Tak wpisałem w menu "kontrast" i otworzyło się menu serwisowe. Zgodnie z opisem że strony https://factory-reset.com/wiki/TCL_Service_Menujojoro chyba psikusa robisz
Jest jeszcze taka opcja, że jak znajdziesz jakiegoś normalnego kierownika w sklepie i wyjaśnisz normalnie sprawę to po prostu zwrócą Ci różnicę. Ja tak miałem z zakupem sprzętu AGD i zwrócili mi 800 zł, ponieważ pracownik nie poinformował, że wchodzi za 3 dni gazetka z niższymi cenami.
Jak dla mnie TV jest dobry jestem zadowolony ma kilka wad i mam nadzieję że zapowiadany na pierwszy kwartał tego nowego roku, nowy gruntowny Soft naprawi bolączki tego TV .Dzień dobry albo i nawet wieczór
Od jakiegoś czasu patrzałem za tym(i nie tylko) tv tylko na początku cena była zaporowa aż tu nagle wczoraj widzę w media... 5999 i pierwsza myśl BIORE!!!!. Po powrocie przemyślałem i pierw poczytam o tym tv no i dzisiaj w pr..y przez jakieś 3 h studiowałem w/w temat i trochę się przestraszyłem tego tv.
po primo co jest nie tak z tym softem. większość firm z poziomu menu instaluje się oprogramowanie a tu czytam o jakichś ruskich stronach(nie do pomyślenia)
druga sprawa kompletnie nikt nie napisał o jakości samego dżwięku głośników jak grają TE WBUDOWANE w tv bo przyznam sygnowane wielką firmą i chciałbym z tego korzystać a nie podłączać zewnętrzne czy to graj belki czy amplitunery
Panowie jak to gra w muzyce i na jakie efekty można liczyć w filmach. Czy faktycznie te głośniki skierowane ku górze dają jakiś efekt (niby atmos) czy to zwykła ściema (Yamaha od kilku lat robi takie grajbelki i to sie tam podobno sprawdza) tylko po co dokupować coś skoro jest to wbudowane w tv i na papierze ma nawet niezłe parametry jak do pokoju 20m2
Pozdrawiam
Cieżka sprawa poniewaz nigdzie tego tv nie widziałem w stacjonarce a mimo wszystko mam chrapkę na niego... ,najlepiej zagadaj w sklepie stacjonarnym i podłącz pena z muzyką albo jakiś film tak jak ja to zrobiłem i sprawdź czy Ci odpowiada taki dzwięk pozdro
co znaczy w/w pakiet i jak się zostaje niebieskim i skad to wysyłaszDla niebieskich jest też teraz za 5999 zł z pakietem.
Możesz brać w ciemno - w tej ofercie.
Pakiet to niby kalibracja poczytaj na forum różnie o tym pisząCieżka sprawa poniewaz nigdzie tego tv nie widziałem w stacjonarce a mimo wszystko mam chrapkę na niego
a dzwięk jest dla mnie ważny. a skoro ma grajbelkę to chciałbym z niej korzystać.
a jest inna opcja inny TV i grajbelka za 2k. tylko nie znajdę wyświetlaczao takich parametrach pewnie
co znaczy w/w pakiet i jak się zostaje niebieskim i skad to wysyłasz