Telewizor firmy LCD firmy Philips 46PFL9707 -

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Szkoda ze nie u nas , ale my jestesmy przeciez bogatsi jak Francuzi to i nic dziwnego ze to u nich sa takie promocje :) Pozdrawiam
Lolek

accu

New member
Bez reklam
Obraz w telewizorze firmy Philips 60PFL9607S/12.

Witam uprzejmie,

Wrzucę "mimo chodem" wklejone zdjęcia obrazu , jaki generuje telewizor firmy Philips model 60PFL9607S/12 przez jego użytkownika o nicku :Aylon z dnia 24 listopada 2012 r. o godz.22:33
na forum niemieckim .
Chcesz zobaczyć to kliknij na poniższy link:

Alles zum 46PFL9707 und dem 60PFL9607, Philips - HIFI-FORUM (Seite 23)

Konkluzja moja jest taka : "to jest to - Stairway to heaven":)

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

accu

New member
Bez reklam

kubekpl

New member
No zgadzam sie chetnie zobaczyl bym na zywo ten tv po samych fotkach robi niesamowite wrazenie no i ten ambilight robi swoje.

Ale jak juz pisalem w innym temacie i potwierdza to uzytkownik francuskiego forum) dla mnie producenci nic nowego nie wnosza i koncetruja sie na bajerach co wiekszosc ludzi nie uzywa.

A jakosc obrazu jest nawet gorsza od zeszlorocznych modeli.

Samsung polepszyl 3D, ale clouding itd pozostal
Sony tez polepszyl 3D, ale blooming w hx950 jest gorszy niz w hx920, Hx750 totalna porazka gorszy od starszego modelu.
Philips w seriach 7000, 8000 drogi jak byl tak nadal jest oprocz smuklej ramki nic nowego patrzac na rok 2011.

Pozdrawiam

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,

Trochę jesteśmy sobie sami winni , gdyż wielu użytkowników telewizorów chciałoby , aby telewizor
wykonywał zadania , jakie wykonuje komputer i dla nich generowany obraz przez telewizor pełni "drugorzędną " rolę . Dlatego producenci telewizorów idąc za "tym trendem" trochę jakby zapomnieli
do czego telewizor powinien przede wszystkim służyć , tj . by wyświetlać dobry obraz i mieć w miarę
przyzwoity dźwięk .

Smutne to , ale niestety prawdziwe . Tak , jakość telewizorów , nawet tych z tej "najwyższej półki" spada
i to jest objaw zauważalny nawet dla laika , od co najmniej dwóch lat. Oczywiście jest to moje , skromne , subiektywne odczucie , użytkownika , który zawsze miał przekonanie , żeby telewizor
wyświetlał obraz naturalny , nasycony naturalną kolorystyką .

Pozdrawiam ,:)
accu

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dokladnie zgadzam sie w 100% i jak tak dalej bedzie to nic sie nie zmieni poniewaz wiekszosci przypadkow ludzie poprostu leca na gadzety i nic wiecej, obraz uwazaja ze jaki by nie kupil tv powiedzmy za 5 tys to i tak z bluray bedzie dobrze i kanaly cyfrowe na hd tez beda dobrze wygladaly, a nie kazdy ma tyle bajerow co lg czy samsung i inne firmy takie jak sony czy philips patrzac na to co sie dzieje poprostu daza do tego co im sie wydaje ze pomoze sprzeadac wiecej swoich tv i pracuja nad bajerami. Chocby sprawa w 8007 plynnosci gdzie praktycznie nie ma zadnej regulacji cos co jest bardzo istotne w tv, a zrobili tak ze albo ulepszacz jest wlaczony albo jest wylaczony. Nie ma posredniego..... Nie wiem jak w tym roku modelach serii 9 jak to jest rozwiazane ale w tamtym roku Maciek mowil ze byl posredni tryb i to zdawalo egzamin. Szkoda ze tak sie dzieje ale sami jestesmy sobie temu winni. Im wiecej ludzie beda chcieli bajerow w tv to tym gorszy bedzi eobraz bo kasa idzie na dopracowywanie bajerow a nie na jakoscia obrazu, a w koncu do tego tv sluzy.
lolek

play007

New member
Bez reklam
Chciałbym poznać Waszą opinię.Przymierzam sie pomału do zakupu konsoli do gier.Jaką byście polecali ? Xbox czy raczej coś z Sony playstation?
Trzeba powoli wykorzystywać te 5 wejść HDMI.

andrju75

New member
Witam.Cena powyższego dysku za 1TB z USB 3.0 jest dobra.Ciekawy jestem czy jest rzeczywiście taki kieszonkowy.Podam Tobie wymiary mojego dysku samsunga 2.5" 1 TB dł.117 x szer.72 x grub.10 mm .I to jest dysk kieszonkowy.Używam do TV Samsunga C-650.Kula pieknie.Co do USB 3.0 jeżeli będziesz ciągle coś wgrywał to świetna sprawa.Ale jeżeli tylko do archiwizacji to pozostanie tylko gadżetem.Pozdrawiam.

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie ,

Trafny wybór , bez dwóch zdań . Dyski firmy WD są cenione za niezawodność.

accu

accu

New member
Bez reklam
Witam uprzejmie,
Gdy polscy testerzy telewizorów po "macoszemu" traktują swoich użytkowników na forach , testerzy w innych krajach
europejskich wykonują i przedstawiają coraz to nowe testy . Właśnie ukazał się 28 listopada 2012 r.
nowy test telewizora firmy Philips 46PFL9707 . Chętnych użytkowników forum , który mają ochotę
poświęcić trochę swojego , wolnego czasu zachęcam serdecznie do zapoznania się na stronce:

Philips PFL9707: buitenbeentje | Review | Tweakers

Według mojego skromnego zdania recenzja jest ciekawa , bogato ilustrowana , pokazane na zdjęciach
jest wewnętrzne oprzyrządowanie elektroniczne telewizora , po zdjęciu tylnej ścianki obudowy telewizora.Na etykiecie widać nr modelu telewizora , zastosowaną matrycę , poszczególne podzespoły elektroniczne itp . Pokazana jest również
konstrukcja podstawy , która jest łączona z telewizorem . Recenzja jest obiektywna , bowiem przedstawia "bez ogródek" zarówno zalety jak wady telewizora "topowego" firmy Philips . Jest wielostronicowa .(11 stron) Dla właścicieli tego modelu , jak znalazł.:-|

accu

kubekpl

New member
Dzieki Accu bardzo fajna stronka, dla info pisalem juz o tym ze philips robi promo we francji zwrot 500 euros na 60 cali 300 euros na 46 cali.
Od dystrybutora cena tv 60 cali to 3200 euros - 500 od philipsa to jest 2700 czyli jakies nie cale 11 000 PLN .Asz mnie kusi tylko nie wiem jak z gwarancja przewoz takiego tv busem z Paryza to jakies 200 PLN .
Kolego Kiki jesli to czytasz moze ty masz fajna cene ???
Pozdro

Do góry