Witam.
A czy ktoś z posiadaczy tego modelu może mi powiedzieć jak jest w zupełnej ciemności bez żadnej lampki ? Czy jest jakiś clouding czy zupełnie brak ? Pozdrawiam.
Serdeczne dzięki za odpowiedź.Jest,to nie oled,ale tylko wtedy jak jest maly jasny punkt przy czarnym ekranie,mozna to zminimalozowac zmniejszajac czerń..no ale ja mam max czern i nie zwracam uwagi, troche glupie kupowac tv dla swietnej czerni a potem z niej rezygnowac
Witam.
A czy ktoś z posiadaczy tego modelu może mi powiedzieć jak jest w zupełnej ciemności bez żadnej lampki ? Czy jest jakiś clouding czy zupełnie brak ? Pozdrawiam.
Jest,to nie oled,ale tylko wtedy jak jest maly jasny punkt przy czarnym ekranie,mozna to zminimalozowac zmniejszajac czerń..no ale ja mam max czern i nie zwracam uwagi, troche glupie kupowac tv dla swietnej czerni a potem z niej rezygnowac
To o czym piszesz to efekt halo a nie clouding.
Kiki,czyli ten TV będzie dobrą alternatywą dla Oleda ?Nie spotkałem jeszcze żadnego egzemplarza z cloudingiem.
Wow! k:Jest dobrą alternatyw a dla Oled TV.
Podpowiesz dokładnie jak to zrobić ? Bo mam ponad 100 kanałów i niechce mi się na nowo tego robić później.ustawienia kanałów są zapamiętywane przy aktualizacji OTA i local (z menu). Przy aktualizacji boot są kasowane.
W jednym z menu serwisowych można zrobic kopię kanałów na pendrive
Wow! k:
dzięki i brawo! A spodziewałem się czegoś w stylu "nie, nie będzie, w zbliżonej cenie masz oled..."
Jak zawsze szacun dla Twojej fachowości + wierzę od teraz w Twój obiektywizm (sypiasz w ogóle? )
Cześć,
Czy ktoś mógłby sprawdzić i napisać ile wynosi tzw cold start w tym modelu? Od odłączonej wtyczki zasilania do działającego tv.
Z góry dziękuję!
A sprawdził ktoś już ten tv z konsolą xbox series x? Jak działa vrr? Bo wcześniej ktoś pisał że są problemy z vrr jak i odświeżaniem 120.Od 0 do gotowości ( zaraz po wciśnięciu wtyczki, uruchamiam TV przyciskiem ), TV potrzebuje dokładnie 33,8 sekundy.
Android ładuje się naprawdę szybko, to niemal 4 krotnie lepszy wynik niż mój poprzedni TCL TV.
Przyspieszono też wyświetlanie loga TCL.
Od 0 do gotowości ( zaraz po wciśnięciu wtyczki, uruchamiam TV przyciskiem ), TV potrzebuje dokładnie 33,8 sekundy.
Android ładuje się naprawdę szybko, to niemal 4 krotnie lepszy wynik niż mój poprzedni TCL TV.
Przyspieszono też wyświetlanie loga TCL.