Telewizor TCL C835 4K Ultra HD: Mini LED, QLED, 1000 nitów, Dolby Vision/Atmos, HDR10+, 144 Hz i Google TV.

ImpalerV

Member
Well its normal my friend. I have a friend from Ungary ( his also calibrated the C835 2.5weeks). And after made the reviews on youtube with some infos (made translate in English too so thats very good to understand because when started the reviews was on Ungarian lang without subs! :))

Ostatnia edycja:
Well its normal my friend. I have a friend from Ungary ( his also calibrated the C835 2.5weeks). And after made the reviews on youtube with some infos (made translate in English too so thats very good to understand because when started the reviews was on Ungarian lang without subs! :))
can you give me short summary from this review? any issues?

ImpalerV

Member
I msg him on his mail aswell to tell me if there is any problems, but i dont have any infos yet. I will update when i will have infos from him aswell. But i purchase the TV from Kiki so i wait his response. His reply important than the others;)
But as Kiki told on the forum, and same with the calibration from Ungary they are very pleased with the TV C835

ImpalerV

Member
And i have the reply right now :)))
You can translate:

Pe vineri, 7 octombrie 2022, 15:28:23 EEST,
Balázs Viktor < balazsv88@gmail.com > a scris:

Ha félsz a beégéstől ne vegyél OLED-et, mert állandóan ezen fogsz idegeskedni.
A C835 sokkal jobb mint a QN95A.

Semmi prboléma nincs a C835-el, nem tapsztaltam olyan jelenséget mint amit a videóban mutatsz.

Üdv.:
Viktor

so he didn't have any problem with that sound.

ImpalerV

Member
The gentleman from Hungary who has a TV and calibrated it himself and used it for a few weeks did not have any problem with strange sound. He doesn't sell TV. Just calibrate it. I gave you the information I received above. I will buy from Kiki C835, but I want to get the answer from them as well if he had problems in testing with this problem.
:From me to him "According to people, the problem would be if you set the local dimmer to HIGH and the brightness higher than 15, then the right coil starts making noise." reply for me: " I haven't experienced that."

darkliroj

Member
no ale to juz TV ktory kosztuje 3k wiecej, czekam na oferte od Kikiego i jak nie bedzie lepsza niz ta promka z mediaexpert to zamowie i jak cos zwroce
to prawda, ale skoro c835 potrafił stanieć 0 1400PLN to i może na 935 będzie taka promocja i będzie kosztował tyle co 835 bez promocji. No chyba że taka promka jest tylko na 835 bo się nie sprzedają (obawa przed piszczeniem). Jak kupisz to napisz co i jak

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Panowie wszyscy piszą ze piszczenie wystepuje tylko jesli jest local dimming na wysoki i jasnosc <15. Tak sie nie da ogladać!
Nie obawiajcie sie wiec tylko brać póki jest.
Ja mam local dimming wysoki i jasnosc 40 mimo kalibracji kikiego.
Zerkne zaraz ile mi tam ustawil w dokumentacji ale napewno poprawiałem 😜

Prosze:
P_20221007_161515.jpg

Marlo

Active member
Czekam do stycznia na Philipsa PML9507.
Nigdy więcej TCL , piszczy , słabe przetwarzanie obrazu 4K, jak gram i akcja jest w nocy to wielka kupa , strefowe wygaszanie w trybie gry jest bardzo słabe.

Czekam do stycznia na Philipsa PML9507.
Nigdy więcej TCL , piszczy , słabe przetwarzanie obrazu 4K, jak gram i akcja jest w nocy to wielka kupa , strefowe wygaszanie w trybie gry jest bardzo słabe.
No widzisz to zależy do czego ma być uzywany tv. Ja akurat teraz szukam do salonu i to będzie zero grania. Tylko filmy i tv.

Marlo

Active member
Telewizor pobrał najnowszą aktualizację systememu, jest poprawa , wygaszanie strefowe w trybie gry działa znacznie lepiej, ogólnie jakość w 4K obraz stał się bardziej ostrzejszy, wzrosla szczegółowość obrazu , widać że prowadzono poprawki dzięki którym jakość obrazu jest dużo lepsza , najważniejsze na koniec, telewizor przestał piszczeć.

Telewizor pobrał najnowszą aktualizację systememu, jest poprawa , wygaszanie strefowe w trybie gry działa znacznie lepiej, ogólnie jakość w 4K obraz stał się bardziej ostrzejszy, wzrosla szczegółowość obrazu , widać że prowadzono poprawki dzięki którym jakość obrazu jest dużo lepsza , najważniejsze na koniec, telewizor przestał piszczeć.
No i to jest dobra wiadomość. Ja zaraz zamawiam swój egzemplarz od kikiego i też będę testował.

A powiedz jeszcze jak oceniasz oglądanie pod kątem nie na wprost?
I jak ogólnie wrażenia z użytkowania?

Do góry