paczu napisał:
ok, nie sprecyzowałem tego właściwie. chodzi mi o podział osób, które wykorzystują możliwości tv (zarówno bluray jak i telewizja hd) i tych którzy pozostają przy sd. Wiem że telewizja hd jest już dość powszechna ale mino wszystko niewielki odsetek osób wykupuje takie kanały bo zazwyczaj wiąże się to z dodatkowymi kosztami, wyjątkiem jest chyba N. w ostatnim czasie bardzo wzrosła sprzedaż telewizorów lcd/plazma natomiast wzrost sprzedaży usług telewizji HD jest nieproporcjonalny.
UUU chyba troche narozrabialem w poscie o namawianiu na wieksze TV? hmmm...Jak ,,paczu,, napisal....ile osob tak naprawde wykorzystuje mozliwosci swoich TV? Ja ze swojej strony moge dodac jedynie tyle, ze staram sie wykorzystywac jak najbardziej mozliwosci mojej ,,Z,, jednak czy w pelni? napewno nie :/...podam wam przyklad w ktorym zaskoczyl mnie film obejrzany kilka razy. Film ,,Podroz do wnetrza ziemi 3D na blu ray,, otoz obejrzalem go raz wraz z goscmi z odleglosci 3.5m,okularki 3D na nosie....i tak naprawde nic sie nie dzialo, kilka opini wow...fajne to i tyle....jednak drugi raz zasiadlem do niego w fotelu 1.5m do telewizora. Wtedy dopiero zrozumialem co to znaczy przezyc na nowo fascynacje filmem...w niektorych momentach zamykalem nawet oczy...wtedy tez wow bylo naprawde ogromne
(bliska odleglosc od telewizora pozwolila mi niemal dotknac fruwajace przedmioty, latajace ptaszki w filmie) Gdybym mial mniejszy telewizor...jak myslicie ile musial bym siedziec od niego 1m, 0,8m...aby poczuc to co dalo mi 52 cale?...Ja rozumie, ze sa rozne aspekty przy zakupie TV, maly pokoj,wzgledy finansowe....uwazam jednak, ze warto albo poczekac i dozbierac gotowki na zakup wiekszego...ale wtedy tylko gdy warunki finansowe i metrarzowe mi na to pozwalaja
w innym przypadku musi wystarczyc nam ta 32,37 lub 40 cali...mysle,ze i z mniejszego telewizorka bedziemy zadowoleni....zawsze te pare stowek w kieszeni zostanie np.na zakup blu ray??
pozdrawiam wszystkich z Francji