No i właśnie przy tym pogłębieniu u mnie pierdziało.No na pewno
A w menu to się włącza nie wsparcie Atmos, tylko "pogłębienie efektu" Atmos i patrząc na dość ubogie przetwarzanie w tych TV, to jakoś nie jestem zaskoczony, że trzeszczy. Zresztą ten tv ogólnie byle jak przetwarza audio, jak zmiksuje źródło wielokanałowe do PCM, to robi to z takim przesterem, że nie da się oglądać. Obstawiam że to ta sama parafia co problem z "rozszerzonym" Atmos.
A 65" to zupełnie inny panel niż 75", więc problemy nie muszą się powtarzać.
Witam a ja z innej beczki a jaki jest kod do menu serwisowego?Do czego służą opcje Unicable II Bi-command oraz Wifi enhancement w menu serwisowym? Mam instalację Unicable 2 na multiswitchach Johansson - czy ta opcja w jakiś sposób wpływa na poprawę działania tv?
Ja nie mam takich przygód. Co do obrazu, efektu HDR nie mogę się do niczego przyczepić. Ale oglądam tylko z serwisów streamingowych i ripy BR. Dla mnie największą wadą jest losowa obsługa CEC oraz eARC tylko na HDMI4 60 Hz.Oglądałem dwa filmy w tym tygodniu - jeden DV, drugi HDR10 i na tym sofcie v474 były jakieś jaja z podświetleniem (jakieś dziwne plamy na napisach końcowych itp), które były wcześniej na (naj)starszych softach.
Po świętach cofnę się do poprzedniej wersji żeby sprawdzić czy faktycznie to zniknie.
Tracę powoli cierpliwość do tego telewizora.
jojoro chyba psikusa robisz
Tak, zakup realizowany był przez internet. Dzięki za informację bo przyznam szczerze, że nigdy dotychczas nie miałem potrzeby zwrotu towaru i jestem zielony w tych sprawach.Jeżeli kupiłeś go przez internet to bez problemu możesz tak zrobić.