Nie wiem co tu więcej można dodać ponad wcześniejsze posty - główna bolączka tego TV to soft, który stopniowo się poprawia, ale realnie to nie ma się co spodziewać że będzie jakis rewelacyjny - to budżetowa marka.
Ale tez nie ma tu jak dla mnie jakichś deal-breakerów, a jak się poogląda trochę filmów na panelu z prawie 2000 strefami podświetlenia i 2000 nitów, to OLEDy przestają wydawać się takie cudowne, a konkurencja mająca 1/2 - 1/3 tych stref w porównaniu do TCLa wypada bladziutko. Najlepiej by było pomacać trochę sprzecik, ale nawet jakby był w sklepie, to co tam jesteś w stanie ocenić? Pójdziesz z listą jakichś problemów, może będzie stary firmware wgrany (np coś o czym nie pisałem dotąd, ale zachowanie podświetlenia się zmieniło na lepsze po paru wersjach, widać np na napisach końcowych gdzie były jakieś dziwne "plamy światła" po bokach ekranu, a ktorych już nie ma) to na nich się skupisz i się zrazisz.
Oczywiście nie jest tak super kolorowo tylko - wczoraj np przy przełączaniu trybu gry na PS5 na VRR120 tv totalnie zawisł, wyświetlając mi tylko na full screenie na zmianę kolory RGBW. Trzeba było wyciągać wtyczkę z gniazdka, zero reakcji na pilota. Także stabilność jeszcze bywa kapryśna, ale to są marginalne sytuacje. Pamietajmy ze do internetu idą głównie ludzie ponarzekać, my tu bardziej staramy się pokazać ze średnia wypada dla tego tv bardzo dobrze mimo wszystko.