Telewizor TCL C835 4K Ultra HD: Mini LED, QLED, 1000 nitów, Dolby Vision/Atmos, HDR10+, 144 Hz i Google TV.

kola01

Well-known member
Bez reklam
Jak ktoś chce zobaczyć jaki ten tv jest świetny to na priv niech napisze. Mam ponagrywane filmy i zdjęcia z tej świetności tego telewizora :p dodam że serwis po konsultacji z producentem poinformował mnie że procesor tak pracuje i taka jest jego natura.
A co się dzieje/działao? Podeślij na PW.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli chcesz poczytać faktyczne opinie tych co kupili i cieszą się jakością wydanych własnych pieniędzy :
Zbiera bardzo wysokie opinie w Polsce i zagranicą:

ImpalerV

Member
Hello. will be good if any who already have the TV set made settings for HDR, Game, Dolby Vision Dark for C835 better that the settings that are from the factory. If possibile to share thouse settings will be great!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Mini led to nie jest, więc czeka Cię więcej kompromisów, szczególnie podświetlenie matrycy, czerń, czy głębia obrazu.
To dobry model ale do minileda to mu brakuje.

darkliroj

Member
Też tak na początku myślałem, ale po rajdzie po sklepach z TV z własnym USB z filmami mam takie spostrzerzenia:
na wstępie zaznaczam że TCL 835 nie uswiadczyłem, ale C825 już tak a podobno model z tego roku niewiele sie rózni .
Matryca to nie wszystko. TCL 735 co prawda nie mini led ale QLED 144HZ na papierze super obraz testowy w sklepie też super ale rzeczywisty obraz w filmach w niezbyt jasnych scenach ciemny jak cholera. ((Oledy wszystkie pomijam -(znam wszystkie plu i minus bez komentarza). Hinensee 657UHQ w sklepie super ale jak zapodałem konkretny film (UHD) to już wielka kupa-obraz przejaskrowiony, regulacja niewiele zmieniła. Samsungi pomijam bo mi pasuje android a do Tizena nie mam przekonania. Philips 8857 troche plastikowa obudowa, obraz ok ale bez porywów. Lg w tym roku to raczej nie ma normalnych tv oprórz oledów. No i uzasadnienie wyboru . dwa Tv obok siebie TCL 65 c 825 mini led i sony 65 xr90J no i kupa TCL niby mini led a obraz gorszy jak w ledzie sony - mimo prób regulacji.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sprawdzałeś modele nieskalibrowane.
Od tego jest właśnie kalibracja aby pokazywć szczegóły czerni.
Nie próby ustawienia przypadkowe , ale kalibracja się kłania.
Ilość prób ustawień to jakieś kilkadziesiąt tysięcy....

Model TCL 835 od 825 - różni się ... wszystkim.
  • podświetleniem
  • skalowaniem
  • wydajnością
  • obsługą
  • systemem

Oledy - mimo, że pomijasz to jakością wygrywają !

A z mini led sprawdź jeszcze po swojemu :
  • Philips 65PML9560
  • LG 65Qned913

darkliroj

Member
No. Jak to ma piszczeć to niech sobie ten TV w D producenci wsadzą. Na razie brak jakiegokolwiek miarodajnego testu tego TV. Ciągle się zastanawiam nad wyborem. teral to albo ten 835 (ale jak piszczy to odpada) albo Hisense U8HQ albo w przyszłym roku Philips 9507 - ale to już cen koło 10 k , nie wiem czy jest sens tyla szmalu wywalić

ImpalerV

Member
Yea seems there is a problem but i wait Kiki to check and tell the info because him already have it and test it already.
Below the infos that i checked:
Check on the texts below:
hulkenstrong
acum 1 lună
My C825 had no coil whine but my C835 does suffer from coil whine when using local diming on high or going bellow 14 in brightness.
@hulkenstrong I just got my 55c835 but i have lot of coil whine if i let the local diming on and when i have a black screen, there is a solution or it will be always like that ??
@Calimeroh As mentioned in the video setting local dimming to low and not using brightness under 15 worked for me. Local dimming on high will always cause terrible coil whine. Was hoping I got a bad TV so unfortunate hearing you experiencing it.
acum 3 săptămâni
Just bought the c835 and I have coil whine too. Its annoying me enough that I'm going to return it. It's such a shame ... the tech specs are great.
Also this info

Well im ready to buy it but if have that problem, then i will pass it. Then mabye other options for Mini Led TV 4k with 55" as i need.

darkliroj

Member
ja cię nie Pie... Promocja super, Ale jak słyszę to wycie to się wszystko odechciewa. jak pomyślę że w moim Tv tak by było to by odebrało całą radość z oglądania i posiadania takiego ogólnie fajnego TV. jak można wypuścić taki bubel. Gdzie testerzy? Może wypuszczą następną rewizję bez tego uszkodzenia/błędu. Bo teraz chyba sprzedaż nie jest na wysokim poziomie a ilość informacji o syczeniu narasta i ludzie którzy mieli kupić ten sptrzęt (w tym ja) odpuszczają i kupują konkurencyjne TV

tak jeszcze czytam zagraniczne fora i widze, ze nie kazdy ma problem z tym "coil whine", a w zasadzie mysle, ze mniejszosc tylko jak juz ktos ma ten problem to o tym pisze, moze wezme zaryzykuje, zawsze jest 14 dni na zwrot... A TV w cenie 6k to chyba dobra okazja.
Chyba ze KIKI ma lepsza oferte z dodatkami?

ImpalerV

Member
If you see up there i wait for Kiki to give infos. Kiki already calibrated the TV, also put the TV on use.
Kiki as i understand its on some trade fair and will come back today or tomorrow and then we will the infos.
Donno if the other models C935 (i cant buy that because they dont have 55 '') have the same problems with coil whine or not.
Well for me, the price what i receive its good and all services but yea i want his response. And then i will make my decision.

Do góry