I bardzo dobrze. Im bardziej sprawa będzie nagłośniona, tym większa szansa, że TCL coś z tym zrobi.Hehe no i nasz jasny pasek gwiazdą recenzji
Konsolę podłączysz bezpośrednio do TV, dźwięk będzie szedł do ampli po eARC, natomiast jeśli masz więcej niż 3 (włączając konsolę) urządzenia odtwarzające AV to podłączasz te najmniej potrzebujące przepustowości łącza bezpośrednio do ampli.Doszedłem dop sedna problemu. Ten TV ma eArc tylko na HDMI4 o nasłabszych parametrach czyli 4k 60Hz. Mogę więc zapomnieć, o wykorzystaniu w prosty sposób wyjścia 4k120Hz w moim amplitunerze. Trzeba kombinować.
Tak zrobię. Po prostu chciałem mieć wszystko podłączone do ampli, żeby mieć porządek w kablach, i przede wszystkim OSD z ampli na TV, bo lubię się bawić ustawieniami dźwięku, konfiguracją głośników, różnymi trybami audio itp. Dla mnie to obojętne ale w domu nie jestem sam i dla rodziny już przełączanie się między wejściami amplitunera to czasem był problem (szczególnie gdy np CEC nie zadziałał) a teraz jeszcze wiedza, że coś jest na HDMI w TV, coś innego w ampli, 5 pilotów...Konsolę podłączysz bezpośrednio do TV, dźwięk będzie szedł do ampli po eARC, natomiast jeśli masz więcej niż 3 (włączając konsolę) urządzenia odtwarzające AV to podłączasz te najmniej potrzebujące przepustowości łącza bezpośrednio do ampli.
Ten pasek nie wierci dziury w oczach. Podstawka jest sztywna, nie da się nic zmienić.Kurde ja już prawie się zdecydowałem jednak na ten model zamiast 65c835 ale no ten jasny pasek . Niby to tylko kwestia poprawki w sofcie . I miejmy nadzieję że to poprawia . No bo trochę głupio było by dać 1tys więcej i mieć ten ten irytujący pasek . No chyba że to aż tak nie rzuca się w oczy .No bo tak to Tv naprawdę super . Zresztą C835 również bardzo dobry.
Jak jest tv ma podstawce to nie da się go regulować jeżeli chodzi o wysokość ?
I have TCL 55c835 (from Kiki) and there is no probme with CEC. Donno what settings you have on your TVSo I will. I just wanted to have everything connected to the amp to keep the cables in order, and above all the OSD from the amp to the TV, because I like to play with sound settings, speaker configuration, different audio modes, etc. It doesn't matter to me, but at home I'm not alone and for the family, switching between the inputs of the receiver was sometimes a problem (especially when, for example, CEC did not work) and now they also know that something is on HDMI on the TV, something else on the amp, 5 remote controls ..
Well you say that : CEC did not work) and now they also know that something is on HDMI on the T ; eARC / CEC are lame resistance and irritate me more and more.That's a very basic setup. Add some more hardware and let's talk then.
Do takiego setupu w ogóle nie potrzeba ARC/eARC. Podłączasz ampli jako zwykłe wejście 4k120 i masz problem z głowy, chyba że..... streamujesz z apel wbudowanych w TV, no to wtedy musisz podziałkować....Tak zrobię. Po prostu chciałem mieć wszystko podłączone do ampli, żeby mieć porządek w kablach, i przede wszystkim OSD z ampli na TV, bo lubię się bawić ustawieniami dźwięku, konfiguracją głośników, różnymi trybami audio itp. Dla mnie to obojętne ale w domu nie jestem sam i dla rodziny już przełączanie się między wejściami amplitunera to czasem był problem (szczególnie gdy np CEC nie zadziałał) a teraz jeszcze wiedza, że coś jest na HDMI w TV, coś innego w ampli, 5 pilotów...