Pytanka dla posiadaczy xd93
1. Jak jest z opcją nagrywania przez USB, TV ma 3 sloty, 2x2.0 i 1x3.0 i ten drugi ma możliwość nagrywania, imo ze względu na szybkość. Jak to ma się w praktyce? Dysk zewnętrzny z USB 3.0 czy 2.0 tez strawi?
2. Jakie max wielkości dysku... Słyszałem że minimum 64 Giga i w górę - 2TB, czy jeszcze większe obsłuży? np 4TB?
3. Jak jest z kompatybilnością z dyskami rożnych producentów, mam na myśli seagate, samsung, WD...
4. Skoro w instrukcji podana wielkość dysku min 64 Giga i w wzwyż to jak to ma sie w odniesieniu do PenDrive?
5. TV ma na pokładzie dwa tunery DVB-S i DVB-S2 rozumując ten drugi to nowszy standard który jak zrozumiałem ma wiekszą przepustowość przesyłania sygnału, parę kanałów satelitarnych z niego korzysta i nijak sie to ma odnośnie nagrywania a w tym czasie oglądania innego kanału?
6. Czy ktoś z obecnych posiadaczy tego TV ma moduł z NC+ ...jak jest z szybkością przeskakiwania po kanałach, jakością obrazu i dźwięku. Czy to dobra alternatywa pozbywając sie turbodekodera z NC+
...teoretycznie uważam że byłoby na dobre pozbyć się dodatkowego pilota i beznadziejnego powolnego działania tego tunera.
7. Gdybym zdecydował sie na moduł NC+ to jeszcze tego nie robiłem ale w odwrotną stronę musiał bym przesłać dzwięk do amplitunera, czyli z TV optycznym czy po HDMI ARC?
Tutaj proszę o wypowiedz audiofila gdyż dotychczas mam tak: Turbodekoder do niego dwa kable z satelity wiadomo w jakim celu, dalej HDMI do Ampli Yamaha RX-V2067 a z ampli po HDMI do TV (przy TV xd93 podłączając tak samo ampli nie obsłuży mi obrazu 4K ...sprzęt już ma parę latek

).