Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

eedviking

Banned
Tylko najlepiej wyjechać i wrócić w tygodniu, bo korki straszne. Fotoradarów dużo ( zwłaszcza śmietników SM) i to o czym piszesz.
Dobrze , że to nie Francja...

12d28fe632d6991eb76757b7075ebf80,21,1.jpg

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja osobiście już od dawna jeżdżę nad morza za granicą bo i cenowo nie wychodzi to bardzo dużo drożej i czlowiek może coś poznać nowego i przede wszystkim zawsze pewna pogoda i ciepłe błękitne morze. Moi znajomi wrócili niedawno z Łeby 18 stopni woda ( i trafili na słońce w 70% pobytu), najmłodsze dziecko 6 letnie nawet dobrze nie weszło do morza bo za zimne było dla dzieciaka.. O korkach już nie będę pisał bo to norma.. Ale Kumpel dojrzał i za rok już Chorwacja :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Gdzie Tym jeżdzi i ile kosztował o ile to nie tajemnica?

Lolek, ale takiej rybki jak nad naszym Polskim morzem nigdzie nie zjesz, prawdziwy toto lotek i to jest piękne, swojskie chciałoby się rzec ;)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Gdzie Tym jeżdzi i ile kosztował o ile to nie tajemnica?

Lolek, ale takiej rybki jak nad naszym Polskim morzem nigdzie nie zjesz, prawdziwy toto lotek i to jest piękne, swojskie chciałoby się rzec ;)

To na 100% takiej rybki nie zjem jak nad naszym morzem, jeszcze do tego zapomniales nadmienić że oszukanej pod względem wagi :) co już nie raz inspekcje głośno w tv mówili , a oni jak oszukiwali x lat temu tak oszukują dalej...

Savron

Well-known member
Bez reklam
To na 100% takiej rybki nie zjem jak nad naszym morzem, jeszcze do tego zapomniales nadmienić że oszukanej pod względem wagi :) co już nie raz inspekcje głośno w tv mówili , a oni jak oszukiwali x lat temu tak oszukują dalej...
Sorry ze wtrącam się , ale o jakich "rybkach " chodzi? Bardzo jestem ciekawy:)

werf

Active member
Bez reklam
Ja osobiście już od dawna jeżdżę nad morza za granicą bo i cenowo nie wychodzi to bardzo dużo drożej i czlowiek może coś poznać nowego i przede wszystkim zawsze pewna pogoda i ciepłe błękitne morze. Moi znajomi wrócili niedawno z Łeby 18 stopni woda ( i trafili na słońce w 70% pobytu), najmłodsze dziecko 6 letnie nawet dobrze nie weszło do morza bo za zimne było dla dzieciaka.. O korkach już nie będę pisał bo to norma.. Ale Kumpel dojrzał i za rok już Chorwacja :)

W Chorwacji woda też czasem zimna przypływa zimny prąd i woda 21 stopni:) do tego cały lipiec padało a rybka ta dobra 400 kun za kg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
80 tyś złoty netto plus transport jeździ wszędzie ale tylne kółko to masakra.

Cena równie piękna, jak maszyna.
No, ale jak budżet pozwala, to nic tylko się cieszyć i korzystać.

Werf, ale to ani samochod, ani motor. Bardziej hybryda. Mam mieszane uczucia, ale jeździłby ;)

[youtube]lyDN3wI--Mw[/youtube]

Ostatnia edycja:

WiTT

New member
Bez reklam
Ja akurat lubie auta i generalnie motoryzacje. Dla mnie to coś o wiele więcej jak środek do przemieszczania się, podobnie jest z rajdami, bardziej mnie to interesuje jak np. KD, a ryk silnika sprawia mi o wiele wiekszą frajdę jak najbardziej wypasione kino.
Kiedyś jeżdziliśmy po całej Polsce, niesamowite emocje.
Wrócę do tej wypowiedzi - a miałeś okazję być na Verva Street Racing? To co widziałem w TVN z relacji to ni cholery nie oddaje tego co jest na ulicy. Byłem na nim gdy robili na ulicach W-wy. A w tym roku wymyślili sobie na Stadionie Narodowym - no kto wpadł na tak mądry pomysł? Siedzisz na dupsku, gdzieś wysoko i jak nie masz lornetki to g*wno zobaczysz, paranoja. A tam był klimat, można było sobie pochodzić wzdłuż poprowadzonego ulicami toru, sporo ekspozycji fajnych aut było, no i dużo pięknych pań ;) a tu Stadion.. ehh.

A tu moje fotki z tamtej imprezy.
DSC_9322.jpg

DSC_9443.jpg

DSC_9591.jpg

DSC_9636.jpg

DSC_9638.jpg

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W Chorwacji woda też czasem zimna przypływa zimny prąd i woda 21 stopni:) do tego cały lipiec padało a rybka ta dobra 400 kun za kg

Pewnie, jak ktoś ma pecha to i w Egipcie będzie miał zła pogodę, zresztą jak jeżdżę po rożnych miejscach to nikt nie narzeka na warunki albo generalnie na coś... jak właśnie Polacy , nam jako narodowi naprawdę ciężko dogodzić...:),znam przypadki jak na Kanarach wyszedł jegomość ( Polak )z Oceanu i powiedział co to za radość pływania w tak cieplej wodzie... można i tak ... złej baletnicy to i buty będą przeszkadzały - lepiej w 18 stopniach zębami szczekać nad Bałtykiem w Polsce.. rewelacja..
Co do Chorwacji to ja mam znajomych od 6-ciu lat jeżdżą własnie do tego państwa tylko w rożne miejsca i bardzo są zadowoleni i nigdy nie narzekali na brak słońca albo na zimny Adriatyk .. ale zdaję sobie sprawę że czasem może być nie wypał.. A że Chorwacja już nie jest tak tania jak to było dobre ileś lat temu to już inna sprawa.. trochę Niemcy się do tego przyczynili.. dla nich i tak jest tam tanio..

werf

Active member
Bez reklam
No widzisz Lolek tak to bywa
Mi akurat Bałkany od południowej Dalmacji po Albanię są dobrze znane spędzam tam od bardzo dawna przeważnie cały lipiec
I widziałem różne rzeczy W tym roku akurat pogoda w lipcu tam nie wyszła Ja na całe szczęście dla odmiany byłem tym razem ze 3 tygodnie w GR
We czwartek za to jadę Budvy na tydzień dwa podobno ma już nie padać
Generalnie też uważam że lepiej pojechać tam niż nad nasze piękne może ale można się troszkę czasem zdziwić

eedviking

Banned
Albo Polskie morze, osobiście mam sentyment i wolałbym tam pojechać jak na zagraniczną wycieczkę, do tego sama podróż to przyjemność. Swojskie klimaty.

Zgadzam się całkowicie, klimat jest swojski i niepowtarzalny, ogólnie nie jestem fanem upałów i rejonów południowych, więc jeżeli jeżdżę, to na północ, wtedy czuję się jak ryba w wodzie. ;-)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
No widzisz Lolek tak to bywa
Mi akurat Bałkany od południowej Dalmacji po Albanię są dobrze znane spędzam tam od bardzo dawna przeważnie cały lipiec
I widziałem różne rzeczy W tym roku akurat pogoda w lipcu tam nie wyszła Ja na całe szczęście dla odmiany byłem tym razem ze 3 tygodnie w GR
We czwartek za to jadę Budvy na tydzień dwa podobno ma już nie padać
Generalnie też uważam że lepiej pojechać tam niż nad nasze piękne może ale można się troszkę czasem zdziwić

Chorwacja coś w sobie ma , bo wiele ludzi tam wraca, ja wolę co roku gdzieś indziej ale jak widać ludzie lubią tam jeździć. Na Kanary trzeba jechać tam w lipcu i w sierpniu podobno nie ma szans żeby była zła pogoda, tak przynajmniej miejscowi mówili. W Egipcie w sumie też można na bank jechać w okresie wakacji i nie martwić się o słońce- ale wiadomo że coś na górze może się zmienić czasem..:)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wrócę do tej wypowiedzi - a miałeś okazję być na Verva Street Racing? To co widziałem w TVN z relacji to ni cholery nie oddaje tego co jest na ulicy. Byłem na nim gdy robili na ulicach W-wy. A w tym roku wymyślili sobie na Stadionie Narodowym - no kto wpadł na tak mądry pomysł? Siedzisz na dupsku, gdzieś wysoko i jak nie masz lornetki to g*wno zobaczysz, paranoja. A tam był klimat, można było sobie pochodzić wzdłuż poprowadzonego ulicami toru, sporo ekspozycji fajnych aut było, no i dużo pięknych pań ;) a tu Stadion.. ehh.

Dokładnie, relacja w TV to jak lizanie cukierka przez szybe. Nic nie zastąpi wrażen na żywo, to nawet nie ma co porównywać, tam trzeba być, poczuć, dotknąć i powąchać :) Tyczy się to zresztą każdej imprezy, od koncertu, po mecze.

Zgadzam się całkowicie, klimat jest swojski i niepowtarzalny, ogólnie nie jestem fanem upałów i rejonów południowych, więc jeżeli jeżdżę, to na północ, wtedy czuję się jak ryba w wodzie. ;-)

No właśnie, ten nasz klimat i pomysłowość... ;)

[youtube]cX1SgGUaGRU[/youtube]

Do góry