Nastąpiła pomyłka Mój maila art3000@wp.pl
Po zastanowieniu stwierdziłem, że szkoda mi jednak kasy na 55", tym bardziej, że nie mam pewności jak to będzie wyglądać przy SD i TV cyfrowej, i kupiłem 46" W różnicy spokojnie zmieszczę się z dekoderem HD, a jeszcze na jakieś Blu-Raye starczy, albo na "kawałek" kina domowego Jak dotrze, to zdam relację, czy nie żałuję
Witam.
Już byłem pewny co do wyboru tv. ex500 ma wszystko czego potrzebuję, ale śledząc fora i czytając coraz więcej nabieram wątpliwości :/ Chodzi o sygnał SD. Czy naprawdę jest aż tak źle? Mam tylko kablówkę i troszkę się obawiam że jakość obrazu będzie gorsza niż na moim starym tv CRT.
Pod jaki sygnał masz podłączony telewizor, platforma satelitarna, kablówka? Druga sprawa próbowałeś zmieniać ustawienia, na konkurencyjnym forum polecali korzystać z wbudowanych poprawiaczy obrazu.Kupilem ten TV zachecony pozytywnymi opiniami i powiem wam, ze nie wiem czym sie tu tak podniecacie. Mam w domu stara, trzyletnia plazme Panasonika i juz brakuje mi jej jakosci kanalow SD. Jestem wsciekly, ze podkusilo mnie kupic Lcd, albo rozczarowany poprostu, bo spodziewalem sie czegos wiecej, a tu nic specjalnego.-
Spoko - zawsze możesz oddaćKupilem ten TV zachecony pozytywnymi opiniami i powiem wam, ze nie wiem czym sie tu tak podniecacie. Mam w domu stara, trzyletnia plazme Panasonika i juz brakuje mi jej jakosci kanalow SD. Jestem wsciekly, ze podkusilo mnie kupic Lcd, albo rozczarowany poprostu, bo spodziewalem sie czegos wiecej, a tu nic specjalnego.-
A do czego jest tv??? Jak nie do telewizji. Wcześniejsze modele odnośnie skalowania SD były leprze. Sony coś spieprzyło w ex500 i tyle... A może nie ma co wymagać cena mówi sama za siebie :/Spoko - zawsze możesz oddać
A jeżeli kupujesz tv wyłącznie do oglądania programów telewizyjnych to CRT jest niezastąpiony w jakości
LCD sprawdza się wyłącznie z dobrym sygnałem, któremu jeszcze duuuuużo brakuje do televizorów obecnych na rynku.
Świadczy o tym choćby sam fakt, że w sklepach od około 5 lat nie kupisz innego tv jak panoramiczny a sygnał nadawany w telewizjach dopiero teraz jest w 90% panoramiczny :]
Pamiętam jak jakieś 6, albo 7 lat temu chciałem kupić czarny telewizor
to był dopiero Hard Core :hihi: same pseudo-srebrzaki i wtedy sprzedawcy mówili, "panie - nikt panu czarnego nie sprowadzi, wszyscy chcą srebrne" Ciekawe co teraz się dzieje z nimi?