pku napisał:Jaki rozmiar ?
Taki jak w tytule posta - 42XL2E.
pku napisał:Jaki rozmiar ?
mirecore napisał:Właśnie byłem w centrum sony (wawa) i na pytanie dlaczego w nowych TV Sony (seria 3000) czas reakcji wynosi 8ms a u konkurencji tylko 4ms (XL1 i XL2) pan sie rozesmiał i powiedział że Sharp oszukuje i podaje czas reakcji Gray to Gray czyli nie prawdziwy bo powinno się mierzyć w Black to Black.
I z tąd moje pytanie do was, czy pan w centrum sony miał rację???
madmax_3 napisał:a co sądzicie o SONY KDL 40 X 3500
Jest warty 9 tys pln ?
Piszcie, ja na razie bym sie zdecydowal na niego.
mirecore napisał:Właśnie ja też się nad tą serią zastanawiam i chyba jednak przestane drążyć temat SHARPA XL2. Widziałem i miałem możliwość regulowania Sony 46W3000 (brak 100Hz) kolory i skala odcieni są OK poprostu bardziej naturalne tylko smużył (migał w białych aplach). Muszę jeszcze dokładnie przetestować serię 3500 (100Hz) jeśli nie będzie wyraźnego smużenia czy migania to biorę i koniec tematu. Moja decyzje wsztrymywało tylko 8ms u Sony, a Sharp podaje 4ms (ale nikt nie jest w stanie podać jaką metodą zmierzono ten czas) i skoro firma nie raczy umiescić takiej inforamcji na swojej stronie to działa to na ich niekorzyść.
jtd napisał:XL2 nie potrafi sam obcinac tych paskow...
czy XL2 dostosowuje automatycznie format ekranu? Chodzi mi przykladowo o TVN. Mamy audycje 4:3, za chwile rozpoczyna sie program 16:9 (z czarnymi paskami na gorze i na dole ekranu) i... co?
Ramzes765 napisał:Nie piszcie glupot!
Ramzes765 napisał:Nie piszcie glupot! Zaden TV nie rozciagnie Ci obrazu jesli nadawca nie wlaczy sygnalu 16:9 (wss). Jak na TVN sa pasy to zmieniasz sobie w menu TV na 16:9 kinowy i masz caly ekran. Jesli nadawca sam zaznaczy ze audycja jest 16:9 (wss) wtedy TV sam dostosuje obraz.
TVN nie nadaje tego sygnalu w 16:9 tylko w 4:3 z pasami i to wlasnie jest roznica