cd
Ragu a jak u ciebie w takim połączeniu wygląda czerń, jak są paski u góry i u dołu przy obciętym ekranie. oglądając ten TV w sklepie byłem zachwycony czernią patrząc z boku a mam ten TV juz w domu i jak sie patrzy z boku to czerń jest blada na tych paskach. nie chodzi mi o czerń obrazu nadawanego bo jest ok, tylko czerń tych pasków bo to świeci matryca w tym przypadku. może ja nie mam jakiś ustawień wł lub wył, albo mam jakieś szumy ustawione źle. jak należy ustawić redukcje szumów w ustawieniach obrazy zaawansowanych? N-ka połączona kablem HDMI. zmniejszałem jasność podświetlenia ale bez różnicy. chyba to nie jest coś wadliwego w TV z tą czernią??? oczywiście mówię o formacie obrazu Wide bez żadnych powiększeń. są kanały które wypełniają cały ekran i jest ok, a jak jest kanał gdzie są pasy z dołu i góry i się patrzy z boku to nie są tak czarne jak przy patrzeniu na wprost. a podkreślam ze w sklepie i z boku ta czerń była fantastyczna. czy to złuda przy specyficznym oświetlenie sklepów czy co to może być?
Mam jeszcze pytanko, przy połączniu kablem HDMI z N-ką jak ustawić redukcje zakłóceń?nie widzę różnicy przy przełączaniu...a jak ustawić redukcje zakłóceń MPEG i co to jest? chodzi o np połączenie DVD kablem SCART i redukcja tych zakłóceń?
Czy da się połączyć dekoder N-ki z wejściem OPTICAL na TV?i jaki to da efekt?czy nie da nic?>chcąc używać głośników TV...czy samo to ze jest podpięte HDMI wystarcza do prawidłowego dzwieku?