W punktskoro masz obydwa to napisz o różnicy w jakości obrazu (pomijając soft)
ten tv w odróżnieniu od w/w nie ma lokalnego przyciemniania. Na marginesie bije go na głowę x85K, który w tv z bezpośrednim podświetlaniem (bez FALD) nie ma sobie równychA ewentualnie oprócz tych co napisałem to jeszcze wpadł mi w oko Philips PUS8877 tego jako trzeciego bym jeszcze brał pod uwagę.
Dzięki wielkie za opinieDo RedAxe. W moim C835 po aktualizacji V503 powrócił lepszy kontrast i czerń, ale też powróciło syczenie cewek.
Być może że te telewizory które zostały wyprodukowane później już są pozbawione tego problemu , ja swój nabyłem w maju 2022,
od tego czasu mogli coś tam pozmieniać w elektronice tego TV.
Do londzi. SONY X90J ma lepsze przetwarzanie obrazu , co jest szczególnie widoczne przy treści w 4K , lepiej sobie radzi z dynamiczni scenami.
Na pierwszy rzut oka obraz w C835 robi lepsze wrażenie kontrast , czerń, ale im dalej w las tym gorzej , słaby procesor daje znać o sobie.
W obydwu tych TV trzeba pójść na jakieś kompromisy , trzeba wybrać które priorytety są ważniejsze.
Czy odczuwasz jakąś różnicę w dźwięku po aktualizacji do v503?
Musisz mieć w telewizorze w belce ustawienia dla graczy ,ustawiony tryb Promować Szybko , tylko w tym trybie działa VRR.Zauważyłem, że nie mam możliwości zmiany ustawień odnośnie VRR w telewizorze a PS5 twierdzi, że mój telewizor nie obsługuje tego...
To są jakieś jaja...