Bo jest kilka narzekań. Dźwięk niestety u mnie też się nie zgrywa z obrazem.
Ale z czego masz sygnał ?
Ale z czego masz sygnał ?
witam i dziękuje za obiektywną ocenę.nowy soft czeka na autoryzację która poprawi wasz problem z dźwiękiem.aktualizacja do androida 7.0 przewidywana jest na październik i jest już w wersji testowej.nowe wersje oprogramowania dostajecie jako piersi w europie i jest to wasza zasługa.ludzie z tcl cenią wasze uwagi i je bardzo doceniają.nowe wersje softu będą dostępne na forum jak tylko je dostanę.pozdrawiamhej. Telewizor mam dopiero od dwóch dni więc na razie powstrzymuje się od wydawania ostatecznych opinii, ale mogę powiedzieć kilka rzeczy:
- oprogramowanie jest całkiem niezłe, nie zauważyłem zbyt wielu błędów, a dodatkowo system jest bardzo responsywny. Porównuje tu do android tv w philipsie z którym męczyłem się rok.
- problemów z dźwiękiem nie zauważyłem, opóźnień także, a mam podłączony soundbar samsunga po optyku
- nagrywania na usb nie ma i z tego co przeczytałem na któreś stronie w tym temacie to nie ma w planach tej opcji
podobno jeszcze we wrześniu ma się pojawić aktualizacja do android tv 7.0. Tylko pytanie gdzie? Czy będzie tu na forum jakieś ogłoszenie czy trzeba będzie pisać do marka?
(...)
2. Naprawa mechanizmu bezpiecznego usuwania pamięci USB - zasilania. Owszem można odłączyć programowo np. w moim wypadku konkretnym dysk zewnętrzny, ale tylko pod kątem przesyłu danych. Zasilanie dalej jest podawane w efekcie odłączając fizycznie dysk z portu USB dysk jest "żywcem" wyłączany - głowica od razu parkuje. Nie muszę mówić jak bardzo skraca to życie HDD, a nawet może go uszkodzić. Dysk nowy, Toshiba Canvio Basics DTB310 1TB (chyba najlepiej obecnie się sprzedający w sklepach).