To jest problem większości tv i podobno rozwiązuje go moduł EPC.akurat potwierdzam w x95j też nie działał z CI UPC.
To jest problem większości tv i podobno rozwiązuje go moduł EPC.akurat potwierdzam w x95j też nie działał z CI UPC.
Posiada, nad HDMI 3 i 4A posiada?
Mylisz się. W B7 jest złącze common interface, podobnie jak w każdym innym tv sprzedawanym w EU.Co za badziew, nie mogąc rozwiązać problemu pracy TV z kartąCI+, SONY wyrzuciło z TV B7 gniazdo CI+ !!! No chyba że się mylę ?
Natomiast TCL na stronie C+ nie widzę przeciwieństwie do Sony tu masz listęObłęd mam płacić tyle kasy za TV żeby dodatkowo podpinać dekoder z UPC lub CANAL+ ? Żarty !
Na TCL nie nagrasz, bo oszczędzają na opłacie reprograficznej, którą musieliby płacić gdyby tv miał możliwość nagrywania przez USB.A jak to działa z kartą CI, bo ja wciąż mam Canal+ z turborekorder ADB 500GB i lubię coś tam nagrać, jak się domyślam z kartą nie da rady jeśli TV nien pozwala na nagrywanie na np. USB ? Czy może jakaś dekadę przespałem
jest dokładnie odwrotnie, w BRAVIA 7 nigdzie nie ma gniazda CI+ w TCL C855 jest ! na tej liście nie ma BRAVIA 7Mylisz się. W B7 jest złącze common interface, podobnie jak w każdym innym tv sprzedawanym w EU.
Natomiast TCL na stronie C+ nie widzę przeciwieństwie do Sony tu masz listę
I nawet nie myśl o karcie jeśli chcesz cieszyć się najlepszym wyborem.A jak to działa z kartą CI, bo ja wciąż mam Canal+ z turborekorder ADB 500GB i lubię coś tam nagrać, jak się domyślam z kartą nie da rady jeśli TV nien pozwala na nagrywanie na np. USB ? Czy może jakaś dekadę przespałem
Idź najpierw do sklepu a później pytaj. To dobra rada z mojej strony.Dobrze że to wyczaiłem bo bym się lekko zdenerwował, w takiej sytuacji wybór jest oczywisty TCL C855 lub coś innego, na jaką markę można zwrócić uwagę w podobnej cenie ?
Dokładnie. Zabierasz sobie swój materiał i to samo testujesz na różnych tv.Tylko jak iść do sklepu oglądać to ze swoim pendrive bo to co puszczają na tych telewizorach to tego typu obraz w domu nigdy nie ujrzysz
Macie jakiś materiał godny uwagi do testów żeby wgrać na pendrive prócz jakiegoś filmu dobrej jakości oczywiścieDokładnie. Zabierasz sobie swój materiał i to samo testujesz na różnych tv.
77 cali 13499, dwie raty gratis i cashback 600zł. Teraz dużo tańszy jest. W sklepie wbrew temu można wiele. Jak testowałem C4 w MM to i światło mi przygasili i pół regału pozwolili rozebrać żeby zobaczyć jaka jest wtyczka do prądu. Ja miałem nagrany materiał w 4k, HD i sportu sporo. W ME jak porównywałem C855 i B7 to bez problemu przenieśli mi B7 obok C858 a stały tyłem do siebie.@czarny2807 a za swojego C4 ile zapłaciłeś i ile cali?
Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie ma?jest dokładnie odwrotnie, w BRAVIA 7 nigdzie nie ma gniazda CI+
Toć napisałem we wpisie powyżej że jest:w TCL C855 jest !
Czytaj z uwagą i nie krzycz.Posiada, nad HDMI 3 i 4
Czytaj ze zrozumieniem: pisałem o tym że tv Sony znajdują się na liście, w przeciwieństwie do TCL. Co więcej - chodziło o odbiorniki które są przedmiotem dyskusji na społeczności Sony, tj modele 2020 (seria H) i 2021 (seria J). Dyskusja tyczy się obsługi modulow UPC.na tej liście nie ma BRAVIA 7