Otrzymałem mój TCL 65C935 około 3 tygodnie temu (od
Kiki, w supercenie przy okazji) i oto moje dane po wielu testach (PC i PS5, głównie PC).
Nie ma
żadnego smużenia/ghostingu. NIC. To dla mnie bardzo ważne i dlatego wziąłem ten telewizor (jak mówi opis - g-drive zmienia podswietlenie ledów co 120hz/8ms, w poprzednich 3 x wolniej). Moje inne telewizory z panelami VA miały trochę smużenia (nawet tcl 815), ale po raz pierwszy mam VA + ZERO smużenia. Jestem mega happy, a dynamiczne sceny/ruch kamery w grach itd wygląda niesamowicie/ultra płynnie beż zadnego "VA blura".
Mogę potwierdzić, że na moim panelu nvidii mogę dac sygnal ycbcr 4/4/4 w 4k @ 120hz!
Kolory, czernń, HDR - wyglądają rewelacyjnie (nawet na PC - tylko trzeba najpierw podrasować niektóre ustawienia z domyślnych "washed out/low brithness" (tu jest opcja: How to Fix Windows 10 HDR Washed Out Colors).
Generalnie telewizor spełnia wszystkie moje (wysokie) wymagania - jest czystą rewelacją do gier (więc do filmów też).
Mogę go polecić bez dwóch zdań. Dalej nie wierzę, że udało im się uzyskać panel VA z zerowym (mocno testowałem) ghostingiem :]
Co do gier - nawet nie wiedziałem, że np. Final Fantasy VII Remake na moim RTX 3060Ti potrafi płynnie robić 100-120fps. Wygląda superpłynnie i rewelacyjnie! Wiele gier gra w 90-120fps, teraz mogę mieć wyłączony vsync w większości gier (brak tearingu jeśli fps>60fps i refresh rate 120hz).
Dzięki Kiki i dzięki TCL!