marcmarc2020
New member
Za 5999 są nowe sztuki LG 65b23la, dochodzi zwrot 800...Za 5200 Oled 65, podobno z matrycą już nowego typu (tak pokazują testy). Lub za 5800 można mieć nowego 65q800b.. Kupiłem w Media Markt outlet (oczywiście nowa sztuka). 8800 - 3000 cashback, za TV który jakością miażdży dla mnie zarówno Tcl jak i nawet OLEDA od LG.. Także obecnie można znaleźć bardzo ciekawe okazję... Miałem Tcl dwa tygodnie ale płacąc za jakikolwiek produkt wymagam aby nie miał wad i był pełnowartościowy... A TCL wkurza tymi bublami w sofcie, dla mnie są nieakceptowalne tak częste zawiechy i bugi...To tak jakbym kupił samochód i musiał się godzić ze nagle klima przestaje działać albo nie ma ogrzewania, albo wycierzcaki w deszczu przestają działać... I mam to zaakceptować bo auto ma ładny kolor i jeździ...Edit - bo długo się zbierałem z napisaniem i pisałem we fragmentach nie widząc ostatniego posta RedAxe. Ja Twoją opinię uszanowałem, natomiast napisał zadowolony posiadacz, bez żadnych udziwnień i sam go zaatakowałeś i nie uszanowałeś - przynajmniej w mojej opinii.
Czyli podsumowując - miałeś pecha - być może podwójnie i to jest ostateczny argument na nie? Słowa zadowolonych ludzi nie mają znaczenia?
Druga sprawa - szukam w określonym budżecie. Nie mam zamiaru dokładać. Stać mnie na najdroższe oledy ale co z tego? Ma być do 5k i tyle. I nie spodziewam się w tej cenie ideału - liczy się jakość obrazu - resztę przepękam tak jak przepękałem problemy z wifi w Sony xf9005
Pojęcie słabszy/lepszy w przypadku TV jest mocno dyskusyjne - no bo co to znaczy ? Że x jest lepszy od y ? Można się przebijać specyfikacją techniczną bo to twarde dane. Działanie w praktyce może być różne - co widać i na tym przykładzie jak i przykładzie Sony jak i na przykładzie miliona rzeczy. Kiedyś miałem telefon Nokii - wracał po naprawie 7 razy do serwisu bo ciągle coś. Ale dziesiątki ludzi nie miały tego problemu. Dodatkowo będę miał 14 dni na oddanie + jak coś się wydarzy po tym czasie to rękojmie.
TCL nie słynęło z dobrego firmware’u nigdy ale mogę z tym żyć jeśli jakość obrazu będzie mi to rekompensować. Co do takiej rzeczy jak automatyczne przełączanie profilu w zależności od źródła - ani Sony tego nie robi u mnie ani LG. Więc to żaden problem dla mnie.
Wracam więc do pytania - czy 4999 to dobra cena czy jest w tym budżecie coś lepszego ? W tym konkretnym budżecie - bez dokładania itp. z ludzką dostępnością (euro teraz ma miliony promocji na TV widmo). OLEDa w tej cenie nie spotkałem. Sony również. Samsunga i Philipsa nie chcę. Zostaje więc LG,TCL czy Hisense