bogdanzieba
New member
bogdanzieba napisał:Słyszałem że w LCD częstotliwość odświeżania nie gra żadnej roli. Prawda to?
To ta częstotliwość odświeżania 100Hz w LCD gra w końcu jakąś różnicę?
bogdanzieba napisał:Słyszałem że w LCD częstotliwość odświeżania nie gra żadnej roli. Prawda to?
Właśnie wcześniej wspomniał o tym Ares78....skoro jest, to i pewnie gra jakąś różnicę...Ares78 napisał:technologia 100hz jest to układ kompensacji ruchu rzecz bardzo przydatna
W instrukcji obslugi, ktora sciagnalem ze strony Sony, jest napisane, ze tv odtwarza pliki video zapisane w formatach AVCHD, HDV, MPEG2-PS.hubio napisał:Niestety nie jest tak różowo jak w Samsungach. Przez USB napewno można podpiąć Pendrivy, nie wiem czy też dyski przenośne i z plików filmowych odtwarza wyłącznie jakiś swój format AVHD (nagrania z kamer cyfrowych SONY). Można zapomnieć o divixach, xividach, rmb i wszystkich tego typu.
slawek.u napisał:Właśnie wcześniej wspomniał o tym Ares78....skoro jest, to i pewnie gra jakąś różnicę...
Ja takowego odtwarzacze nie posiadam, dlatego zalezy mi na tym, aby moc obejrzec filmy na tv. Jesli moge przekonwertowac pliki jakism programikiem na te, wymagane przez Sony, to problem zniknie.Ares78 napisał:marbab ja mam odtwarzacz z wejściem USB i mała ilość formatów obsługiwana przez telewizor mnie nie boli...
Oczywiście konwertować można i ludzie to robią, tylko, że ja najzwyczajniej w świecie nigdy tego nie robiłem więc tutaj nie pomogę. Pewnie na forum już parę razy się przewinęło. Druga sprawa na jakich formatach Ci dokładnie zależy? Bo możesz jeszcze skorzystać z DLNA co jest dość wygodnym rozwiązaniem. Co do pytania o odtwarzacz, tak mam stary odtwarzacz DVD z wyjściem USB i jeśli chce obejrzeć powiedzmy Divx to z niego korzystam (do HD się nie nadaje ). Pomysłów jest kilka pytanie który Ci najbardziej odpowiada, odtwarzaczy blu ray obsługujących coraz większą ilość formatów również przybywa.marbab napisał:Ja takowego odtwarzacze nie posiadam, dlatego zalezy mi na tym, aby moc obejrzec filmy na tv. Jesli moge przekonwertowac pliki jakism programikiem na te, wymagane przez Sony, to problem zniknie.
Ps. czy piszac, ze masz odtwarzacz masz na mysli dvd z wejsciem USB? Czy moze to jakies inne ustrojstwo? Jestem ciekaw, bo jesli to cos taniego i nieduzego to moze sam bym sobie sprawil i problem z plikami video mialbym z glowy.
pozdrawiam
Najbardziej zalezy mi na avi, divx i rmvb. Jesli mozna przekonwertowac pliki to ok. Wlasnie zastanawialem sie nad tym co zasugerowales, mianowicie DLNA. Czytalem wszystkie posty dot. w5500 i faktycznie przewinal sie watek DLNA i zwrocil moja uwage. Najprawdopodobniej skorzystam z tego rozwiazania (nie zabardzo sie orientuje jak to dziala i o co w tym chodzi, ale z tego co czytalem to nie ma zadnego problemu z przekonwertowywaniem plikow (robione jest to automatycznie?). A jak wyglada sprawa z napisami? Czy jest jakis problem? Czy po prostu wszystko jest wyswietlane tak samo jak na obrazie monitora, z jedna tylko roznica w skali ekranu?Ares78 napisał:Druga sprawa na jakich formatach Ci dokładnie zależy? Bo możesz jeszcze skorzystać z DLNA co jest dość wygodnym rozwiązaniem..