Akurat tv był restartowany dopiero co, także ewidentnie wina softu.
Cofnąłem do dostępnego na tę okoliczność v440 i na pewno wrócił Atmos w Netfliksie, więc zakładam że i w innych aplikacjach tez.
Swoją drogą, jakby ktoś kiedyś potrzebował a nie chciało mu się szukać, to procedura jest prosta:
1) pendrive sformatowany w FAT32
2) ściągamy zip z firmwarem i
rozpakowujemy (ważne, bo to inaczej niż aktualizacje, które wrzucamy bezpośrednio z zipa) do głównego katalogu pendrive
3) wyciągamy wtyczkę z gniazdka, trzymamy przycisk power w TV i mając wcześniej pendrive wpięty w gniazdo usb, wpinamy wtyczkę
Tv włączy się ze specyficznym ekranem, zweryfikuje plik i się przeinstaluje, wszystko trwa parę minut. Oczywiście nie trzeba tego powera trzymać cały czas
Wcześniej warto zrobić reset ustawień - ja tego nie zrobiłem i moje ustawienia obrazu i lista kanałów przetrwały tę operację (akurat w sumie dobrze
) - wszystko inne trzeba było konfigurować od nowa.
Zaraz będę sprawdzał dalej co z tym Atmosem, szczerze mówiąc to mnie to bardziej wkurza, niż to prześwietlenie pare postów wyżej.
BTW - menu aktualizacji nie wykrywa mi żadnej dostępnej, chociaż wiemy że od v440 było kilka wersji softu nowszych.