Sony Bravia 7

vvv

Well-known member
Bez reklam
Rozumiem że te linki z al… to wstawiasz tylko poglądowe ?
sorki ale ten kabelek to dla mnie jakiś [ sznurek ]
zawsze zastanawiało mnie jak to jest :
Wydajemy nie małą kasę na sprzęt a oszczędzamy na dodatkach ?
no ale co tam przepraszam za uwagę więcej nie będę 🫢😉👍

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Link jest poglądowy ale taki kabel ma oryginalnie tv. Tylko nie wiem jaki przekrój żył. Wszystkie przedłużki mają 2x0,75.

luck76

Well-known member
Jak się zwiesi że trzeba kabel wyjąć to będziesz wyłączał prąd w całej chałupie 😜
Zależy jak wyglądają obwody. U mnie np. gniazda w salonie są tylko z sąsiadującym pokojem, sypialnie na odrębnym, korytarz i klatka osobno, w kuchni dwa obwody (2 i 3 fazowy), lazienki i gospodarcze na odrębnych, zewnętrzne też. Także może być różnie :)

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Screenshot_20240809-115105.jpg
Da to radę?

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
W komplecie z wieszakiem są kołki 10x50. Jak na.mój gust to za małe. Na ścianie mam tynk gipsowy ozdobny, gładź gipsową, gips szpachlowy, tynk cw i dopiero pustak z betonu komórkowego. Tych wcześniejszych warstw będzie pewnie z 2cm więc we właściwym materiale raptem 3 siedziałby kołek.

nelson87

New member
Nie, nie każdy. Szukaj kabla, który ma oficjalną etykietę Ultra High Speed z certyfikatem HDMI wraz QR codem. Takie kable nie powinny sprawiać problemów i mieć wszystkie funkcje standardu hdmi 2.1

nelson87

New member
Niecertyfikowany. Tj. może nie mieć, a nie, że nie ma. Dlatego lepiej kupić kabel certyfikowany, aby się potem nie zastanawiać, czy kabel wspiera jakąś konkretną funkcję.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tylko uważać, na oferty chociażby z allegro, często kable są opisane jako "licencjonowane" z certyfikatem, a dochodzą w workach śniadaniowych bez hologramu.
Oczywiście, że mogą hulać i te najtańsze, bez jakichkolwiek oznaczeń, ale nigdy nie ma pewności - odsyłałem już takiego bubla z kwiecistym opisem.
Najlepiej kupować stacjonarnie (MM,ME itd.), a jak w sieci, to tylko ze sprawdzonych żródeł.

Jak serial to serial ale na Sony 85XR70, który już jedzie 😁

Z tego co doczytałem to zdecydowałeś się kupić w sklepie Sony - zgadza się?

zbadano tv z wbudowanymi soundbarami i niestety też tv są dużo bardziej awaryjne, mają więcej problemów z działaniem i dużo krótszą żywotność. Wynika to z tego, że system audio przegrzewa tv.

System audio nie przegrzewa TV. Tam nie ma co się grzać, a już na pewno nie w sposób który istotnie wpływałby na trwałość elektroniki. Może chodzi o większe wibracje, ale na pewno nie o temperaturę.

Jak się zwiesi że trzeba kabel wyjąć to będziesz wyłączał prąd w całej chałupie 😜

Tylko jak się oszczędzało na etapie instalacji. Jak jest porządnie zrobiona to kluczowe obwody mają swoje własne bezpieczniki.

Do góry