Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
K... co za matoły. Szkoda że Majdanek już nie działa

Ja nie potrafię zrozumieć jak można czymś takim się chwalić w necie, oni naprawdę myślą że są zabawni..... już nie wspomnę, że kupić BMW suva i nie mieć napędu w nim 4x4.... to obciach na całego..
Z podobnego błota kilka razy wyjeżdżałem Kugą 4x4.... A ze śniegu takiego wyjeżdżałem że cały samochód do opon był w sniegu tylko, od strony drzwi odsypałem tylko śnieg i również nie miałem problemu z wyjechaniem, ale trzeba mieć 4x4 ...

werf

Active member
Bez reklam
Może na Warmie i Mazury? Woda Ciepła i jezioro co kilkaset metrów. Rybki rewelacja i brak korków.

Ale komary jak wróble wielkie :)

Ja nie potrafię zrozumieć jak można czymś takim się chwalić w necie, oni naprawdę myślą że są zabawni..... już nie wspomnę, że kupić BMW suva i nie mieć napędu w nim 4x4.... to obciach na całego..
Z podobnego błota kilka razy wyjeżdżałem Kugą 4x4.... A ze śniegu takiego wyjeżdżałem że cały samochód do opon był w sniegu tylko, od strony drzwi odsypałem tylko śnieg i również nie miałem problemu z wyjechaniem, ale trzeba mieć 4x4 ...

Mają 4x4 wisi na podłodze kuga zapadła by się tak samo

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ale komary jak wróble wielkie :)

Mają 4x4 wisi na podłodze kuga zapadła by się tak samo

Hej faktycznie jakoś w pierwszej chwili nie zauważyłem że i tyna oś się kręci ale przy powiększeniu faktycznie widać że obie osie się kręcą, tylko on siedzi właśnie na podłodze, w takiej sytuacji to żaden suv nie da rady, bo tak jak pisałem z większego błota wyjeżdżałem jak miałem kuge.. co nie zmienia rzeczy że inteligencji to za dużo nie maja...
Ale dobrze, że sprostowałeś jeśli chodzi o napęd bo przeoczyłem tę kwestię ;-) dzięki.

quasimodek

Member
Bez reklam
A wystarczyło przynajmniej gumowe dywaniki podkopać pod koła i podłożyć nim autko się zapadło... No ale czego wymagać od lanserów?

WiTT

New member
Bez reklam
Może na Warmie i Mazury? Woda Ciepła i jezioro co kilkaset metrów. Rybki rewelacja i brak korków.
Hehe, zwłaszcza na "siódemce" za Płońskiem jak się kończy dwupasmówka i do Litwinek ciągniesz się za kolumną tirów... :D do Olsztynka zjadliwie po nowej ekspresówce, w Olsztynku już się skręca i jest "luźniej".. aż do Olsztyna - światła za światłami i brak "zielonej fali" :D bardzo mi się podoba jak po odnowie wygląda odcinek drogi Niepodległości -> Pstrowskiego. Ten kto zaprojektował tę ilość świateł tam.. no nie wiem jaką nagrodę powinien dostać ;)
Ale co do jakości jeziorek to potwierdzę ;)

PS: zdaje się że drogę zrobią koło Was (Urania).. i tramwaj nawet ma być hyhy :D

eddielublin

New member
Hehe, zwłaszcza na "siódemce" za Płońskiem jak się kończy dwupasmówka i do Litwinek ciągniesz się za kolumną tirów... :D do Olsztynka zjadliwie po nowej ekspresówce, w Olsztynku już się skręca i jest "luźniej".. aż do Olsztyna - światła za światłami i brak "zielonej fali" :D bardzo mi się podoba jak po odnowie wygląda odcinek drogi Niepodległości -> Pstrowskiego. Ten kto zaprojektował tę ilość świateł tam.. no nie wiem jaką nagrodę powinien dostać ;)
Ale co do jakości jeziorek to potwierdzę ;)

PS: zdaje się że drogę zrobią koło Was (Urania).. i tramwaj nawet ma być hyhy :D
E tam ja wczoraj wystartowałem z Lublina przez Waw-ę potem 7-ką do Ostródy. Jechałem z rowerami na dachu, więc się nie pogoniło, ale droga bardzo przyjemna, poza kilkoma obszarami zabudowanymi. Stacjonuję w Iławie, pogoda super, komarów brak. Rozglądam się za rybką. No i miejscowe wyroby chmielowe...To mój drugi pobyt w tych okolicach w tym roku. Żadne tam "ciepłe kraje", warto docenić to co mamy swojego
Edit: no tak w niedziele Tir-y nie jeżdżą więc jest łatwiej.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zauważyłem że sporo forumowiczów często komentuje wysokie ceny wybranych produktów (chociażby tv po 100-200tys.) zastanawiając się przy tym, kto to kupuje i na ile ktoś jest zdrowy umysłowo, bo i takie komentarze czytałem, a tu proszę, poniżej przykład jak marginalnym wydatkiem może być "jakiś" tam tv za 200tys.zł. Niebotyczne ceny za unikalny numer na tablicy rejestracyjnej, to od wielu lat norma, milion funtów, dwa, trzy, pięć.. proszę bardzo :) bo takie właśnie obowiązują stawki, szczególnie w Dubaju, kto był w Londynie dobrze wie, że najlepsze i najdroższe auta na ulicach należą do Arabów.

Przykład takich rejestracji:

[youtube]j5beFOg66Yc[/youtube]

WiTT

New member
Bez reklam
E tam ja wczoraj wystartowałem z Lublina przez Waw-ę potem 7-ką do Ostródy. Jechałem z rowerami na dachu, więc się nie pogoniło, ale droga bardzo przyjemna, poza kilkoma obszarami zabudowanymi. Stacjonuję w Iławie, pogoda super, komarów brak. Rozglądam się za rybką. No i miejscowe wyroby chmielowe...To mój drugi pobyt w tych okolicach w tym roku. Żadne tam "ciepłe kraje", warto docenić to co mamy swojego
Edit: no tak w niedziele Tir-y nie jeżdżą więc jest łatwiej.
A poza tym jechałeś "pod prąd" :D bo w niedzielę to ruch jest odwrotny do Twojego ;)
Nie wiem jak w Iławie z dostępnością trunków, jeśli Ci się uda, popytaj, zajrzyj tu i tam. Polecam ze stajni Browar Kormoran chmielowe popitki: Miodne, Wiśnia w Piwie i pozostałe z gamy. Ostatnio pojawił się też dobry trunek wysokooktanowy ze stajni Mazurskie Miody. Bardzo smaczna, łagodna :) Doceniajmy swoje - zwłaszcza lokalne :)
Z rybkami potrafią niestety strasznie kantować. Pytaj zawsze czy świeże i od kogo biorą. Jak nie mają nic do ukrycia zawsze chętnie opowiadają.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zauważyłem że sporo forumowiczów często komentuje wysokie ceny wybranych produktów (chociażby tv po 100-200tys.) zastanawiając się przy tym, kto to kupuje i na ile ktoś jest zdrowy umysłowo, bo i takie komentarze czytałem, a tu proszę, poniżej przykład jak marginalnym wydatkiem może być "jakiś" tam tv za 200tys.zł. Niebotyczne ceny za unikalny numer na tablicy rejestracyjnej, to od wielu lat norma, milion funtów, dwa, trzy, pięć.. proszę bardzo :) bo takie właśnie obowiązują stawki, szczególnie w Dubaju, kto był w Londynie dobrze wie, że najlepsze i najdroższe auta na ulicach należą do Arabów.

Przykład takich rejestracji:

[youtube]j5beFOg66Yc[/youtube]

Piękny samochodzik, a do cen to dla każdego jest inna zwariowana kwota... ja tam nikomu się nie dziwie jak ktoś kupuje drogi czy bardzo drogi samochód - jak stać to czemu nie, na coś trzeba pieniądze wydawać.. a fajny samochód nie jest zły... ja jeszcze się zastanawiam nad pracą w Dubaju jako policjant to bym lamborghini pojeździł i to do tego służbowym :)

https://www.google.pl/search?q=lamb...r-art-design-wraps-by-ws-designs%2F;1920;1080

Pasuje Kolegom taka służbówka? Mi i owszem :)
Panie, świeżuteńkie te rybki. Nie dalej jak wczoraj morze na brzeg wyrzuciło:grin:

Tak jak piszesz Krzychu...same są świeże ja jak kiedyś jeździłem nad morze nasze to jeszcze nie spotkałem się żeby nie były dzisiejsze :) rybki prosto z morza oczywiście ...

włóczykij2

New member
Przeważnie V10 po rowach już nawet w Polsce stoją :)

Kolego Włóczykij2 do Tourega był by porostu potrzebny większy traktor
Ja za swojego dalem raptem 55k, wiec nie tak znowu duzo, wiele rzeczy moze pasc, nie tylko pneumatyka, ale ja nie robie zbut duzo km, wiec jeszcze mi potrzyma :D

Nie mam V10, tylko V8 4.2 :)

Do góry