p.stasiak napisał:A co się znajduje w tym nawiasie z 3 kropkami. Celowo wyciąłeś "Sony" czy u ciebie nie ma??? (proszę o odpowiedź)
tdrk14 napisał:W USA ten model jest w sprzedarzy od dwóch miesięcy pod nazwą KLD -W4100 i jest naprawdę dużym przebojem Niewiele różni się od modelu W4000 dodano tylko system 100Hz, cena 40" modelu waha się w okolicach 1600$.Jedyny problem poruszany na amerykańkich forach to czy dane modele składane w Meksyku nie są gorsze od tych z USA.
Dodaje link w ramach ciekawostki dotyczący modelu 52"
http....
robbie napisał:W tym momencie mam 3 pomysły:
1) kupić czytnik kart z gniazdem USB i podczepić do TV - czy telewizor rozpozna czytnik kart jako zwykłe urządzenie magazynujące?
2) kupić kabel audio-video i podłączyć dwoma cinchami do TV (to mi doradził Pan w serwisie, ale obawiam się straty jakości)
3) w aparacie mam wyjście mini HDMI, zatem może da się podłączyć kablem HDMI/mini HDMI?
Każda z powyższych opcji jest ryzykowna, bo najpierw muszę kupić i łatwo zmarnować kasę. Czy doradzicie, która ma szansę powodzenia?
leonidas18 napisał:zmniejszenie redukcji zakłuceń i ostrości obrazu nie pomogła na dolegliwości mojego tv, obraz wygląda jakby był ustawiony na 50Hz i dlatego czasami widać skoki w animacji charakterystyczne dla monitorów ustawionych na 50Hz w dynamicznych scenach. Wykorzystałem wszystkie ustawienia Motionflow i nic nie dało.
Czy można jakoś poprawić obraz żeby nie wyglądał jak ustawiony na 50Hz ?
robbie napisał:1) kupić czytnik kart z gniazdem USB i podczepić do TV - czy telewizor rozpozna czytnik kart jako zwykłe urządzenie magazynujące?
2) kupić kabel audio-video i podłączyć dwoma cinchami do TV (to mi doradził Pan w serwisie, ale obawiam się straty jakości)
3) w aparacie mam wyjście mini HDMI, zatem może da się podłączyć kablem HDMI/mini HDMI?
Każda z powyższych opcji jest ryzykowna, bo najpierw muszę kupić i łatwo zmarnować kasę. Czy doradzicie, która ma szansę powodzenia?
cyber78 napisał:Po pierwsze twój komputer ma jakieś sterowniki, nawet jak ty ich nie instalowałeś, to nie znaczy że aparat Kodaka wykorzystuje wolne standardy komunikacji - znam przypadki, gdzie firma specjalnie blokuje pewne funkcje aby urządzenie nie działało poprawnie z wolnym standardem (np Logitech w kamerkach internetowych). Po drugie niezrozumienie istoty działania sprzętu nie może być punktem wyjścia do jego krytykowania. Pewnie oczekiwałeś, że w instrukcji będzie tabelka z wszystkimi modelami aparatów fot. jakie zostały kiedykolwiek wcześniej wyprodukowane oraz te które dopiero zostaną wymyślone w przyszłości (w okresie sprzedaży tego modelu telewizora) z informacją czy taki aparat współpracuje czy nie. Rzeczywiście Sony dało ciała, i takiej tabelki nie ma.
leonidas18 napisał:Chodziło mi o obraz z Xboxa 360. Na kablówce jest wszystko dobrze.
meduza88 napisał:dziara przeciez mozesz sobie ustawic wedlug wlasnych upodoban to raz.Po drugie mozesz poszukac w necie pewnie cos znajdziesz a po trzecie to ja bym zadzwonil do serwisu.Niczym nie ryzykujesz poza gwarancjaopcorn:
Zeby zapisac ustawienia w menu serwisowym:
SAVE NEW SETTING
[MUTE] followed by [ENTER] = stores NEW service mode settings to NVRAM
Sprobuj tego
Ustawienia RGB :
Level 0
R-150
G-153
B-158
Level 1
R-289
G-279
B-286
Level 2
R-486
G-474
B-480
Level 3
R-678
G-664
B-671
Level 4
R-925
G-910
B-914
Natywna rozdziałka większości gier na X36o to 720p. Ustawiając 1080p skalujesz je do wyższej.leonidas18 napisał:Rozdzielczość to 1080p, jak najlepiej ustawić resztę parametrów w menu konsoli ?
I. USTAWIENIA KONSOLI
(Dostępne w zakładce Moja konsola Xbox –> ustawienia systemu –> ustawienia konsoli -> wyświetlacz)
Ustawienia HDTV – tutaj znajdziemy listę rozdzielczości które są dostępne dla naszego ekranu. Jeśli chodzi o monitory i telewizory LCD, najlepszym wyborem jest zawsze rozdzielczość najbliższa rozdzielczości natywnej naszego ekranu. Dla monitorów CRT nie ma to znaczenia i generalnie im więcej, tym lepiej. W razie wątpliwości najpewniejszym wyborem jest opcja „720p” (czyli 1280 na 720 - oczywiście żeby z niej skorzystać trzeba posiadać odpowiednie kable i ekran obsługujący tryby HD…). Posiadacze telewizorów Full HD mają do rozważenia jeszcze jeden problem. Jak wiemy większość gier na Xboxa chodzi w rozdzielczości 720p. Tak więc po drodze z konsoli do telewizora obraz tak czy inaczej będzie musiał zostać przeskalowany do 1080p. Od nas zależy czy wolimy żeby za rozciąganie odpowiedzialny był Xbox (ustawiamy konsolę na 1080p), czy telewizor (ustawiamy konsolę na 720p, a dalej sygnał „rozciąga” telewizor). Skaler w Xboxie jest ponoć bardzo dobry, ale całkiem możliwe że nowsze modele telewizorów radzą sobie z takim rozciąganiem ekranu lepiej niż konsola.
Format ekranu – opcja przydatna w przypadku korzystania ze starszych wyświetlaczy, pozwala nakłonić konsolę do wyświetlenia obrazu w trybie 4:3. Mimo to, w niektórych grach i tak będą widoczne czarne pasy u góry i dołu ekranu.
Poziomy referencji – opcja ta jest dostępna tylko w przypadku podłączenia konsoli do wyświetlacza za pomocą kabla VGA lub HDMI.
--> Ważne! Nieprawidłowe ustawienie tej opcji ma duży wpływ na jakość wyświetlanej grafiki, co objawia się albo mocnym wypłukaniem kolorów, albo całkowitą utratą detali w ciemnych fragmentach ekranu!
Poziom „standardowe” to typowe ustawienie dla większości starszych telewizorów, poziom „rozszerzone” sprawdza się w przypadku monitorów komputerowych oraz telewizorów zdolnych odebrać sygnał Full RGB. Jak stwierdzić która opcja jest właściwa dla naszego tv? Najprościej jest załączyć opcję „rozszerzone” a następnie odpalić jakąś grę zawierającą ciemne zakamarki. Jeżeli zlewają się one w całkowicie czarną plamę i zwiększanie jasności nic nie pomaga, oznacza to, że należy ustawić poziom ”standardowe”. Środkowa opcja, czyli „średnie” to zupełnie niestandardowy wymysł Microsoftu, coś pomiędzy dwoma pozostałymi ustawieniami i nie warto sobie nim zawracać głowy.
Opcja ta posiada swój odpowiednik w niektórych modelach telewizorów, który dubluje ten efekt. Więcej o tym przy opcji „Czerń HDMI” w dalszej części opisu.
Zakres kolorów HDMI – opcja ta pozwala wybrać spośród kilku dostępnych wariantów zakresu kolorów. Najlepiej konsolę ustawić w tryb automatyczny i pozwolić jej samej ustawiać się odpowiednio w zależności od tego co akurat oglądamy.