Transformers 4 Wiek Zagłady (zwiastun)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie kupiłbym plazmy.To był tylko przykład... :)
Nie chodzi mi o spadek cen KONKRETNEGO modelu,tylko pytałem sie,czy nie jest tak,że przykładowo kupilismy 2-3 lata temu projektor z górnej półki,a dzis INNY projektor,który wyszedł na rynek w roku 2014,bedzie miał podobne parametry za sporo niższą cenę ? :)

Ja Ci odpowiem a właściwie nie ja tylko to co właśnie specjaliści mi powiedzieli bo podobne pytanie im zadałem jak właśnie Ty... powiedzieli że jeśli kupię taki projektor za 12 tys ( to było w ubiegłym roku) gwarantują mi to że przez dobrych kilka lat nie będę miał chęci na kupno drugiego projektora. Tej klasy projektory zapewnią oglądanie na kilka lat. A to że cos kiedyś będzie tańsze to wiesz dobrze ile kiedyś kosztował np. laptop a ile teraz kosztuje i inne rzeczy. Wszystko tanieje. A projektory są specyficznym produktem i one też staniały patrząc na to ile kilka lat temu kosztowały ale swoje będą kosztować dalej bo to jednak nie jest produkt pierwszej potrzeby. Kupują Ci których generalnie naprawdę jest stać mieć taką zabawkę - mówię o projektorach z wysokiej półki plus, a nie wspominam o projektorach 4k, dobry ekran to też 2-3 tyś. to tak trzeba liczyć na spokojnie..

robertuss

Active member
Bez reklam
Projektor 4K to nowa technologia.Pierwszy model 100 tys a już mamy wersję za 35 tys. od Sonego.Kolejna wersja już może być blisko HW 55Es więc ceny spadają , kosztem jakości.Widać to po wadze urządzenia.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Projektor 4K to nowa technologia.Pierwszy model 100 tys a już mamy wersję za 35 tys. od Sonego.Kolejna wersja już może być blisko HW 55Es więc ceny spadają , kosztem jakości.Widać to po wadze urządzenia.

Wiesz ja to tego zdania jestem że trzeba zobaczyć i przetestować dany projektor i porównać go z innym... To tak jak po trailerze byśmy mieli już wydawać wyrok odnośnie filmu..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
W projektorach JVC,gdzie jest napisane "4K" to chyba tylko jakieś skalery...
W dodatku na dole strony jest informacja,że obraz 4K jest tylko w 2D.
W 3D jest w 1080p.

RTVmax - sklep internetowy

Wie ktoś o co w tym biega ?

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Zerknąłem z ciekawości to JVC 18tysięcy.JVC DLA-X500RWE.Niech tanieje i schodzi poniżej 10tys
Tu widzimy kto rządzi masowym rynkiem klasy Premium projektorówdla "kowalskiego"

Projektory 4K

Mnie ciekawi dlaczego JVC podaje 4K w 2D a w 3D tylko 1080p ?
Zobacz,w modelu za 40 000 zł jest to samo (3 linijka od dołu)
Projektor JVC DLA-X900RBE

Sony po prostu pisze 4K,ale czy te 4K jest także w 3D ?

Bipo

Active member
Bez reklam
Mnie ciekawi dlaczego JVC podaje 4K w 2D a w 3D tylko 1080p ?
Zobacz,w modelu za 40 000 zł jest to samo (3 linijka od dołu)
Projektor JVC DLA-X900RBE

Sony po prostu pisze 4K,ale czy te 4K jest także w 3D ?

Może dlatego 3D jest w 1080p iż procesor ma do obrobienia 2 obrazy, które nakłada na siebie. W przypadku 2D jest to jeden obraz i tu daje radę przetworzyć tak dużą infromację jaką jest 4k. Jeśli by chciał wyświetlić ten sam obraz w 3D w tedy do obrobienia ma 2 obrazy po 4k i tu pewnie wysiada, dlatego jest w 1080p......:sad: tak mi się coś wydaję.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Może dlatego 3D jest w 1080p iż procesor ma do obrobienia 2 obrazy, które nakłada na siebie. W przypadku 2D jest to jeden obraz i tu daje radę przetworzyć tak dużą infromację jaką jest 4k. Jeśli by chciał wyświetlić ten sam obraz w 3D w tedy do obrobienia ma 2 obrazy po 4k i tu pewnie wysiada, dlatego jest w 1080p......:sad: tak mi się coś wydaję.

Może coś i w tym jest to tak jak np. tv 4k z okularami pasywnymi do 3d - czysto teoretycznie powinien być obraz wtedy full hd tak jak jest to w przypadku technologii aktywnej, a jak były tv takie na testach to różnie to 3d wychodziło... więc to nie zawsze się sprawdza..
Co do projektorów to jak ja się pytałem ponad rok temu o te zabawki w żadnej z tych firm nie polecali JVC - ale dlaczego to nie mam pojęcia..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pasywne 3D ma 2 razy mniejszą rozdzielczość w pionie w porównaniu do aktywnego 3D.Wychodzi wtedy 1920x540.
Tutaj można sobie poczytać :
Telewizory 3D: aktywne 3D czy pasywne 3D?

Dokładnie Kolego dlatego mówią że przy 4k tv pasywna technologia powinna być w 3d o rozdzielczości tej samej co aktywna. A w praktyce jest to troszkę inaczej..Cinematic świetna firma - polecam... znają się na rzeczy chłopaki i robią świetną robotę.

collider

New member
Bez reklam
Spotkalem dzis taka oto recenzje.
Transformers: Wiek zagłady"***(premiera 27 czerwca) - ten film wprawił w***zdumienie naszego recenzenta. "Niespodzianka! Kolejna część 'Transformersów', reżyserowanej przez Michaela Baya serii o***robotach z***kosmosu, ma wszystkie wady swoich poprzedniczek: to ekstremalnie głupia i***siermiężna namiastka filmu, hamburger, który gwarantuje widzom tylko niestrawności i***gąbczenie mózgu. Obejrzenie 'Wieku zagłady' będzie stratą czasu. Wydanie pieniędzy na bilet będzie grzechem śmiertelnym" - napisał w***swej recenzji Piotr Mirski.

Nie ogladalem jeszcze filmu i mam nadzieje, ze nie jest az tak slaby.

Savron

Well-known member
Bez reklam
Spotkalem dzis taka oto recenzje.
Transformers: Wiek zagłady"***(premiera 27 czerwca) - ten film wprawił w***zdumienie naszego recenzenta. "Niespodzianka! Kolejna część 'Transformersów', reżyserowanej przez Michaela Baya serii o***robotach z***kosmosu, ma wszystkie wady swoich poprzedniczek: to ekstremalnie głupia i***siermiężna namiastka filmu, hamburger, który gwarantuje widzom tylko niestrawności i***gąbczenie mózgu. Obejrzenie 'Wieku zagłady' będzie stratą czasu. Wydanie pieniędzy na bilet będzie grzechem śmiertelnym" - napisał w***swej recenzji Piotr Mirski.

Nie ogladalem jeszcze filmu i mam nadzieje, ze nie jest az tak slaby.

Na 90 % zgadzam się z tą recenzją. "Matrix" jest tylko jeden. Pierwszy.:) W przypadku "Trans" można powiedzieć że dwa. Tylko że to film dla pokazania możliwości sprzętu , film efektów wizualnych i dżwiękowych, film na Blu-Ray i tylko. Żadnego DVD i marnych jakościowo materiałów. Fabuła, gra aktorów i sens życia w tym filmie nie istnieją i nie powinny istnieć. Bo to taki gatunek i tak musi być. :popcorn:

gerus6

Active member
Bez reklam
Masz rację, ten film nie jest tak słaby jak opisał go recenzent, on jest jeszcze słabszy ;) (oczywiście mowa tylko o części IV)

collider

New member
Bez reklam
Na 90 % zgadzam się z tą recenzją. "Matrix" jest tylko jeden. Pierwszy.:) W przypadku "Trans" można powiedzieć że dwa. Tylko że to film dla pokazania możliwości sprzętu , film efektów wizualnych i dżwiękowych, film na Blu-Ray i tylko. Żadnego DVD i marnych jakościowo materiałów. Fabuła, gra aktorów i sens życia w tym filmie nie istnieją i nie powinny istnieć. Bo to taki gatunek i tak musi być. :popcorn:

Myslalem, ze jednak jest tam jakas odrobina scenariusza a tu wychodzi, ze to bigos z taniej, zatechlej knajpki. Nadal licze, ze to cos lepszego od "Skyline" :).

Do góry