Telewizor TCL C935 4K Ultra HD: Mini LED, QLED, 2000 nitów, Dolby Vision/Atmos 2.1.2, HDR10+, 144 Hz i Goggle TV.

Mariu

Member
Ja mam tą najnowszą wersję.
Nie zauważyłem jak narazie jakiś wad.
Znika np. znaczek wyciszenia dźwięku po kilku sekundach . Czyli coś tam usprawniają .

AlbertoTomba

Active member
562 śmiało instaluj. A jeśli nie używasz disney+ to odrazu test 19 😉 podziękujesz później 😂
Hehe no właśnie zauważyłem na tym sofcie, ze jak puszczam UHD z obrazem w HDR10, to jeśli są czarne pasy, tv w ogóle ich nie wygasza (zresztą nie wygasza to mało powiedziane - są wręcz szare, jak na jakimś samsungu LCD 10 lat temu, masakra)... local dimming high czy off - bez różnicy. Dawno nic w HDR10 nie oglądałem bo większość płyt jest w DV, a tu takie jaja...

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
U mnie na c825 wygaszanie działa bez zarzutów. Wycinam czarne pasy poprzez zoom ale specjalnie teraz sprawdziłem i jest ok 😊

tomalek

New member
Cześć,
szukam od jakiegoś czasu TVka i proszę Was o pomoc :D
Patrzyłem na 65 calówki pomiędzy LG C2 / TCL C935 / SONY X95K / SAMSUNG QN91B, byłem już napalony na LG C2, ale jak przypadkiem zobaczyłem post na jakimś forum z wypalonymi pikselami to odechciało mi się momentalnie...jak mam codziennie sprawdzać TV czy coś się wypaliło to w ogóle odbierze mi jakąkolwiek radość.
SONY X95K - trochę drożyzna...natomiast Samsung QN91B z tych recenzji to tak na prawdę nie wygląda aby w czymkolwiek był świetny.

Poczytałem więc trochę, również tutaj w tym temacie, i w sumie kilka ostatnich stron to rozmowa o testowaniu softów :D Czy jest tak źle jeżeli chodzi o software, że wciąż piszecie o tym że coś nie poprawione itp?
Telewizor będzie wykorzystywany głównie do streamingu (netflix,hbo) i do gier (z peceta na ten moment, kiedyś może PS5). Będzie też telewizja naziemna ale w sumie tutaj i tak obraz będzie taki sobie więc tutaj nie mam wymagań. Z tego co wiem to LG C2 zawsze jest polecany do gier, natomiast jak to wygląda w tym TCLu?

Oglądałem też porównanie TCLa do Samsunga QN95B, i mówią tam o "jasnym pasku" gdy wykorzystujemy "local dimming: high", czy wiecie coś o tym? Czy może już zostało to naprawione? (film jest z przed 7 miesięcy, podsyłam link do akurat momentu w którym to pokazują:
)

1690498598029.png

Telewizor będzie w salonie na przeciwko drzwi balkonowych, ale jest to salon z balkonem od strony południa z loggią, więc tak na prawdę słońce nie wpada tam bezpośrednio i nie jest to za jasne miejsce, chociaż taka informacja jest pewnie przydatna tylko w przypadku OLEDów.

PS. Czy ten wbudowany chromecast ogranicza w jakiś sposób TV, tzn. czy jest jakiś minus w porównaniu z np. Sony X95K który ma androida natywnego?

Wielkie dzięki za każdą pomoc.

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak źródło z hdmi puściłem. Z kodi na TV też czarne pasy wygaszone 😊
Wczoraj kodi 2x zrestartowało mi TV 😜 pierwszy raz na tym test 19 miałem problem 😉

tomalek

New member
Czytałeś informacje o różnych wielkościach.
Masz na myśli 65" ?

Ile masz max kasy ?
Tak szukam 65 cali.
Więcej niż 7k to już mnie boli, musiałaby być naprawdę mega oferta, np myślałem żeby X95K wziąć gdyby pojawił się jakimś cudem za 8k, ale mówiłeś że C935 ma w sumie lepszy obraz od tego soniaka więc już sam nie wiem. Można zgłupieć :p

Mariu

Member
Nie wiem co się stało
Ale jak wybieram jakieś źródlo HDMI to wraca po sekundzie do panelu home android .
Nie da się wejść w żadne źródło HDMI.
W Tv naziemnej też nie . Zaraz wraca do ekranu głównego home

Ostatnia edycja:
Do góry