Specyfikacja telewizorów Ultra HD firmy Sony KD-65XD9305 i Sony KD-55XD9305.

jaro0508

Member
lolek126 zgadzam sie z Toba i jeszcze dodam od siebie ze najbardziej to mnie flustruje albo wkurza- to ze jest np fajny z najwyzszej polki tv i nie moge go kupic bo mam stolik jego podstawe za mala a firma nie chce zwyczjanej prostej podstawy, zrobic na srodku- w opcji do wyboru- tylko stosuja "druty"wygiete na samych koncach matryc to jakas porazka .Dlatego podoba mi sie obecne podejscie sony ktore wreszcie wypusiclo tv na ludzkich ladnych podstawach :):) Panasonic owszem w wersji dx 750 ma mozliwosc zmiany nozek ale juz w topowym dx 900 tego nie ma ..to jest niepojete dla mnie. Nie kazdy ma sciane i potezny salon wowczas moze wybrzydzac..Tym bardziej ze pisze tutaj o tv z najwyzszej polki wiec co jak co ale tutaj producenci powinni chuchac i dmuchac na klienta z paletą mozliwosci wyboru:):)

barburian

New member
Bez reklam
Macie koledzy 100% rację ,powinny być opcje podstaw do wyboru.
Ale też jak spojrzeć na to od strony producenta który pewnie myśli tak:
Skoro stać Cię na kupno przykładowego 65DX900 za 20 tyś ,to nie jest problemem wymiana szafki pod telewizor za 1000 zł ,więc producent myśli że nie ma problemu.

jaro0508

Member
barburian z jedenj strony masz racje ..:):) zas z drugiej nie kazdemu pasuje zaraz nowa szafka jesli ma np fajna sprawdzoną specjalnie robiona kiedys pod caly sprzet ..uwazam ze przez glupia podstawke nie powinno to dyskfalifikowac zakupu tv .Przeciez podstawa do jakosci i obrazu w tv ma sie tak jak piekny bukiet kwiatow ich zapach wyglad do....wazonu w ktorym są .A jednak wazon mozemy sobie wybrac..:):) jesli tv kosztuje ok 20 tys zl pownien miec wszystkie mozliwosci jego montazu w rzonych miejscach i mozliwoasciach<dale przytocze panasonic dx900 -tak ciezko im bylo zrobic mozliwosc zmiany rozstawu nozek jak w modelu dx 750? przeca to nawet odwrotnie powinno byc prz takiej cenie>:):)

sihborx

Member
Koledzy kilka razy pojawiła się tu opinia/ sugestia zakupu TV na przełomie listopada/ grudnia- licząc na atrakcyjniejszą cenę.
Patrząc na to z historycznego punktu - to jakich cen się spodziewacie na model 65XD93? Do ilu jeszcze może spać cena?

accu

New member
Bez reklam
teraz na 55 cali xd 93 cena jest ok 7500zl i 5 lat gwarnacji to chyba nie jest najgorzej ..moze jeszcze spadnie do zimy:)

Witam uprzejmie,

Trzeba wziąć również pod uwagę , jak zachowywać się będzie kurs walut .

Ja sądzę , że luty jest miesiącem , kiedy ceny bywają najniższe .

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

sihborx

Member
jeśli dobrze pamiętam to jego poprzednik tj 65X93 w lutym kosztował grubo ponad 12tys. Pytanie jak się to przełoży na 65XD93.
Ale wątpię czy cena spanie do 10tys.

Cenowo najbardziej kusi mnie 55XD65 bo to jest ponad 4 tys różnicy względem 65"- które można wykorzystać inaczej na poprawę KD. (jeszcze głośniki czekają).
Pytanie czy na lepsze ;););)
(Jak pisałem wcześniej dystans do TV u mnie to jakieś 2,5m)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ceny spadają więcej gdy są zapowiedzi nowych modeli i są wprowadzane nowości a więc przy topowych modelach to maj/czerwiec i później.

sihborx

Member
...tak właśnie było z 65X93. Już na wiosnę poruszałem ten temat. Skończyło się tak, że w kilku sklepach powiedzieli, że już ich nie mają i bo wchodzi seria XD93. ;););).

ps- ja teraz próbuję znaleźć jak najwięcej argumentów (czyt. próbuję się oszukać), że 55" mi wystarczy - to kupuje go choćby dziś..... i byłbym zadowolony i jeszcze 4tys zostałoby w kieszeni (może na jakiś wzmak). No i żona byłaby szczęśliwsza ......
Ale...................nie chcę za pół roku powiedzieć ... kur.....wa jak mogłem kupić taki tablet:grin::grin::grin:

vvv

Well-known member
Bez reklam
...tak właśnie było z 65X93. Już na wiosnę poruszałem ten temat. Skończyło się tak, że w kilku sklepach powiedzieli, że już ich nie mają i bo wchodzi seria XD93. ;););).

ps- ja teraz próbuję znaleźć jak najwięcej argumentów (czyt. próbuję się oszukać), że 55" mi wystarczy - to kupuje go choćby dziś..... i byłbym zadowolony i jeszcze 4tys zostałoby w kieszeni (może na jakiś wzmak). No i żona byłaby szczęśliwsza ......
Ale...................nie chcę za pół roku powiedzieć ... kur.....wa jak mogłem kupić taki tablet:grin::grin::grin:
Tu nie ma KOMPROMISU !!!
TV na pewno będzie u Ciebie jakiś czas i za jakiś czas raczej na pewno będzia brak CI tych CALI

koniefka

New member
Mam to samo, tyle że 65xd93. Cały czas zastanawiam się, czy wart jest tej kasy, czy może kupić coś tańszego. Jakoś nie przekonuje mnie to nowe podświetlenie ekranu, a z drugiej strony nie bardzo widzę alternatywę w tym calarzu i z 3D.

sihborx

Member
hehe no faktycznie mamy podobne dylematy ;) z tą różnicą, że ja na 99% biorę sony - pyt. jaki rozmiar - właśnie ze względu na kasę- a ty (z tego co zrozumiałem ) na 99% bierzesz 65" heheheh

Mi właśnie o kasę się rozchodzi a dokładniej o rozsądne jej zagospodarowanie gdyż w innym wątki szukam głośników ;););)
Pytanie - gdzie bardziej przesunąć suwak ;)

Do góry