Strefy w SONY 85X90L 85X95L K-85XR70 (Bravia 7) K-85XR90 (Bravia 9) vs TCL

AG100

Member
Porównywałeś na ustawieniach fabrycznych , czy po ustawieniu obrazu w opcjach ? Bo to dużo zmienia, w testach w necie( podobna strona) np. w porównaniu Bravia 7 i TCL C855 odwzorowanie ruchu tam gdzie lepiej to wygląda w TCL C855 po ustawieniu optymalnym, opisane jest jako smużenie małe, a w SONY B7mimo że zdjęcie jest rozmazane jako brak smużenia , ale to SONY więc chyba tak ma być :)

AG100

Member
Bo w innych porównaniach wynika, że obraz w ruchu jest bardzo dobre w TCL a zestawienie polskie B7 i C855 na podstawie wyników wyników, a także potwierdzić, że są jednym z innych

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Porównywałem w sklepie. Zmieniałem tylko podstawowe ustawienia. Wejdź do ME i zestaw oba tv obok siebie. Myślę, że już wtedy wydasz werdykt. Porównywałem również w domu ale z C845. Tutaj na forum masz też tematy, że skoczkowie mają 4 narty przy dynamicznym ruchu. Na Fejsie w grupie TCL problemy z obrazem podczas ruchu to codzienność. U Kopera też porównywałem. Nie porównywałem u armanig ape nadrobię tego guru.

Ostatnia edycja:

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
W ME Sony i TCL 65 cali. W domu Sony 85 cali a TCL 55 cali. Kupiłem taniej bo były dwie raty gratis i cashback 1000zł. Cena wyjściowa była 13499 albo 13999. C4 wiadomo, że lepszy obraz i ruch od B7 ale B7 oceniam bardzo dobrze a zwłaszcza syn. Z C845 była masa problemów. Samoczynne restarty lub zawieszki, migający obraz w DV, problem z obsługą soundbara. Syn go nie chciał bo głównie wykorzystywał do konsoli a jak w gierce online mu się zawieszał lub restartował to kur..cy dostawał. Ale możliwe, że jakiś inny TCL stanie u córki w pokoju. Do końca stycznia mam do wykorzystania voucher z ME na 1300zł za zakup C4. Chciałbym 50 cali i wtedy poza C809 nie ma wyboru ewentualnie MQLED85 w 55 calach. Jak gdzieś już pisałem dla mnie też wadą w TCL jest minimalny automatyczny czas wyłączenia tv, który wynosi 4h.

Ostatnia edycja:

AG100

Member
Chyba jednak Bravia 7 nie jest warta dopłaty tyle kasy ze względu na fatalną matrycę - równomierność podświetlenia ( wygląda to jak w moim 10 letnim LG 4K 803 z matrycą IPS, jakimś dziwnym trafem w recenzjach nikt o tym nie wspomina - dalej SONY ma problemy z działaniem TV z kartą CI+ W wielu testach C855 obraz w sporcie wygląda płynnie, nie nie widać 4 nart czy 2 piłek ? Pewnie za dużo po aktywnych ulepszeń !

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Chyba jednak Bravia 7 nie jest warta dopłaty tyle kasy ze względu na fatalną matrycę - równomierność podświetlenia ( wygląda to jak w moim 10 letnim LG 4K 803 z matrycą IPS, jakimś dziwnym trafem w recenzjach nikt o tym nie wspomina - dalej SONY ma problemy z działaniem TV z kartą CI+ W wielu testach C855 obraz w sporcie wygląda płynnie, nie nie widać 4 nart czy 2 piłek ? Pewnie za dużo po aktywnych ulepszeń !
A jak działa CI w C855? 😂

@czarny2807 kilka razy nawiązujesz do tego aby przejść na FB grupę TCL gdzie jest 1000 użytkowników i poczytać o problemach TCL, a byłeś tutaj na społeczności SONY i czytałeś o problemach Soniaczy? ;-) https://community.sony.pl/t5/android-tv/bd-p/TV_PL_4 To oczywiście żaden atak bo sam posiadam Soniacza i rozglądam się za 85' i będzie to najprawdopodobniej XR-85X90L albo Bravia 7 - kwestia dobrej promocji bo obecne ceny to śmiech.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
@czarny2807 kilka razy nawiązujesz do tego aby przejść na FB grupę TCL gdzie jest 1000 użytkowników i poczytać o problemach TCL, a byłeś tutaj na społeczności SONY i czytałeś o problemach Soniaczy? ;-) https://community.sony.pl/t5/android-tv/bd-p/TV_PL_4 To oczywiście żaden atak bo sam posiadam Soniacza i rozglądam się za 85' i będzie to najprawdopodobniej XR-85X90L albo Bravia 7 - kwestia dobrej promocji bo obecne ceny to śmiech.
Problemy powiadasz 🤔 Ale kto ma te problemy? Czytałeś posty? Tam większość nie ma nic wspólnego z działaniem tv a niewiedzą użytkownika. Bo jak ktoś nie wie jak włączyć tryb standby bez czuwania, połączyć tv z netem czy dobrać odpowiedni kabel HDMI to to co tv ma do tego?

AG100

Member
C825 posiadał gniazdo CI+ byłoby dziwne gdyby nie było w C845
Może wystarczy dobrze poszukać , szczelina wzdłuż gniazd na dole

luck76

Well-known member
Problemy powiadasz 🤔 Ale kto ma te problemy? Czytałeś posty? Tam większość nie ma nic wspólnego z działaniem tv a niewiedzą użytkownika. Bo jak ktoś nie wie jak włączyć tryb standby bez czuwania, połączyć tv z netem czy dobrać odpowiedni kabel HDMI to to co tv ma do tego?
akurat potwierdzam w x95j też nie działał z CI UPC.

Do góry