kiloan napisał:Ja miałem podobną sytuację w Z5500, serwis Sony uznał, że jeden świecący pixel (z boku ekranu) nie jest wadą czy też podstawą do wymiany matrycy.
Zresztą podobnie jak Ty nie maiałem ochoty walczyć z serwisem, a tego pixela i tak nie widzę jak ogladam TV
Ogólnie jestem bardzo zdowolny z nowej zetki, a jedyna wada (ale to moja juz wina), ..... że mogłem kupić większy.
dziabdzik napisał:I ja dzisiaj czekam na telefon od kuriera, który właśnie wiezie świeżutki 40W5740 za jedyne 3500.
Podobno niektóre tv z serii W57xx mają jakiś typ pilota z podświetleniem i przyciskiem scene.
dziabdzik napisał:I ja dzisiaj czekam na telefon od kuriera, który właśnie wiezie świeżutki 40W5740 za jedyne 3500.
Podobno niektóre tv z serii W57xx mają jakiś typ pilota z podświetleniem i przyciskiem scene.
Pokuj nasłoneczniony w godzinach popołudniowych,odległość 3,5-4m,tv do sygnału sd,kablówka,N,dvd,komp,w przyszłości BD(z tego wychodzi że uniwersalny ) Czy te tv czytają przez usb lub dlna pliki AVCHD. Dzięki za odp.kiki napisał:darekguma - ale napisz do czego ?
I podaj chociaż warunki ?
Ares78 napisał:A czy zamierzasz dużo grać na konsoli? Bo to jeszcze może mieć znaczenie przy wyborze, Z4500 ma wartość input lag poniżej 10ms, jeśli nie to chyba sam zdecydowałbym się na w5500- lepiej sobie radzi z sygnałem SD, a do takiego poszukujesz telewizora. 200hz przy słabej jakości sygnału i tak nie wykorzystasz w pełni. Także dobrze jakbyś podał więcej na temat warunków i wymagań (Kiki zawsze podaje taki ładny wzorzec
Generalnie z tego co piszesz mimo wszystko będziesz oglądał sporo sygnału SD wychodzi na to, że jednak w5500 spisze się lepiej, tym bardziej, jeśli nie masz konsoli i nie zamierzasz jej w najbliższym czasie kupować. Takie jest moje zdanie, tym bardziej, że 40 calowe w5500 dostaniesz za 3500-3600 więc jednak mimo wszystko sporo tańsze od Ztki. Podkreślam, że to jest moja opinia.Piterr75 napisał:Byłem już zdecydowany na 40W5500, ale spadająca cena 40Z4500 zwróciła moją uwagę właśnie na ten model. Tylko nie mam pojęcia czy warto?
Dig Dug napisał:Piterr75 - chcesz kupić TV o kilkaset zł droższy, nie oferujący lepszego obrazu, ani wiekszego rozmiaru. Kup W5500 a zaoszczedzoną gotówke przeznacz na bogatszy pakiet kanałów HD i będziesz bardziej zadowolony.