Czytam te Wasze opinie i dochodzę do wniosku ze czasami dochodzi do małych konfrontacji słownych co lepsze co gorsze i sam w tą pułapkę wpadam oceniajac czasami odbiór tv ,ten tv lepszy ten ma za mało tego ten tamtego.Sam mam sony kdl w5500 obraz piekny jedna z lepszych serii tv,ale jak wypowiadałem sie w temacie,, wszystko o philips 9705 " do tej pory nie wiedziałem co to Ambilight.Zobaczyłem u kumpla i postanowiłem mieć .Panowie Jery-- i Inni doradzili podziwiam ich cierpliwosc bo trułem bardzo długo.Zadaniem myslę tego forum jest przedstawienie ocen subiektywnych na temat tv jak czyni to Accu i tyle.Każdy ma inne odczucia wizualne jednemu się podobają blondynki drugiemu rude

,Niektórzy twierdzili że Ambi to wiocha i itp efekty teatru w obrazie itd.A co u mnie jest teraz po zakupie 40" 9705 za cene 3490 zł ?? nikt nie chce ogladać tv bez tego podswietlenia ,łącznie z odwiedzającymi którzy nie są pod wrazeniem desingu tv tylko tej dyskoteki pogłębiajacej wrazenia ,gra swiateł powoduje iż obraz czasami zdaje się przesuwać z lewa do prawa sprawiając wrazenie jakby przesunał sie za ekran .Mam kino sony aparaty sony ps3 ale to co daje Filipek niby z tą wiochą jak oceniają niektórzy (mówiąć w skrócie manipuluję wzrokiem odbiorcy) powala na kolana, to zupełnie inny odbiór zwłaszcza po małej kalibracji i wymianie kabla hdmi który miałem wadliwy.Reasumując ja już Sonego nie kupię choc mam całą game produktów tej firmy dopóki nie dogada się z Philipsem i wprowadzi Ambi

bo mi podkreslam mi odpowiada swiecaca wiocha

Lolek i inni piszecie że jak najwieksza matryca hm..... z odległości 2 metrów mając 55 cali powiedz co Ty tam bedziesz widział centrum obrazu a reszte akcji na tv z lewej i prawej strony ??? bedziesz kręcił szyja dookoła

.Siadz w kinie w 1 rzędzie a w 10 kto dostrzeże wiecej sytuacji w obrazie Ty wpatrzony w srodek czy ktoś kto ogarnia wzrokiem cały ekran.Poza tym w programach SD ból głowy gwarantowany.Optymalnie bo mówią o 3 długościach przkątnych 2.5 od oglądanego tv bo inaczej latasz wzrokiem po całym ekranie .Ale własnie , jak ktoś lubi mieć nos przy tv to jego świety wybór.My tutaj zgoła widze zajmujemy sie tv o najwyzszej jakosci obrazu ale wiekszosc zwłaszcza ludzi w srednim i starszym wieku kupuje co ?? srednią półkę i dla nich piksele rozmycia głębie nic nie znaczą .A Najlepszym wyborem po przeczytaniu forum po którym jest jeszce większy metlki w głowie jest pójscie to MM czy Saturn to My płacimy i jak słyszę sprzedawca nie chciał To My dajemy kase nie chce wołać kierownika wziac piloty w dłonie i się pobawic w sklepie ,ustawić własny obraz bo oni jedne ściemniają drugie rasuja bo chcą się czasami pozbyc towarów które dłuzszy czas zalegają na półkach.Stańcie kiedys i posłuchajcie co wciskają niektórzy oczywiscie ludziom do ucha .Reasumujac czytamy forum idziemy do miejsca gdzie jest masa tv

i bawimy sie nimi nie tylko w hd ale w sd biorąc pod uwagę iz jest tam inne oswietlenie a obraz 46 cali w tak dużym pomieszceniu wydaje sie jak 22 cale po przywiezieniu do domu zajmuje całą ściane.Kino domowe nigdy nie bedzie kinem

mierz siły na zamiary.Lolek Ty wreszcie kupisz ten TV bo szukasz widze jeszcze dłuzej jak ja

żarcik bez urazy Pozdawiam jesli ktoś choc częscia mej wypowiedzi poczuł się urazony BARDZO PRZEPRASZAM jest to moja wyłacznie subiektywna ocena nie mająca na celu wywołanie kolejnej kłótni których tutaj nie mało Pozdrawiam.
---------------------------------------------------------------------
Sony kdl 40 W5500/Philips 40 9705/sony bdv e-870.sony ps3 /sony HX1