Sony Bravia 7

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Przeczytałem sześć testów tego samego tv. W trzech bajka a w trzech nieźle ale bez szału. A hitem jest już opis powłoki w jednym z testów. W tekście mamy:
„Pomimo braku powłoki optycznej degradacja kolorów pod kątem jest zaskakująco mała i to pomimo zastosowania matrycy LCD typu VA.”
A w minusach: "Zmiana kolorów pod kątem". Ciekawe 😂
Wielu tv zarzuca się brak powłoki kąta i odblasku a żaden TCL jej nie ma. Co prawda pisze się o tym, że kąty nie są rewelacyjne ale w minusach raczej tego nie punktują. Czytałem też artykuł, że zbadano tv z wbudowanymi soundbarami i niestety też tv są dużo bardziej awaryjne, mają więcej problemów z działaniem i dużo krótszą żywotność. Wynika to z tego, że system audio przegrzewa tv.

Ostatnia edycja:

gengorz

New member
W Rtv Euro Agd pojawił się w sprzedaży Sony XR75X95L.
Może komuś się przyda ta informacja. Ja kupiłem jedną sztukę, produkcja listopad 2023, made in Belgium.

gengorz

New member
W ME nie ma, może jakieś powystawowe. Po wpisaniu modelu na stronie ME po chwili pojawia się informacja, że dostępny tylko w sklepach stacjonarnych, tzn że najprawdopodobniej z ekspozycji. Taką informację uzyskałem na infolinii.

vvv

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem czy tego typu są do Sony
W ostatni Weekend montowałem z zięciem coś takiego no i urzekł mnie TV prezentuje się rewelacyjnie 🫢👍
pewnie nie pomogę ale co tam 🥰 😉

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem czy tego typu są do Sony
W ostatni Weekend montowałem z zięciem coś takiego no i urzekł mnie TV prezentuje się rewelacyjnie 🫢👍
pewnie nie pomogę ale co tam 🥰 😉
Ile taki wieszak kosztował? Tutaj widzę może być problem bo trzeba idealnie w poziomie dać te dwa elementy bo jak będzie delikatne przesunięcie to i telewizor będzie krzywo wisiał.

vvv

Well-known member
Bez reklam
Na zdjeciu był obrazek gdzie masz regulację u dołu opisu
cena z tego co wiem była ok 400 zł w necie ale wykonanie znakomite !

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj byłem po depilator w Media Expert i stał nowy Mini Led Philips. Niestety nie wyciągnięte wnioski z zeszłego roku. System też ich. A cena za 85 cali 12999.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Przygotowałem gniazdko za telewizorem i niestety jest ono bezużyteczne bo jeżeli chce się tv blisko ściany to żadnej wtyczki się tam nie włączy 😬

Do góry