor bo to radość na maxa oglądanie na choćby 100 calowym ekranie :).

robertuss

Active member
Bez reklam
Transformers Ultimate Collector's Limited Signature Edition

ccBpPR6.png

Kn7yhDU.png

iaoXbfH.png

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dla fanów fajna gratka, sam chyba nie pogardziłbyś podobnym wydaniem Władcy Pierścionka? ;)

Ja powiem Ci szczerze że nie kupiłbym bo mnie to nie kręci nawet jakby to był film LOTR czy Hobbit, ale szanuje te osoby co wyszukują takie wydania różnych filmów bo niewątpliwie są to bardzo oryginalne wydania. Ja jak pamiętasz kupuje opakowania na dwa filmy i wkładam do nich po dwa filmy żeby mniej miejsca mi zajmowały filmy. Także kolekcjoner to raczej ze mnie marny - ja lubię mieć film który mi się podoba...:)
Kiedyś na dvd kupowałem w metalowych opakowaniach i skończyły opakowania swój żywot w śmietniku, a filmy mam w albumach...Choć pewnie inaczej bym podchodził jakbym miał dedykowane pomieszczenie do kina domowego ... choć nie założyłbym się że tak by było na 100% :)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak, pamiętam Lolek, że nie jesteś fanem pudełek, jednak nie wierzę Ci, że nie postawiłbyś na półce bogatego, kolekcjonerskiego wydania Pierścionka, aż taki nie czuły to nie jesteś ;)

Do góry