Moj pierwszy LCD
Witajcie wszyscy pierwszy raz,
Jestem tutaj nowy i postanowilem sie zarejestrowac, gdyz planujac zakup LCD kierowalem sie rowniez opiniami tegoz forum i uznalem, ze nalezy spelnic obywatelski obowiazek i podzielic sie opinia dla "przyszlych pokolen".
Generalnie to jestem inzynierem ale specjalista z dziedziny telekomunikacji i jakos nigdy nie przywiazywalem wagi to TV, mial po prostu pokazywac ladne obrazki. Nadszedl niestety taki czas, ze stary sie skonczyl i trzeba bylo zdecydowac sie na nowy.
Ostatnie 2 miesiace przebywalem za granica i w chwilach wolnych studiowalem rozne polskie i zagraniczne fora, aby choc troche poznac zawile tajniki nowych telewizorow. Juz prawie bylem zdecydowany na zakup Philipsa lub Toshibe, charakterystyki zblizone, cena rowniez i wyobrazcie sobie w dniu wczorajszym zajechalismy do Media Markt w Gdansku i moja kobietka pierwsze co znalazla na scianie to SONY KDL-40EX500 i powiedziala, ze ten i zaden inny. Spytalem grzecznosciowo dlaczego, przeciez nie wiesz jakimi sie cechuje parametrami etc, niestety stwierdzila ze jest odlotowy (dodam ze moja kochana nie jest polka ale niektore powiedzonka opanowala do perfekcji) i nie chce innego a dla niej SONY zawsze byl gwarantem markowego i bardzo dobrego sprzetu.
A treraz calkiem na serio to tak, cena wczoraj 3031PLN po rabacie 22%, obraz na sygnale analogowym (niestety do poniedzialku tylko 5 kanalow bo UPC Mediabox sie popsul) rewelacja,DVD rowniez bez zarzutu, natomiast nie testowalem HD ale mysle, ze 4 litery porwie
Powtarzam nie jestem specjalista tylko typowym "ogladaczem" i wedlug mnie na 100% moge polecic aha i jeszcze jedno, po podlaczeniu internetu (zwykly kabel LAN) youtube smiga az milo, nie wiem co prawda po co, ale taki ot bajer, calkiem mily.
Jezeli moge w jakis sposob pomoc, sluze odpowiedzia na pytania.
Pozdrawiam zyczac wszystkim milego odbioru
Ryszardn