Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jak dla mnie stylistyka jak kazdy inny suv, wszystko to samk.
Na 700tysi lambo chce sie wycenic? :) Planuja sie wstrzelic w polke Porshe, GLS, Q7, itp.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Przed chwilą oglądałem w TVN turbo, zacnie się prezentuje.
Wspominałi coś o cenie rzędu 700tys.zl.
Też oglądałem Raport, dlatego wkleiłem ;)
Jak dla mnie stylistyka jak kazdy inny suv, wszystko to samo..
Też tak myślę. Wg mnie na SUVy jest po prostu moda. Ja nie pieję z radości do tego segmentu. Teraz każda, dosłownie każda marka musi mieć w ofercie SUVa. Obojętne jaki badziew by nie był, obojętne czy kosztuje 100 tys. czy 1000 tys. i tak się sprzeda.
Planuja sie wstrzelic w polke Porshe, GLS, Q7, itp.
Dla niektórych liczy się napis ;)
Pomijając SUVa Bentleya, bo ten jest zwyczajnie paskudny.
Widziałem ostatnio, a idź Pan...
Stylistyka, światełka typowo Bentleyowskie ;)

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Też tak myślę. Wg mnie na SUVy jest po prostu moda. Ja nie pieję z radości do tego segmentu. Teraz każda, dosłownie każda marka musi mieć w ofercie SUVa. Obojętne jaki badziew by nie był, obojętne czy kosztuje 100 tys. czy 1000 tys. i tak się sprzeda.

Taaa...a najlepsze jest przekonanie co poniektórych nabywców, że mając taki pojazd, mogą wjechać prawie wszędzie... żadne dziury, wyrwy i krawężniki, nie są im teraz straszne. Jakie jest potem rozczarowanie, gdy okazuje się iż ich zawieszenie zrobione jest z mleka, sera i gwoździ, a jego trwałość niczym nie różni się od innych pojazdów, niebędących SUVami.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Też oglądałem Raport, dlatego wkleiłem ;)

Zgadza sie, porsche szybko sie przelamalo i zdobylo wielki sukces. Bys troche pojezdzil to moze bys sie przekonal. Mam limuzyne ale jak tylko spadnie snieg i bedzie ciasniej w miescie (na krawerznik trzeba bedzie wjechac, albo zaspe, ktora spych zwalil na parking) to chyba jednak przeprosze Honde CRV suv, i dzieciaka do szkoly bede odwozil suvem. Najbardziej w moim aucie narzekam na slaby promien skretu i hamulce. Jak mam podjecha. Do bramek na lotnisku i wziasc bilet to czesto i gesto musze z auta wylazic. A suv zawsze krotszy ale rownie wygodny bo wyzej siedzisz.

Mam w swoim nie tanim autku: Bose Surround Sound. I te systemy co montuja w autach to smialo moge powiedziec ze moje uszy krwawia w stosunku do zwyklego zestawu hifi za 3000zl ktore "mamy w domu". Wiec za te systemy kaza sobie placic fortune a sa G. Warte.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Krzychu ja tam lubię suvy od dobrych xxxx lat i nie jest to kwesia mody :) dla mnie to fajne rozwiązanie... a jak ktoś kupuje auto ze względu na modę to z lekarzem najpierw powinien się skontaktować.. pozdro.

Ps. Bokciu bo suv wszędzie nie wiedzie, ale wystarczy pooglądać filmy co potrafi zrobić zwkły suv ... wrzucałem takie filmy tutaj...ale nie zmienia to faktu, że nie jest to auto typowo terenowe... ale potrafi wiele w stosunku do osobowego auta... i fajne jest to, że każdy może kupić auto pod siebie, a nie dla mody..

Lolo, a ja chętnie tego suva od Lambo bym przytulił tylko jakby tak ze 300-350 tysi kosztował...:) ale pomarzyć można

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolo, a ja chętnie tego suva od Lambo bym przytulił tylko jakby tak ze 300-350 tysi kosztował...:) ale pomarzyć można

Tez bym przytulil i nie bede tego ukrywal, znaczek - nazwa lambo czy ferrari podoba mi sie i mialoby to u mnie wplyw na zakup tego auta.

Ale z drugiej strony patrzac to Ferrari czy Lambo nie moglbym kupic nawet 5 letniego, po wypadku wyremontowanego itp.... Bo jeszcze mial bym lepsza fure od prezesa i co wtedy? Zwolniliby mnie heheh.

Ostatnia edycja:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP

Miałem podobne zdanie dopóki nie kupiłem żonie. Teraz moja służbówka poza pracą stoi pod blokiem , a jeżdżę suvem. W sumie fajnie się jeździ, wygodnie. Do miasta też spoko, po dziurach, czy zimą całkiem dobrze się sprawdza. Minus to wychylanie się na szybkich zakrętach. Trzeba trochę zdjąć nogę z gazu.

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Ps. Bokciu bo suv wszędzie nie wiedzie, ale wystarczy pooglądać filmy co potrafi zrobić zwkły suv ... wrzucałem takie filmy tutaj...ale nie zmienia to faktu, że nie jest to auto typowo terenowe... ale potrafi wiele w stosunku do osobowego auta... i fajne jest to, że każdy może kupić auto pod siebie, a nie dla mody..
Tak, ale ja tutaj miałem bardziej na myśli trwałość elementów zawieszenia, które pod tym względem nie różnią się od typowej "osobówki" w przeciwieństwie do prawdziwych samochodów terenowych.
Ludzie patrząc na duże koła i wysokie zawieszenie, kojarzą taki pojazd z solidnością i wydaje im się, że mogą bez uszczerbku na zawieszeniu, pokonywać wszelkie przeszkody.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bokciu - to już jest kwestia znajomości pewnych rzeczy.. jeśli ktoś tak myśli to już nic na to nie poradzimy :- ) trwałość elementów w danym aucie bez względu jaki to jest rodzaj auta jest porównywalna.. aczkolwiek powiem Ci, jak jeździłem Kugą przez dobrych 6 lat to nic nie wymieniałem z zawieszenia.. a trochę przeżyła :- ) bo to pierwsze auto było z napędem 4x4, więc trochę się nią pobawiłem w lasach (w rodzinnych stronach), a nie wspomnę o krawężnikach itp.. za to akumulator siadł :- ) i awaryjność bardzo, bardzo mała..przynajmniej w moim przypadku. Tak jak pisałem wiele razy - miło wspominam Forda.

Caprzo to jest jedyna firma wg mnie, która nigdy nie będzie mieć suva.. i jestem skłonny nawet się o to założyć... :)

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Caprzo to jest jedyna firma wg mnie, która nigdy nie będzie mieć suva.. i jestem skłonny nawet się o to założyć... :)

Lolek a mozna dolaczyc do zakladu? I o co ten zaklad?

z18490458IE,Rolls-Royce-Ghost-SUV-koncept.jpg

http://moto.pl/MotoPL/1,88389,18846730,rolls-royce-pierwszy-suv-marki-do-2018-roku.html

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jeszcze się nie założyliśmy, ale jeśli to się potwierdzi w przyszłym roku to bym przegrał.. Osobiście gdybym był Prezesem firmy RR w życiu nie wypuściłbym suva.. bez względu, że jest na to pobyt, choć zapewne bym był zmuszony... bo wiadomo dla pewnych ludzi finanse muszą się zgadzać... ale ta marka dla mnie powinna zostać bez suva.. Jeśli tak by wyglądał,,, to .. a może nie będę pisał..

Caparzo

New member
Bez reklam
Synu, 2018r :D poczytaj o modelu Cullinan :D
Mół testowy już jeździ :D
Te foty na necie to vt czyli virtualne tuningi. Przodu nie spierniczą bo RR to marka sama w sobie, piękny grill monumentalny ciekaw jestem tyłu :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem jak Tobie, ale dla mnie ta marka to wyłącznie limuzyny i to takie na 100% wypas z komfortem połączone.. A suv nawet jak to będzie wypasiony to nigdy nie będzie luksusową limuzyną... To tak jak nawet najlepszy suv w Mercedesie czy w BMW nigdy nie będzie limuzyną klasy S czy też 7 -ki.. ale to oczywiście moje zdanie..

Do góry