stawiam na czerń EX 500 - sprawdziłem . Dla mnie to przełom w tej klasie telewizorów LCD.
Pamiętaj koniecznie o kalibracji obrazu.
stawiam na czerń EX 500 - sprawdziłem . Dla mnie to przełom w tej klasie telewizorów LCD.
Pamiętaj koniecznie o kalibracji obrazu.
Ja oglądam tymczasowo cyfrę na euro i powiem, że 46ex500 skaluje dużo lepiej niż 32v5500 którego też mam
czerń sporo lepsza
ogólnie skalowanie znakomite, nic nie poszarpane, ogólnie bardzo ok
nie wiem czy niektórzy nie umieją skalibrować, w ogóle się nie znają, czy myślą, ze będzie wyglądać jak HD, że TV sam szczegółów doda, niestety Sony nie zatrudnia magików
Pisałem wcześniej o problemie, że na EX500 podłączonym do dekodera HD i ustawionego na 1080i widać cieniutkie poziome linie z bliska.
Witam, mam 40EX500.
Czy ktoś może podzielić się wiedzą jak najlepiej skonfigurować ustawienia 'picture' pod konsole PS3?
ambient sensor - wyłączyć? motionflow - wyłączyć by zmniejszyć input laga? color, brightness itd..
Dziękuję za wszelkie sugestie.
PS. Przy przeglądaniu netu przez PS3 zmniejszenie sharpness gdzieś do 03 zdecydowanie wyostrza fonty -- różnica kolosalna od wartości default.
Proszę Was wytłumaczcie mi proszę jak to z tym jest. Napisałem o tych czasami widocznych cienkich poziomych liniach. Linie te widać z bliska n jasnych rzeczach np. twarz (szczególnie kontur oczu). Niektóry piszą, że na swoim nic takiego nie mają inni że to normalne (obraz z przeplotem, bliska odległość). I jestem już trochę skołowany. To co mnie jeszcze zastanawia to to, że na starym telewizorze HD Ready takich rzeczy nie widzę na obrazie 1080i.