Dawidowski1000
New member
Od tego jest przecież forum
Pozdro!
Pozdro!
komacom napisał:Witam.
Mam tv 46w4500 wszystko ok. Duża poprawa po wymianie kabli na HQ ale mam pytanko z innej beczki.
Z tyłu tego telewizora nad złączami Component jest mała zaślepka pod którą jest złącze kolor biały. Czy ktoś wie do czego jest to złącze ?
Pozdrawiam
Kryniu
robbie napisał:Od 7 dni jestem posiadaczem 40W4710, ale nie jestem przekonany, czy to był dobry wybór. Clouding jest (choć na akceptowalnym poziomie, jak w innych LCD). Przede wszystkim występuje smużenie, które udało się zredukować, ale jednak cały czas jest widoczne w szybkich scenach. Poza tym jest jeszcze coś dziwnego, czego nie umiem dobrze nazwać (może to ten smearing?): poruszające się postacie mają jakby poświatę z przodu i z tyłu, przez co są niewyraźne. Stają się wyraźne i ostre dopiero, gdy staną w miejscu. Zjawisko to miało miejsce chyba tylko w DVB-T, natomiast w analogu nie dostrzegłem tego. Czy jest to więc sprawa sygnału? Jak to będzie się prezentować w N-ce (będę miał N za jakiś tydzień, więc teraz niestety nie mogę tego sprawdzić)?
Czy ktoś mógłby powiedzieć, jak zmniejszyć ten efekt? A także, jak zoptymalizować kolory (u mnie zielony jest za mocny) ?
leonidas18 napisał:Jak gram na X-boxie w Fife 09 lub Dirta lub inne dynamiczne gierki to dokladnie na środku ekranu czasami pojawia się poziome zniekszatałcenie obrazu jakby jakiś filtr nie działał ( przy wł/wył trybie gry) Czy jest to jakaś wada fabryczna ? Czy przypadłośc tego modelu ?
P.S jaki polecacie kabel HDMI w miarę kótki metrowy bo ten co mam to jakaś lipa jest (HAMA 1.3)