A no właśnie. Ja bym nie wchodził w ips na krawędzi bez jakichkolwiek Stef.
Masz 49xh85 za 3400 - dwie raty gratis (250zl). Czekasz, aż dwie raty się spłacają same a resztę spłacasz jednorazowo, jeśli nie chcesz kredytu.
Zostawiłem xh95
Nano na VA? Ciekawe
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
690 i dotyczyło to 4 trybów. Każdy ma inne ustawienia m.in. kolorów. 450 zł wychodzi jeden podstawowy tryb SDR.600zl za ustawienia kolorów? Bez jajec...
Dla bieli masz 6 ustawień, z czego już ją ogarnąłem. Jest biało. Pozostałe kolory są ok.
W xh90 od początku drażnił mnie trochę ruch, ale wyszedłem z założenia że sygnał taki itp. Dopiero jak pooglądałem Xh95 to jednak się okazało, że ten to ogarnia znacznie lepiej przy tych samych ustawieniach. 2/1 dla mnie jest nad plynne, 1/1 lub 1/min ok.
Do tego tło w ruchu wyraźniejsze na Xh95.
W sumie to zadecydował wczorajsze filmy jak Mściciel z Clintem czy skazani na shawshang.
A i oko się przyzwyczai...
Doszedłem, że każdy tryb ma predefiniowane ustawienia, których nie da się przenieść do innego trybu. Standardowy nie wali bielą po oczach, kinowy znów ma inną tonacje barw przy takim samym ustawieniu temp bieli. Opis przy każdym trybie wszystko wyjaśnia.
50nano79
Wyłączone w standard, do filmów w zależności od materiału.
Zastanawiam się, czy dobrze zrobiłem oddając xh90. Nie porównując a po prostu oglądając, coś jest nie tak. Nie kolory. Nie ruch. Po prostu coś nie gra.
Ciężko to określić. Jakby ruch powodował taka poświatę. Jak przestalem porównywać oglądając oba, gdzie wydawało się ok tak jak został jeden to po prostu ogląda się niekomfortowo. Ciężko to wyjaśnić, ale aż zaczęły mnie oczy boleć.
Byłem dziś MM, mój egz jest i mógłbym go wziąć ponownie. Pytanie tylko, czy nie lepiej jednak wziąć z ME xh9096 z głośnikiem bt wartym 400zl... Czy odstępstwa w obrębie jednego modelu są faktycznie ma tyle istotne, że skoro jest pewny egz to walic głośnik o brać go znów...
Chyba jednak z tym Xh95 jest coś nie tak...
Co Ty pleciesz - jestem na stronie ME i cena za 55xh9096 to 4299 a z kodem 3799, a kodu nie można wbić dwa razy. Cena za xh9005 to 3699i to bez kodu właśnie - kuźwa ale kombinują...9096 jest 3798 i głośnik za 1zl, bo cena tv nie jest obniżona kodem tak jak 9005. Dziś chciałem przeklinać ale nie mam opcji rat. ME się na mnie obraził