Panowie a nie jest tak że ta wtyczka jest w sieci ?
@phoenix_me jaki tv kupiłeś?
Doszło już do tego, że zacząłem się zastanawiać nad zeszłorocznymi OLED'ami jak seria C i G od LG.
Bravia OLED się wypala i basta.Dorzucam do kandydatów OLED od Samsunga.
Lista oledów które wchodzą w grę:
Samsung OLED QE77S90C - najlepsze noty na rtigns jak 'overall' z modeli które wybrałem. Fajnie prezentują się kolory na porównaniach które oglądałem, są takie plastyczne, nie przejaskrawione no i cena teraz jest bardzo przyzwoita jak na 77 cali czyli 10k.
LG 83C34LA - ogólnie dobrze oceniany TV, brak MLA, gwarancja jak u Samsunga 2 lata. Tutaj nawet mógłbym się pokusić o 83 cale w cenie 11k. Taki trochę złoty środek.
LG 77G33LA - jest MLA, jest długa gwarancja bo aż 5 lat na matrycę. Jest i spora cena - najtaniej przewinął mi się chyba za 13k. W porównaniu do samsunga trochę przejaskrawione zbyt soczyste, aż nienaturalne kolory - nie wiem czy to się da ustawić?
(LG obsługują Dolby Vision, czego brak w Samsungu)
5 lat gwarancji i dodatkowo najlepszy tv. Klasę wyżej od pozostałych. Tutaj nie ma co się zastanawiać. Może ten test ci pomoże:Hej.
Podłączę się do Waszego wątku ponieważ stoję ciągle przed wyborem tv - 85" - i wstępnie nasz wybór padł na :
TCL 85C855 - ok 11 tys zł - 2 lata gwarancji
lub LG 86QNED91T6A (model z tego roku oczywiście) - ok 13 tys zł - 2 lata gwarancji
lub Sony BRAVIA 7 85 cali K-85XR70 - ok 13 tys - 5 lat gwarancji
ceny ze sklepów online z dnia dzisiejszego z dowozem + wniesienie + montaż i ustawieniem
Im więcej czytam tym większy mam mętlik - początkowo chciałem zakupić TCL (mam TCL od 2012 roku) na papierze wygląda super, to przycięte podświetlenie mnie niepokoi, ale wpadła mi wczoraj w oko oferta od LG, a dziś na SonyCentre - na wspomnianą Bravię - i ....
Jesteśmy też otwarci na inne propozycje w tej półce rozmiarowo-cenowej (inne - jakie??)
Wszelkie pomysły/informacje/propozycje/uwagi - mile widziane.
OLED'a raczej nie biorę pod uwagę - za dużo HGTV/TLC i innych programów ze statycznym logo ogląda się u mnie.
Nie chcę się czepiać ale z tego testu wcale nie wynika że jest klasę wyżej.5 lat gwarancji i dodatkowo najlepszy tv. Klasę wyżej od pozostałych. Tutaj nie ma co się zastanawiać. Może ten test ci pomoże:
Fakt. Wszystko działa lepiej od konkurencji a przede wszystkim obraz jest prawie ideał więc w sumie to dwie klasy wyżej.Nie chcę się czepiać ale z tego testu wcale nie wynika że jest klasę wyżej.
Ale musisz przyznać że różnica w cenie też jest spora.Fakt. Wszystko działa lepiej od konkurencji a przede wszystkim obraz jest prawie ideał więc w sumie to dwie klasy wyżej.
Widocznie źle szukam ale ja widzę TCL 75cali za 7999 a sony za 10490 a ta gwarancja to i tak za nią zapłacisz tylko że Ci odbiją od ceny TV, więc to jest 2,5k różnicy czyli 25% wartości telewizora, czy to mało? Dopłacając 600 zł do sony75 masz 85cali TCL. Moim zdaniem wybór nie jest taki prosty.Różnica w cenie 2k i w Sony masz 5 lat gwarancji.
Hej hejWidocznie źle szukam ale ja widzę TCL 75cali za 7999 a sony za 10490 a ta gwarancja to i tak za nią zapłacisz tylko że Ci odbiją od ceny TV, więc to jest 2,5k różnicy czyli 25% wartości telewizora, czy to mało? Dopłacając 600 zł do sony75 masz 85cali TCL. Moim zdaniem wybór nie jest taki prosty.
Z tego co piszesz to najlepszym wyborem dla Ciebie będzie sony.Hej hej
dziękuję za podzielenie się spostrzeżeniami i przemyśleniami.
Gwoli ścisłości - piszę o modelach 85"
TCL 85C855 kosztuje obecnie ok. 11000 (bez jednego grosza) - jeśli bym chciał wykupić dodatkowe ubezpieczenie celem objęcia tego modelu 5 letnim okresem ochrony to koszt +2200 zł czyli sumarycznie drożej o prawie 300 zł niż Bravia (cena z 5 letnim okresem ochrony 13299.99 zł)
Sony Bravia 7 kosztuje 11990zł + 1000 zł koszt wydłużonej gwarancji do 5 lat (lub jak kto woli - 12990 zł w tym 5 letnia gwarancja - bez jakiegoś kodu, który mi się doliczył cena za Sony Bravia7 + 5 lat gwarancji wynosi dokładnie : 13039.00 zł).
Koszty dostawy i montażu w domu są porównywalne w obu przypadkach.
Wspominany LG - oferta dla mnie ze strony LG to 12 689,01 zł zł z gwarancja na dwa lata aczkolwiek bez kosztów dostawy (są gratis :Wysyłka i obsługa (W tym VAT 23%) - 0,00 zł)