Telewizor TCL C935 4K Ultra HD: Mini LED, QLED, 2000 nitów, Dolby Vision/Atmos 2.1.2, HDR10+, 144 Hz i Goggle TV.

luck76

Well-known member
Pytanie do posiadaczy C935. Jak grają głośniki? Teraz mam 65x815 z soundbarem i w sumie jest ok ale jest jedno ale. Podczas oglądania filmów cały czas trzeba mieć pilota w pogotowiu, bo podczas dynamicznych scena telewizor drze japę. Jeśli wtedy ściszę to po chwili nie słychać dialogów. I tak ciągle trzeba balansować :) Niby jest tam jakiś automat, ale nie działa.
Nie ma funkcji uwypuklania dialogów?

A to na pewno chodziło o kasę :)

Co do opcji to nie mam. Jest tylko autoregulacja głośności, ale niewiele to daje. Może w tych nowszych TV lub softach fajniej to rozwiązali. A tak jakoś ostatnio pomyślałem, że zerknę co tam na rynku słychać i może bym sobie wymienił na C935. Chociaż patrząc na ten wątek to więcej tu narzekania niż zachwytów.

AlbertoTomba

Active member
Odpowiem tak: nie po to kupowałem 75" telewizor, żeby oglądać filmy na wbudowanych głośniczkach. Ale są przyzwoite, a nawet niezłe, oczywiście jak na głośniki w tv. Nawet jakiś tam basik jest

Luck76 ewidentne przyszedł tylko smrodzic w tym temacie, wiec na to nie zwracaj uwagi.

luck76

Well-known member
Odpowiem tak: nie po to kupowałem 75" telewizor, żeby oglądać filmy na wbudowanych głośniczkach. Ale są przyzwoite, a nawet niezłe, oczywiście jak na głośniki w tv. Nawet jakiś tam basik jest

Luck76 ewidentne przyszedł tylko smrodzic w tym temacie, wiec na to nie zwracaj uwagi.
Masz rację, przepraszam, przegiąłem :(

luck76

Well-known member
Przecież to Twoja kasa.
Jeśli chcesz Hisense to taki wybieraj.
TO TCL wprowadził pierwsze na świecie mini ledy.
To TCL wypromował technologię - teraz inni idą tą droga.
Podobnie jak Philips pierwszy wprowadzał Androida na świecie w telewizorach.
Uczył się przez kilka lat ,ale dzięki temu inne firmy przyszły na gotowe.
TCL ma największe doświadczenie.
Kiki, odpiszesz w temacie kiedy to TCL wprowadził QD a TPV Androida?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz na forum i nawet pierwszy test telewizora Thomsona ( TCL ).
Android TV Philips też znajdziesz !

luck76

Well-known member
Masz na forum i nawet pierwszy test telewizora Thomsona ( TCL ).
Android TV Philips też znajdziesz !
Oki, poczytałem - potwierdza się co pisałem wcześniej - TCL wprowadził QD w 2015, czyli 2 lata po Triluminos Sonego, a Android TV w tv ze znaczkiem Philipsa kwartał po Sonym.
Jeszcze raz podkreślę, TCL to mistrz relacji cena/osiągi, pierwszy wprowadził miniled (współpraca z AUO) ale co do w/w kwestii mijasz się z prawdą.

AlbertoTomba

Active member
Wczoraj w końcu trafiłem na mecz w TV, a padały wcześniej pytania jak sport prezentuje się na tym panelu - moim zdaniem elegancko, mam upłynnianie na 6 ustawione i piłka wyglądała jak piłka nie jak jajo, nic nie chrupało i obraz był generalnie płynny itd

luck76

Well-known member
Masz możliwość odtworzenia z timeshiftu i zrobienia zdjęcia z dużego kąta z boku w trakcie akcji? Takiego z szerokiego planu kamery obejmującego dużą liczbę zawodników.

luck76

Well-known member
To jak znowu będą grać na MŚ w białych trykotach chętnie był zobaczył :) zdjęcia pokażą jak TV radzi sobie z tą oszałamiającą (powaga) liczbą stref miniled. Byłem u kolegi i na jego samsungu (qn91) niestety local dimming miał lag vs treść na ekranie - za zawodnikami ciągnęły się poświaty wychodzące z delikatnego bloomingu czego na x95 nie zauważyłem (sam lekki bloomong tez jest). Ale to było i tu i tu widoczne tylko z dużego kąta (Ok ~ 150 stopni)

AlbertoTomba

Active member
Bez urazy, ale nie oglądam tv pod kątem 150 stopni... Od razu ci powiem, że pod takimi ekstremalnymi kątami blooming też jest widoczny zauważalnie większy. W normalnym użyciu nie zauważyłem żadnych takich artefaktów, nawet ten głupi test z latającym białym kwadratem na czarnym tle wypada bardzo dobrze
Nie chcę być złośliwy, ale nie chciałbym być świadkiem jak kupujesz/wybierasz samochód...

luck76

Well-known member
Bez urazy, ale nie oglądam tv pod kątem 150 stopni... Od razu ci powiem, że pod takimi ekstremalnymi kątami blooming też jest widoczny zauważalnie większy. W normalnym użyciu nie zauważyłem żadnych takich artefaktów, nawet ten głupi test z latającym białym kwadratem na czarnym tle wypada bardzo dobrze
Nie chcę być złośliwy, ale nie chciałbym być świadkiem jak kupujesz/wybierasz samochód...
Nie chodzi o doświadczenia w oglądaniu pod takim kątem, bo to jakiś ekstremalny odchyl byłby :) chodzi o zaobserwowanie jak radzi sobie tv z kontrolą podświetlania matrycy. Sam blooming tylko pozwala zidentyfikować przypadłość inercji. Furę kupowałem przez internet więc nie ma powodu do zmartwień :)

soplus

Active member
Bez reklam
Wysłałem zgłoszenie do serwisu TCL w sprawie jaśniejszego paska n styku obrazu i panoramy (wszyscy to raportują). Zobaczymy, co opowiedzą.
Dzwonili z serwisu, mają jutro przyjechać i najprawdopodobniej zabrać TV. Co ciekawe, jak grałem na PS5 (HDR10) na full screen to jaśniejszy pasek było widać na dole ekranu.

Pan Darkowski

New member
Masz możliwość odtworzenia z timeshiftu i zrobienia zdjęcia z dużego kąta z boku w trakcie akcji? Takiego z szerokiego planu kamery obejmującego dużą liczbę zawodników.
Witam serdecznie mam na imię Dariusz piszesz o timesift ale jak czytałem opis to w pozycji nagrywanie na Usb jest napisane "NIE' ,więc mam pytanie jak to jest z tym usb czy można nagrywać .Jaka jest cena TCL 65C935 u Was tego telewizorka na dzień dzisiejszy

Ostatnia edycja:

soplus

Active member
Bez reklam
Swoją drogą nie wiem, po cholerę mają brać mój tv na serwis. Jaśniejszy pasek na górze przy panoramie chyba każdy raportuje, tu nie jest odosobniony przypadek.

Do góry