Model 75C70 - jest rewelacyjny pod każdym względem.
Przecież Panasonic 75EX780 gra świetnie , a TCL pokonał go mimo to 8:2
To duża różnica patrząc na cenę , czyli masz dwa telewizory TCLa 75" w cenie jednego Panasonica.
Nie zgodzę się że ze stwierdzeniem, że jest rewelacyjny pod każdym względem, ponieważ są w oprogramowaniu irytujące rzeczy o których już wcześniej pisałem
"Witam. Posiadam TV 75c70 i mimo kilku irytujących w nim rzeczy ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony. Rzeczy które irytują to:
1. Po uruchomieniu TV za każdym razem pokazuje się komunikat: "Interfejs CI: CONAX CAS7 CAM" - karta z multimedii
2. Kanały bardzo się wolno się zmieniają zmiana programu trwa ok 4-5 sekund.
3. Często po zmianie kanały mam komunikat "kodowany kanał" i dopiero po kilku sekundach program się pojawia.
4. Trzaski podczas słuchania niskich tonów, mówię o dźwięku z amplitunera połączonego kablem optycznym z tv.
5. Obraz czasami smuży, ale głównie na "statycznym obrazie" czyli np tło w kodi, podczas oglądania filmów jest to nie zauważalne.
Są to dla mnie irytujące rzeczy, które mam nadzieję w najbliższej przyszłości poprawią.
Oglądanie filmów w 4K lub 1080 rekompensuje powyższe niuanse.
"
Ale i tak jestem zadowolony z tv. Jeżeli producent wypuści poprawkę na powyższe "problemy" to wtedy będę mógł stwierdzić iż "jest to telewizor rewelacyjny pod każdym względem"