Sony Bravia 7

Ale jak to nagrać? W C+ chyba jakieś zabezpieczenie jest. Nagranie będzie tej samej jakości? Jakaś kompresja czy coś takiego nie zadziała?
Zawsze można nagrać - jak obraz idzie do TV po kablu HDMI to zawsze na końcu może nie być TV, a nagrywarka, miniPC czy nawet sam TV (niektóre oferują nagrywanie na dołączone nośniki). Jakość nagrania / kompresji i jej rodzaj na nagrywarkach i miniPC można ustawić. Zresztą nawet jakbyś nagrywał przez TV to o ile nie jest stosowany specyficzny format to możesz odtworzyć to na tym TV na którym nagrywałeś i zobaczyć czy jest różnica między nagraniem, a oryginalnym materiałem.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Na forum obok pojawił się test C855 i co dziwne pomimo prawie dwukrotnie większej szczytowej jasności średnio świeci o 200 nitów mniej niż Bravia 7.

Hmm.
Zaobserwowałem iż od 4 dni mam problem z włączeniem tv. Po włączeniu i po ilus minutach nie wiem ilu. Godzinę czy coś nie mogę włączyć tv. Jakby się uśpił na amen. Tylko wyciągnięcie wtyczki pomaga że po 30 sek zaświeci się dioda czuwania. Ktoś wie co to może być? Specjalnie go dziś resetowałem aby wykluczyć jakieś ustawienia i nic.

Hmm.
Zaobserwowałem iż od 4 dni mam problem z włączeniem tv. Po włączeniu i po ilus minutach nie wiem ilu. Godzinę czy coś nie mogę włączyć tv. Jakby się uśpił na amen. Tylko wyciągnięcie wtyczki pomaga że po 30 sek zaświeci się dioda czuwania. Ktoś wie co to może być? Specjalnie go dziś resetowałem aby wykluczyć jakieś ustawienia i nic.
Ty no weź, już decyzja zapadła, ale jeszcze kilka takich i podobnych informacji to TCL wciągnę.

luck76

Well-known member
Na forum obok pojawił się test C855 i co dziwne pomimo prawie dwukrotnie większej szczytowej jasności średnio świeci o 200 nitów mniej niż Bravia 7.
Zwróć uwagę, że piszesz o testach syntetycznych. Ta różnica nie jest łatwa do wyłapania w codziennym użytkowaniu. Wg mnie to nie robi różnicy..

ukauka

Member
Używa ktoś z B7 stacji dokującej HDD/SSD poprzez USB? Bo moja stacja dokująca Unitek Y-1091 (stacja ma swoje zasilanie) która doskonale działała z NV shieldem z bravią nie działa - gdy dysk w stacji jest uśpiony telewizor w ogóle nie chce się włączyć... gdy ręcznie wymuszę start dysku, B7 widzi i odczytuje zawartość dysku. Bez znaczenia które gniazdo i jaki dysk wepnę do stacji. Telewizor bez problemu odczytuje zewnętrzne dyski HDD 2,5" bezpośrednio wpięte do TV. Gdyby ktoś miał sprawdzony model stacji lub adaptera sata...

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
:) to tak jakbyś pisał o tym ile ktoś potrafi podnieść w martwym ciągu a ile w seriach - jeden będzie zajebisty w martwym ciągu a inny w seriach :) uwierz, to mało istotna pierdoła :)
Możliwe, że tak jest. Po prostu to mi się rzuciło w oczy bo TCL chwali się jasnością.

mac-ony

Well-known member
Bez reklam
O!!!

Attachments

• 14402886814144.jpg
    14402886814144.jpg
    20,3 KB · Wyś: 23

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Co tu się chwalić .
Ot normalnie działa i ma dobre parametry.
Dobry model w klasie i tyle.

dobra. moja przejsciówka rj45 na usb3.0 powoduje ze tv sie usypia. co za programowy shit.
Jak przyjdzie mój minipc nagram wam jakis film kawałek w UHD 4k/120hz i zonbaczymy ten power :D

Do góry