Telewizor firmy LCD firmy Philips 46PFL9707 -

play007

New member
Bez reklam
Witam ,

Niestety są niektóre partie telewizorów nawet z najwyższej półki , o których można powiedzieć z małym prawdopodobieństwem błędu , że są wypuszczane z węgierskiej fabryki bez należytej kontroli delikatnie
rzecz mówiąc , lub po bardzo pobieżnej kontroli . Widać kryzys , bo można domniemywać , że mało płacą załodze fabryki , ale co to obchodzi kupującego . Nie pisz o możliwości reklamacji , bo to rozumie się przez samo się . Nic takich niedoróbek nie tłumaczy !!!!!!!!!!

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ja broń Boże ich nie tłumaczę.Produkty w takich cenach powinny być idealnie wykonane.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Widzisz Accu potwierdza sie to co pisales i to co ja pialem ze biorac pod uwage takie kwoty za tv to nie ma opcji kupowania kota w worku bo naprawde mozna trafic na dziadostwo a pozniej sie bujac z reklamacjia czy serwisem itp. Wstyd jak diabli ale zapewne kolega Kiki i to jakos wytlumaczy ze to nic takiego :) I tak jak kiedys pisalem ze philips to nie ferrari bo wystarczyloby jedno zle wykonane ferrari i zaden szejk czy inny kasiasty misiu juz na te marke by nie spojrzal wiec kolego Kiki nigdy wiecej nie przyrownuj pgilipsa do fearrari bo to dwie zupelne inne bajki. A skoro np zle placa im na Wegrzech to niech przeniosa fabryke gdzies indziej w koncu Kiki zapewnial ze kasy teraz maja jak lodu, a w takiej serii robic cos takiego to naprawde swiadczy o duzej niezetelnosci osob ktore kontroluja te tv. Bardziej jestem w stanie zrozumiec jak cos z oprogramowaniem by sie dzialo ( co te znie powinno miec miejsca no ale.... ) ten przypadek to naprawde zenada. Ciekawy jestem jakby takei zdjecie wyslac gdzies zeby trafily do zarzadu philipsa czy tez tam do Chinczykow czy by sie czyms takim zajeli ? jak myslicie?
Lolek

play007

New member
Bez reklam
Może mój Philips 9607 to Ferrari ale kpiną jest że w serii 8 jest kamera skype , ja w najdroższym modelu jeśli chcę ją muszą dokupić za ponad 300 zeta .

marioking

Member
Każdemu nie dogodzisz, ja wolałbym żeby 8xxx była tańsza i nie miała kamerki :p Podobnie jak z tymi podstawkami głośnikowymi, co według mnie mija się z celem bo kto kupując taki tv nie ma jakiegoś sprzętu audio/kina które deklasuje te podrasowane audio. Chociaż z ta kamerka to faktycznie wątpliwa taktyka, ze do "gorszego" modelu dodają a do wyższego już nie.

szybal

Banned
Każdemu nie dogodzisz, ja wolałbym żeby 8xxx była tańsza i nie miała kamerki :p Podobnie jak z tymi podstawkami głośnikowymi, co według mnie mija się z celem bo kto kupując taki tv nie ma jakiegoś sprzętu audio/kina które deklasuje te podrasowane audio. Chociaż z ta kamerka to faktycznie wątpliwa taktyka, ze do "gorszego" modelu dodają a do wyższego już nie.
Jak cię stać na topowy model to taką kamerkę wciagasz nosem bez przesady ja do 9706 dokupiłem okulary za 600zl ale miałem farta i serwis wymienił mi tego shita z tym beznadziejnym pilotem,filtrem i gruba ramką na 8007gdzie wszystko jest w komplecie.

play007

New member
Bez reklam
Jak cię stać na topowy model to taką kamerkę wciagasz nosem bez przesady ja do 9706 dokupiłem okulary za 600zl ale miałem farta i serwis wymienił mi tego shita z tym beznadziejnym pilotem,filtrem i gruba ramką na 8007gdzie wszystko jest w komplecie.

Stać mnie ale stwierdzam że powinna być kamera w komplecie.Nie wiem jak brzmi dżwiek w Twoim 8007 .Ze specyfikacji wynika że masz też 40 watów tylko w edgu mogą być innej klasy, bo u mnie dżwięk jest obłędny....z duża możliowościa ustawień - chodzi jak w Kinie domowym.Ramka jest już chudsza a okulary te tańsze 507 w komplecie.
Szybal masz dobrego kupca jak za 46 cali 8007i płaci Ci 6 k, na tablicy wisi przywieziony z Niemiec za 4k bez gwarancji i nikt nie chce.

Ostatnia edycja:

szybal

Banned
Stać mnie ale stwierdzam że powinna być kamera w komplecie.Nie wiem jak brzmi dżwiek w Twoim 8007 .Ze specyfikacji wynika że masz też 40 watów tylko w edgu mogą być innej klasy, bo u mnie dżwięk jest obłędny....z duża możliowościa ustawień - chodzi jak w Kinie domowym.Ramka jest już chudsza a okulary te tańsze 507 w komplecie.
Szybal masz dobrego kupca jak za 46 cali 8007i płaci Ci 6 k, na tablicy wisi przywieziony z Niemiec za 4k bez gwarancji i nikt nie chce.
Kupiec jest jedyny minus że bierze na raty,a nowy biorę za gotówkę więc trochę obciąża to mój budżet.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam szybal tylko sprawdz dobrze date produkcji zanim kupisz bo znowu bedziesz mial problem, a Tobie juz za same problemy to juz philips powinien dac jakis medal:) Play odnosnie glosnikoww tv nie ma cudow kolego ja ci przyniose jakies mini monitorki sredniej firmy i zobaczysz jak brzmi 40 W z tych monitorkow a z tv philipsa. Glsoniki tv philipsa sa dobre jak na tv ale nie jak sie to nie ma do jakich kolwiek glosniczkow czy chocby do kina domowego nawet takiego wiesz jak to w sklepach komplety sprzedaja powiedzmy chocby po 1500 - poprostu przepasc. A mialem okaze sprawdzic dzwiek na 9706 w sklepie na mtv hd puszczalem zeby sprawdzic bo zaciekawil mnie jakis test ze dzwiek jest gorszy w nim jak w 9705 i chcialem z czystej ciekawosci zobaczyc. Pozdrawiam.
Lolek

play007

New member
Bez reklam
Witam szybal tylko sprawdz dobrze date produkcji zanim kupisz bo znowu bedziesz mial problem, a Tobie juz za same problemy to juz philips powinien dac jakis medal:) Play odnosnie glosnikoww tv nie ma cudow kolego ja ci przyniose jakies mini monitorki sredniej firmy i zobaczysz jak brzmi 40 W z tych monitorkow a z tv philipsa. Glsoniki tv philipsa sa dobre jak na tv ale nie jak sie to nie ma do jakich kolwiek glosniczkow czy chocby do kina domowego nawet takiego wiesz jak to w sklepach komplety sprzedaja powiedzmy chocby po 1500 - poprostu przepasc. A mialem okaze sprawdzic dzwiek na 9706 w sklepie na mtv hd puszczalem zeby sprawdzic bo zaciekawil mnie jakis test ze dzwiek jest gorszy w nim jak w 9705 i chcialem z czystej ciekawosci zobaczyc. Pozdrawiam.
Lolek

MNie chodzi że głosniki są super jak na tv,Oczywiscie nie takie jak kino domowe,

accu

New member
Bez reklam
Witam,

Ukazała się w dniu 6 listopada 2012 r. uzupełniająca recenzja końcowa telewizora firmy Philips 46PFL9707
, która uzupełnia przedwstępną recenzję z 6 września 2012 r.
Dostępna jest na stronie:

Philips 46PFL9707 review - TV - Trusted Reviews

Konkluzja ; bardzo dobry obraz w 2D , dobry dźwięk , słabiej w 3D.

accu

accu

New member
Bez reklam
Witam,

Mogę spokojnie napisać , że partia telewizorów firmy Philips 46PFL9707 S/12 wyprodukowana w 42 tygodniu 2012 r. ma bardzo dobry obraz , z jednolitym podświetleniem matrycy .

accu

Ostatnia edycja:

Musio1968

Member
Bez reklam
W Francji ciekawa oferta Philips zwraca do 500 euros za TV :
Offre de remboursement TV LED Philips : jusqu'

Szkoda ze w polsce tego nie ma

Bo tam szanują klienta a u nas wychodzą z założenia że klienta można ... Chyba już Kiki pisał o jakiś super promocjach Philipsa, które mialy być w wrześniu br. ale ja nic takiego nie zauważyłem, wiec może on miał na myśli inne kraje a nie Polskę :-(

karelmar

Member
Nie znam francuskiego , ale czy to oznacza ,że za stary telewizor z ambilight z minimum 40 cali odtrzymamy upust od 200-500 euro na nowy w zależności od modelu?

accu

New member
Bez reklam
Nie znam francuskiego , ale czy to oznacza ,że za stary telewizor z ambilight z minimum 40 cali odtrzymamy upust od 200-500 euro na nowy w zależności od modelu?

Witam uprzejmie,

To oznacza ,że za zakupiony telewizor firmy Philips modele 40PFL7007 , 42PDL6907 , 47PDL6907 klient otrzyma 100 € upustu ,
za zakupione modele 40PFL8007, 46PFL7007 , 46PFL8007 klient otrzyma 200 € upustu ,
za zakupione modele 46PFL9707 , 55PFL7007 , 55PFL8007 klient otrzyma 300 € upustu,
za zakupiony model 60PFL9607 klient otrzyma 500 € upustu.

accu

Do góry