No troche mnie nie bylo a tu takie aluzje
Tak to prawda ze XL2 lepiej mis ei podoba niz moj sony jezeli chodzi o obudowe wkurza mnnie ta ramka na dole srebrna cholerne glosniki.
nastepnie ten co ciezko nazbiera pieniadze i bedzie sie tylko trzymal forum daleko nie zajdzie sa tu subiektywne odczucia wielu osob wiec ja
napewno bym nie wsadzil zarobionej kasy w cos kto tu nazwal super sprzetem.
Forum jest po to by bardziej zaglebic sie w temat danego przedmiotu
a samemu dokonac wyboru w sklepie a nie isc na slepo bo np jakis Leszczu cos napisal jakbym mial sklep to bym tu pisal ho ho.
Wtedy jak doradzilem XL2 to akurat bylem po ogledzinach w sklepie i ten sony tam byl uszkodzony lub ustawiony w menu serwisowym tak ze nie dalo sie go ogladac !! szkoda ze nie zrobilem zdjecia kazdy by widzial jak on gral .
Tak zapsół sie sony!!! tak przez 3 godziny mial paski jak pisalem mam to nagrane na kamerze ale po telefonie co centrumpromocju Pani bardzo grzecznie powiedziala ze jutro bede mial wymieniony na nowy!!!!
I tak sie stało mam nowy sprzet gra non stop i oprocz paskow /czyt.uszkodzenia/ obraz jest taki sam bardzo dobry jak na tamtym Sony .
A do tego co napsial ze nie widzialem sony na oczy niech juz lepiej nic nie odpisuje bo takie brednie to mozna przeczytac na forum o dupie marynie a nie tu na HDTV.
Powtarzam jeszcze raz jest to bardzo dobry TV ale jezeli znajdzie sie maniak TV to neich sobie kupie KURO za 18tys albo zceka na nowego sony x4500 i dalej szuka smuzen odbic i kto wie czego jeszcze ,ja jestem szczesliwy moge cieszytc sie bardzio dobra jakoscia sony.
I naprawde mnie nie interesuje czy Kowalski czy Nowak kupi sony czy Lg
nie moje małpy nie moje ZOO!! wyrazam tu swoje opinie i jezeli ktos chce `moze zawsze o cos zapytac a co zrobi to zostawiam jemu.
Niewiem czy x3500 gra lepiej neiwiem czy 100HZ jest potrzebvne bo przy ogladaniu roznych kanalow nie widze zadnych niepozadanych smuzen odbic itp.
Co do balansu bieli moze inaczej niektorzy to odbieraja balans bieli to ustawienie trzech podstawowych kolorow w taki sposob zeby mozna bylo na ekranie miec idealna biel.
I jezeli ktos w Sony chce ustawiac balans bieli to jest daltonista!!!!!
Bo kolory sa wzorcowe!! mozna pobawic sie ustawienie ich po wejsciu do menu serwisowego ale po jaka cholere zmienic biel na biel??
aha i jeszcze jedna sprawa po dlugim ogladaniu nie stierdzilem ze twarze
sa takie plastyczne jak na w samsungu bardziej sklanial bym sie do porownaniua ich z Plazma .
I kupujcie co chcecie samsungi filipsy Lg plazmy co kto chce ja wyrwazma swoja opinie o tv ktory nabylem a trwalo to niestety 3 miesiace moze jak W4000 bylby 3 miechy temu juz dawno bym mial taki w domu.
Swoja opinie bede wyrazal tylko w watku o sony nigdzie indziej juz nie
juz mnie nie interesuja zadne tv mam kupilem amen.
Jeszcze cos przypomialem sobie ktos tu napisal ze x3500 jest drozszy o 3tys zl?? gdzie sie pyam i jaka wielkosc bo z tego co ja wiem to 52W4000 koszt 7500 a 52 x3500 13500 jakos nie widze 3 tys?
I jeszcze jedno bardzo sie ciesze ze nie nabylem Tv za granica bo jak widze kazdy tv nie patrzac na firme jest awaryjny mniej lub wiecej wole dac pare zl tu w PL i miec Świety spokoj
Z dalszych info z serwisow powiem ze czesto padaja nowe sharpy dlatego jak moge cos doradzic kupcie z gwarancja realizowana w PL .
jakies pytania??oszczerstwa??:krol: mile widziane