Woszkowaty
New member
Witam, Panowie - pochwalicie się swoimi ustawieniami TV. W formie tabeli lub jak komu wygodniej.
Witam jak dla mnie to albo hx 820 lub hx 920 ( przyczym ten drugi to raczejmusisz szybko sie zastanawiac bo zaraz sie okaze ze juz nie daja prezenciku i 1000 bedziesz do tylu) Pozdrawiam
Lolek
Akurat to nie ma nic wspólnego z promocjami - standardowe wyposażenie tej serii.Natomiast co do promocji w Sony. Do HX920 dają w komplecie 2 pary okularów, kamerkę do Skypa
No nie wiem, co sądzić mam o tym rozwiązaniu podświetlenia matrycy za pomocą Pack Led. Glass Gorillas też mnie jakoś nie przekonuje. Telewizor ma nie pięknie wyglądać lecz odzwierciedlać na matrycy wiarygodny obraz, kolory etc. X-Reality i 800Hz to rozwiązanie godne wagi zwłaszcza, że sterowane jest przez potężny procesor obliczeniowy. Mój 46x4500 to chyba ostatni model tej firmy jaki będę chciał mieć. Przymieżam się do zakupu na dniach Panasonic P55 VT30. Mam nadzieję, że da radę w stosunku do mojego x4500 w którym obraz to wzór dla reszty odbiorników 2D.
Nóżka to nóżka lub podstawa a statywy stosuje się do aparatów fotograficznych i kamer. No i widzisz, sam się zakręciłeśOczywiście, że są to bonusy ale stanowiące standardowe wyposażenie tej serii telewizorów. Dlatego nie można w tym przypadku mówić o promocji, która z definicji trwa tylko przez jakiś czas (vide tablety) a nie od początku do końca produkcji i sprzedaży danego modelu.
Ode mnie powiem, że EX720 nie daje lepszego obrazu niż EX500, a co gorsza wg. mojego odczucia ma gorsze kąty (sprawdzane w sklepie) i widziałem w sklepie clouding, czego nie widziałem w EX500. Tylko ta grubość, która mi nie przeszkadza.
Pisałem już kiedyś, że szyba Gorilla to dla mnie porażka. Może w modelu HX920 jest OK, ale w NX to nie to.
Dlatego uważam, że jedynie co się opłaca, to albo stary EX500 (poki są) albo HX720 (procesor pro + dynamiczne podświetlenie) albo top HX920, którego ja bym osobiście nie kupił (za drogi).
Reasumując, jeżeli chcesz kupić dobry telewizor do gier jako uzupełnienie Z-tki to kup EX500, a nie EX720 - chyba że wykorzystasz jego gabaryty poprzez płaskie powieszenie, ale jak Z-tka Ci nie przeszkadza to i ten nie będzie.
Witam jak dla mnie to albo hx 820 lub hx 920 ( przyczym ten drugi to raczejmusisz szybko sie zastanawiac bo zaraz sie okaze ze juz nie daja prezenciku i 1000 bedziesz do tylu) Pozdrawiam
Lolek
zawiej - jakbyś miał chwilkę czasu i chęci - napisz proszę jakie masz ustawienia - czy tutaj czy na PW. Sprawdzam parę, m.in. te np. :Pojawił się nowy soft PKG3.807EUA-0104, u mnie już wgrany ale nigdzie nie mogę znaleźć info o zmianach. Na stronie sony cisza. Ktoś wie coś więcej na ten temat?
EDIT:
Tak na szybko to zauważyłem, że przybyło trochę widgetów. Szukam dalej.
zawiej - jakbyś miał chwilkę czasu i chęci - napisz proszę jakie masz ustawienia - czy tutaj czy na PW. Sprawdzam parę, m.in. te np. :
Sony HX929 / HX920 review - FlatpanelsHD
i szukam złotego środka.